ANNONS:
ANNONS:

”Blåmärken, segerdans & bajs på golvet”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 19 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 33 poäng

Inget inlägg från Rådas tjejer denna vecka, men vi kan på håll kostatera att man tog ännu en skalp mot ett lag framför i tabellen. Holmalund Akademi besegrades efter ett sent segermål från de grönvita.

I nästa match väntar Mariestads BoIS på lördag eftermiddag, innan tjejerna byter fotbollsskor mot finskor för att gå på klubbens 85-årsjubileum på Lidköpings stadshotell.


7:a (7:a) – Arentorp/Helås FK, 22 poäng

Serien börjar lida mot sitt slut och vi kommer göra allt för att ta så många poäng som möjligt. Efter seriespel kommer vi dra igång ett seriespel i futsal som kommer bli grymt kul! Få igång lite extra snabba fötter och ännu mer matcher!!

Förra veckans avslutades på skönt sätt; 0-0 hemma mot Mariestad. En match där tjejerna gör en kanonmatch ända tills slutsignalen och 1 poäng var helt underbar! Ta poäng från ett topplag är inte fy skam det!!

U-laget har också spelat match, där blev det tyvärr förlust mot Falköping men trots det så kämpar alla på grymt bra. Ett stort plus till de 3 yngre tjejerna vi hade med oss som gör ett grymt jobb!! En som var extra glad var Therese, då hon fick ta på sig en utespelartröja och spela topp – och det klarade hon helt galant!


I veckan har det varit full fart på träningarna, både inne på gymmet och ute på planerna och vi gör allt för att förberedda oss inför matchen vi har borta mot Sil på lördag där 3 poäng kommer sätta oss i ett ännu bättre läge, så där är det inget annat som gäller!!

Ha det så gött så hörs vi /Emma


9:a (9:a) – Sils IF, 19 poäng

Det blev tyvärr inte någon fin bussresa hem från Tidaholm och inga goa poäng heller för den delen…

Det blev en sur 2-1-förlust trots att matchen började bra. Redan i första anfallet kunde Tidaholm satt 1-0 men istället kontrade vi genom Klara Ahlström som tunnlade sin försvarare, dribblade mot mål och placerade säkert in 0-1. Detta i första minuten!  Vår inställning var under all kritik i första halvlek men var betydligt bättre i andra.

Förutom förlusten känns det jobbigt att redan spelat på konstgräs. Det innebär att säsongen snart är slut. Det är bara tre matcher kvar att spela. Vart tog höstsäsongen vägen? Det känns som det nyss var sommaruppehåll…

Jag vill också berätta om mitt sjuka blåmärke som jag fick när vi mötte Ulvåker. Jag får väldigt lätt blåmärken men jag har nog aldrig haft ett så här stort. Nu två veckor senare syns det knappt men så här såg det ut några dagar efter.

Jag måste också berätta om en sjuk grej som hände i tisdags. Det var någon som hade bajsat… på GOLVET under F13:s träning inne på toaletten. Inte heller var det någon som tog bort det vilket gjorde att det luktade i vårt omklädningsrum som ligger vägg i vägg när vi kom från vår träning. Jag hade inte velat vara hofets vaktmästaren på onsdag morgon. Det är dock ett mysterium om det var någon som hade lite bråttom eller om det är någon som gjorde det för att jävlas. Det får vi nog heller aldrig veta.

På lördag har vi årets näst sista hemmamatch och det mot Arentorp Helås 15.00. Jag vet inte om den kommer att spelas på konstgräs eller gräs det återstår och se men ett revansch suget Sil kan jag lova.

//Elvira Essgärde


12:a (12:a) – Skara FC, 4 poäng

EFTER REGN KOMMER SOLSKEN!! 


Efter en träningsvecka i regn och rusk så kom ÄNTLIGEN den där efterlängtade segern, 2-0 mot Hörnebo!!


Vi styrde matchen i princip ifrån start och fick äntligen till det där spelet vi pratat om och tränat på sedan försäsongen. I halvlek då vi ledde med 2-0 blev det ganska så tydligt att truppen består av ganska så många nya tjejer. För när jag sa att jag inte skulle åka ifrån Hörnebo utan att ha gjort segerdansen så satt de flesta tjejerna som stora frågetecken och undrade vad det var för något. Som tur var så kunde vi hålla 2-0 matchen ut så att tjejerna äntligen fick testa på dansen ??

IMG_6361

Nu hoppas vi på att lägga ytterligare en match i vinsthögen då vi i helgen möter Ulvåker!

Tack för mitt lilla inhopp, nu lämnar jag över pennan till lillasyster igen. Hade tänkt att ge en känga tillbaka efter hennes påhopp om att jag är lagets mormor, men snäll storasyster som jag är struntar jag i det?
/Fredrika

 

Lämna en kommentar