ANNONS:
ANNONS:

Blir Gauthiod eller LFK bästa lokala herrlag?

Halvvägs in i säsongen och hösten närmar sig.
Men hur är tabelläget för våra lokala lag inför den andra halvan?
Lokalfotboll.se kollar läget och börjar med den norra herrtvåan.

Att våren och sommaren varit riktigt usel vädermässigt kan vi nog alla vara överrens om. Men hur har egentligen den lokala fotbollen varit? Hastigt och lustigt har vi nu kommit halvvägs och det är hög tid att stämma av läget i de lokala serierna inför höststarten.

Vilka lag motsvarar förväntningarna och vilka är årets negativa överraskningar i respektive serie? Lokalfotboll.se tänkte gå igenom samtliga lokala serier för att ge dig en lägeskoll.

Eftersom Gauthiod drar igång sitt seriespel redan på söndag börjar vi därför med den norra herrtvåan.

DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Skärmavbild 2015-07-24 kl. 23.00.17

Serieledaren:
Seriefavoriten FC Trollhättan startade serien med nio raka segrar och de flesta trodde nog att man redan avgjort serien då. Men så fick laget en formsvacka. Förlorade bland annat en svängig match mot LFK och helt plötsligt fick lagen bakom upp hoppet.
Men nästan alla lag utom IFK Uddevalla missade chansen och FC Trollhättan ser fortfarande ut som den klara seriesegraren. Frågan kvarstår alltså. Kan något lag utmana FCT?

Den positiva överraskningen:
Baserat på förhandstipsen måste seriens positiva överraskning vara Karlstad BK. Visserligen har man spelat division ett-fotboll för ett par år sedan, men laget har inte varit bra de senaste åren. Men hemma på Våxnäs IP är man svårspelade och fotbollskunnandet denna anrika förening besitter har tagit laget ända upp till en tredjeplats.

Den negativa överaskningen:
I flera år har Nordvärmland överraskat sina seriekonkurrenter i divison två. Inte nog med att man definitivt har flest mil i buss av lagen i denna serie. Man spelar också nästan in ett nytt lag inför varje säsong. Detta har tidigare fungerat fint, men detta år fungerar inte spelet för de hårdföra värmlänningarna och att man får slåss för att klara kontraktet är en negativ överraskning.

Våra lokala lag:
Gauthiod (4:a) och LFK (6:a) ligger just nu kring de placeringar där vi tippade lagen innan säsong vilket gör att man måste säga att lagen än så länge nått upp till förväntningarna. Gauthiod till och med överträffade dessa när man inledde serien starkt och försökte komma ikapp FC Trollhättan. Men ett par sämre insatser i juni gjorde att man tappade mark. Skulle man kunna hitta tillbaka till den tidiga vårformen och i alla fall nosa bakom FCT har man gjort det riktigt bra.
Skövde AIK på bortaplan i höstpremiären lär ge en fingervisning om hösten…

LFK har efter en usel start fått ordning på spelet och det andas optimism i laget igen. En sjätteplats efter våren är klart godkänt, men spelarna lär vara ute efter mer. Många killar som varit skadade under våren är också på väg tillbaka och kryddat med ett par nya förmågor ser det ljust ut inför hösten. Chanserna till att förbättra den nuvarande sjätteplatsen känns goda.

Lämna en kommentar