ANNONS:
ANNONS:

Blytung förlust för Corner – division fem nästa

Trots ledning 2-0 blev det förlust 2-3 för Corner mot Göta.
Ett resultat som innebär att det blir division fem 2014.
Här kommer en sammanfattning från den tunga eftermiddagen på Lunnevi.

– Återigen bjöd vädret på bästa tänkbara förutsättningar. Ett par plusgrader och sol gjorde Lunnevis snabba konstgräs till en både spel- och publikvänlig arena.
————————————-

– Göta hade kommit med årets största bortaklack och ena långsidan var full av tillresta supporters. Dessa var synnerligen högljudda och gav matchen en extra krydda. Att under andra halvlek stå vid sidan av denna klack var underhållning i världsklass. Har snackats mycket om den ”12:e spelaren” detta år och man får verkligen säga att Göta hade detta under lördagen.

IMG_9035
————————————-

– Återigen var det två gånger Hallén som dömde Corners kvalmatch. Nu hade man dock bytt roller. Daniel tog plats på linjen, medan Christer tog hand om pipan. Med den äran skall sägas. Det var en tuff och hård match men nivån var bra!
————————————-

– Matchens inledning var verkligen chansfattig, men under den första halvleken gjorde verkligen Corner en perfekt kvalmatch. Man låg bra i sina positioner, slet som djur och kontrade livsfarligt. Något som innebar att det i halvlek stod 2-0 till Corner (Mattias Johansson & Viktor Lindholm). De flesta tyckte nog att detta var ett orättvist resultat, men Corner spelade verkligen efter sina resurser till 100% procent.
————————————-

– I slutet av den första halvleken fick Corners målvakt Andreas Sundberg kliva av. Detta efter en sträckning i samband med en utspark tidigare i matchen. Trots detta hann Sundberg med två kanonräddningar och var en stor orsak till att nollan var intakt när lagen klev av för halvtidsvila.
————————————-

– Känslan i halvtid var att Corner verkligen fått matchen dit man ville och för varje minut som man lyckades hålla nollan i den andra halvleken skulle Göta bli allt mer frustrerat. Därför var det med Cornerögon sett glädjande att se att spelet jämnades ut under den andra halvlekens första kvart. Götapressen avtog och allt såg bra ut för Corner.
————————————-

– Men så kom ett par ödesdigra minuter efter drygt en kvart spelad. Minuter som skulle komma att avgöra denna match. 1) Martin Johansson får fritt nickläge efter hörna, men nickar utanför 2) Eric Gustavsson får en stämpling. Stukar foten och tvingas utgå. 3) Inbytte målvakten Peter ”PG” Gustavsson kommer helt fel i straffområdet och fäller en Götaspelare som är på väg ur detsamma. Straff och Göta reducerar lite från ”ingenstans” sett till starten i andra halvlek.
————————————-

– Peter ”PG” Gustafsson gjorde vad man kan förvänta sig av en relativt matchotränad 47-åring. Dock var hans missar i den andra halvleken avgörande. Först straffen och sedan den släppta returen vid 2-2-målet i matchminut 77.

IMG_3541
————————————-

– Efter 2-2 avtog Götapressen, men 3-2 kom inte ologiskt och efter detta orkade inte Corner att repa mod utan tvingades se på när planen invaderades av alkoholpåverkade Göta-supportrar i mängder.

IMG_3539
————————————-

– En oerhört tung förlust för Corner som spelat bra och smart fotboll under kvalet. Men gruppseger räckte inte i detta historiskt sett tuffa division 4-kval. Göta var förvisso det bättre laget i denna match, men utan skadorna på Sundberg och Gustavsson hade det mycket väl kunnat gå vägen.
————————————-

– Göta då? Ja, laget förtjänar verkligen platsen i division fyra. Spelade själv mot laget förra året och imponerades redan då. Man är ett väldigt bollskickligt lag och anfallaren Niclas Graff skulle kunna spela bra mycket högre upp. Noterbart är också att Göta har några av lokalfotbollens ”muskulösaste” spelare. Vilka biffar! Till och med Floby ligger i lä där.
————————————-

– Nu får Corner för första gången
i klubbens historia känna på hur det är att åka ur en serie. Många tycker säkert att detta var på tiden för ”publaget”. Undertecknad är INTE en av dessa. Är riktigt tråkigt att Corner får lämna division fyra. Ju fler lokala lag högre upp i seriesystemet desto bättre.

IMG_3546

————————————-
– Vände hem från Lunnevi med tudelade känslor. Ledsen för att Corner åkt på stryk och när dimman och mörkret började lägga sig över Lunnevi slog det mig också att årets lokala fotbollssäsong är till ända. I alla fall på fotbollsplanen. Något som förstås gör en fotbollsentusiast illa till mods.
Glädjen då? Jo, återigen fick jag en bekräftelse på att kvalfotboll är ”grädden på moset” i den lokala fotbollen. Matcherna kanske inte alltid bjuder på den bästa fotbollen, men känslan på och vid sidan av plan är magisk!

IMG_3547
————————————-
– Förresten. Det brukar ju delas ut en och annan gratisplats så här års. Då borde Corner ligga bra till att få en…

1 tanke på “Blytung förlust för Corner – division fem nästa

Lämna en kommentar