ANNONS:
ANNONS:

”Bowlingskador, comebackande mammor & kaffedrickande tränare”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 15 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 26 poäng

Hej å hallå! 

I lördags kom den äntligen, efterlängtad å välbehövlig – SEGERN!
Inför matchen var alla ordentlig laddade, vi ville bara vinna och det syntes på planen också. En av våra bättre matcher på hela året. 3-1 och saken var klar. Sen firade vi med bowling och käk på kvällen tillsammans med herrarna. Mycket trevligt.

 

Härligt med seger!

 

Som grädden på moset denna vecka så går U-laget och vinner över Vänersborg på onsdagskvällen. En match där vi åker med ett ungt lag där alla krigar och seger står klart med 1-0. Härligt!!
Nu väntas en tuff match till helgen också, Friskpojkarna borta. Senast vi mötte dem så krigade vi till oss 1 poäng. Ska bli spännande till helgen. 

Annars i laget då?  Jag har ju glömde att hälsa Frida Ekman välkommen. Hon kommer närmast från Mossen, men har nu valt att hänga med oss i Råda BK ett tag. Kul tycker vi!!

Lina Larsson har det tufft… Efter en vår med mycket förkylningar så har hon nu sträckt baksidan. Hur? På lördagens bowling när den ”Röda käglan” ska ner. Så ingen träning för Lina i veckan.

Maria Widström då?  På en intervju innan matchen senast där hon demonstrerade om att som forward har man inget att vara nervös över eftersom man är så långt fram i planen, slutade det hela med att Widström fick känning i låret och kunde inte ens spela matchen. Snacka om att kaxa i onödan. 

Klantigast då!?  Jag tar den själv. I matchen mot Sil kommer en boll som jag ska gå ut och sparka bort. Men på väg ut med antagligen alldeles för mycket gräs under skorna så ramlar/halkar jag pladask framåt. Sil spelaren kan enkelt komma före och lägger in den när jag ställer mig upp. 1-1 är ett faktum och jag tackar gudarna för att mina lagkompisar fixar två mål till.

 

Gött att bli räddad av två målskyttar…

 

Hade vart lite jobbigt om det blivit lika när det var de ”läget” som de hade på hela matchen ungefär. Det är inte lätt att vara målvakt, allt syns tydligen mycket tydligare där… 

Man önskar att alla hade en Maria Makoul i laget. För där kommer grodorna ur munnen lika ofta som klockan slår över på ny minut.  Men denna veckan får Tora Tigerberg ta över. Hon erbjuder sig nämligen att hennes mamma kan köra till matchen på lördag. Jättesnällt tycker alla. Men Tora själv är inte med på matchen.. Ibland är det inte lätt att hålla koll på allting! 

Fridens! 

/Fanny

 


9:a (10:a) – Arentorp/Helås FK, 17 poäng

Nu är jag äntligen tillbaka i lite rutiner igen och lovar mycket bättre uppdatering ifrån lagets vecka. 

I lördags var vi borta i Hörnebo och tog 3 pinnar vilket innebär division 2 även nästa år för laget på slätta, så det satt riktigt gött!! Vi genomför matchen på ett bra sätt men med en mindre första halvlek där vi inte får till några riktiga spelkombinationer. Vi lyckas inte komma upp i press ordentligt vilket gör att vi släpper in Hörnebo mer och mer i matchen. Men efter ett bra snack i halvlek går vi ut och kör över dom, inget snack om saken! Vi går ut och gör en riktigt bra halvlek vilket resulterar i ett mål och VINST!!! 

I måndags hade vårt U-lag höstpremiär borta i Grästorp. En match där vi har med många nya och dem gör det grymt bra, trots det blir det en väldigt sur förlust. Men vi tar nya tag och nästa match som spelas plockas det 3 pinnar!!!  

Hur står det till annars i laget efter uppehållet? Det är härligt att höstsäsongen har börjat, den sidan gillar vi mer!! Alla sjukdomar laget har haft börjar gå över vilket är väldigt positivt. Positivt är det också att vi har fått tillbaka massa nyblivna mammor i fotbollsskorna igen!! Så akta er, för där blir det åka av kan jag lova. 

 

Det är inte jätte ätt att få ihop schemat såhär efter studenttider heller. Detta skrev vår älskade målvakt till dagens träning. En kommentar vi har väntat på i snart en månad!! 

 

Ha det gött så hörs vi! / Emma 


10:a (9:a) – Sils IF, 15 poäng

Ja då var höstsäsongen i full gång och träningarna rullar på!

I lördags besökte vi Rådavallen för att få oss en revansch mot Råda. Det började ganska bra men Råda fick ett tidigt ledningsmål men vi lyckades  få in ett kvitterings mål några minuter senare. Matchen var svängig och det dröjde fram tills 80:e minuten innan nästa mål skulle komma. Det var tyvärr fel lag som gjorde målet som sedan 3 minuter också punkterade matchen genom att sätta 3-1… Förutom förlusten skadade sig också våran Kajsa Morin som stukade foten och nu hoppar på kryckor. 

Direkt efter matchen var det dags för Sils årliga tältfest vilket kompenserade den tunga förlusten så att lördagen trots allt blev en helt okej dag. Det var en mycket lyckad kväll! Kanske till och med lite för bra för vissa…

Näst på tur är söndagens hemmamatch mot Hörnebo. Det kommer stå ett revansch suget Sil uppställt nere på hofet klockan 16.00 på söndag för en ny drabbning efter lördagens förlust.

/Elvira Essgärde


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

Veckan som gått…

Helgens match mot Sjömarken låtsats vi att den bara pågick i 25 minuter, för då vågade vi hålla i boll & fick igång ett ordentligt spel. Resterande 65 minuter nämner jag inte ens, de är verkligen en nivå bättre & det är bara att inse ??
Jobbigt var det för tjejerna i alla fall, en dyngsur plan där det stod flera cm vatten på vissa ställen känns ju en del i vaderna dagen efter ?

Match redan på tisdag igen, denna gång med U-laget mot Fagersanna. 2-2 blev resultatet men jag säger att vi vann då de gjorde mål med 15 sekunder kvar, tror domarn glömde av klockan ?

Sen har vi självklart tränat med, måndag, onsdag & så idag då, allt för att förbereda oss så mycket som möjligt inför Mariestad borta på lördag. En riktigt tuff match där det bara är att käka taggtråd innan & kriga allt man kan…

Till sist, visst ser gubbarna på bänken oroväckande lugna ut ministrarna innan match? Dricker kaffe & solar sig som om det vore värsta semestern? En annans hjärta brukar i det läget vara i halsgropen!!

Ha det gott!

/Tove

Lämna en kommentar