ANNONS:
ANNONS:

Byter dobbar mot löparskor

58 mål på tre och en halv säsong.
Men nu får LFK klara sig utan Maria Johansson 2018.
Istället satsar ytterspringaren på löparkarriären.

När LFK under helgen spelade hemma mot Kopparberg/Göteborg så fanns inte lagets snabba ytter Maria ”Marre” Johansson med på planen. Istället fanns hon vid sidan och tittade på. Och det är något hon av allt att döma kommer att göra hela 2018.
– Ja, det stämmer. Jag hade problem med motivationen redan förra året så i år blir det nog ingen fotboll, säger ”Marre” när Lokalfotboll.se får en pratstund efter matchen.

Maria Johansson lär bli ett tungt avbräck för Elitettanlaget. För även om många av målskytterubrikerna de senaste åren handlat om Sandra Lagerbratt så är det i många fall ”Marre” som löpt sig loss på kanten och slått inlägget.
Och när det gäller målskörden så är inte heller den något som går av för hackor. Sedan 2014 har det blivit hela 58 mål i seriespel och då försvann halva säsongen 2015 pga att hon var i Cypern och spelade i landets högstaliga i Famagusta.


Vad Marre nu ska göra istället? Ja, nu blir det istället satsning på löparkarriären. Ett par lopp blev det redan 2017, men i år är det tänkt att bli fler.
– Jag springer med Lidköpings VSK och tycker det är jättekul. Vilka lopp man satsar mot får jag se, men Göteborgsvarvet blir det i alla fall, berättar Marre som också får frågan varför det helt gått under radarn att fotbollskorna lags på hyllan.

– Tror att Kjell (tränare Larsson) fortfarande tror och hoppas att jag ska ändra mitt beslut.

Maria Johanssons målskörd i LFK:
2017 i division ett: 21 mål
2016 i division ett: 11 mål
2015 i Elitettan: 3 mål (spelade bara under hösten)
2014 i division ett: 23 mål


På plussidan för LFK kan man dock räkna in två stycken 17-åringar från Vänersborgs FK. Det är duon Wilma Karlsson och Saija Fejzic som båda är klara för spel.
– Två talangfulla tjejer som PA Lundqvist (ass-tränare i LFK) haft bra koll på i Vänersborg. Nu åker de med PA från Vänersborg och det är kul att de verkligen vill något med fotbollen. Saija spelar exempelvis med Irma Jusanovic (mittfältare i LFK) i Bosniens U17 landslag, berättar LFK-tränaren Kjell Larsson.

Lämna en kommentar