ANNONS:
ANNONS:

Byter LFK mot Gauthiod

Från Lidköpings FK till IK Gauthiod.
Rasmus Arvidsson Gerhardsson blir division två-klubben första nyförvärv.
– Det här ska bli hur kul som helst, säger 20-åringen till NLT.

Skara, GAIS, Häcken, Qviding, Lidköpings FK och nu IK Gauthiod.
Rasmus Arvidsson Gerhardsson har trots sin unga ålder (20 år) hunnit med mycket under sin fotbollskarriär. Den snabbe mittfältaren kom till LFK inför årets säsong och blev också lagets bäste målskytt med sina sju mål när LFK fick lämna division två.

Men något division tre-spel i Lidköping blir det inte för Rasmus som nu väljer spel med grannklubben IK Gauthiod.
Det här ska bli hur kul som helst. Gauthiod är en klubb med en tydlig ambition som vill uppåt. Det är division 1 som gäller och det lockar verkligen. Jag kände direkt när Rikard (tränare Rikard Nilsson) hörde av sig att detta kan bli bra. Rikard förklarade hur han såg på min roll och det märktes att han verkligen ville ha dit mig, berättar Rasmus för NLT.

Klas Bohman med nyförvärvet från LFK.

På Gauthiods hemsida skriver man följande om sitt nyförvärv:
”Med sin stora målmedvetenhet och härliga speed kommer han bli en tillgång för oss. Rasmus driv att utvecklas och träna hårt gör att han kommer att smälta in i vår grupp på ett mycket bra sätt. Rasmus är en offensiv spelare som är användbar på flera positioner!”

Rasmus blir således Gauthiods första nyförvärv inför 2018 och klubben kan också glädja sig åt en kvintett av spelare som valt att förlänga sina kontrakt. Robin Rundström, Mårten Jäsklid, Wiktor Wersén, David Svensson och Jonatan ”Jonis” Nilsson är alla klara för en fortsättning.

Några spelare som riskerar att lämna då? Ja, duon Kristijan Nikolla och Kenan Mehovic har båda ögonen på sig från klubbar högre upp i seriesystemet. I veckan har duon tränat med Superettanlaget Norrby och Kristijan Nikollas fall är även division ett-klubben Ljungskile högintressant.

Lämna en kommentar