ANNONS:
ANNONS:

Caroline Berling tillbaka när LFK återupptar säsongen

Time out från fotbollen efter midsommar.
Men nu är Caroline Berling tillbaka i LFK-tröjan.
– Jag ser verkligen fram emot hösten, säger Carro inför kvällens premiär.

Vi behöver knappast gå in på alla detaljer kring den turbulenta månad som ligger bakom för damerna i Lidköpings FK.
En av de mest uppseendeväckande sakerna var dock att bland annat lagets mittfältsmotor Caroline Berling valde att ta time out från fotbollen.
– Har varit en tuff tid. Men jag har varit nära att gå in i väggen tidigare och såg symptomen även denna gång. Därför var det tid att ta ett steg tillbaka för min del, förklarar Caroline som nu endast kommer att ägna sig åt spel. Någon roll som assisterande tränare blir det inte.

Var det självklart för din del att komma tillbaka efter allt som hänt?
– För mig var det på något sätt alltid självklart. Jag har släppt allt som hänt tidigare och har bara fokus på fotbollen och hjälpa LFK kvar i Elitettan. Känns som föreningen, tränare och vi spelare är riktigt revanschsugna så jag ser verkligen fram emot hösten, säger Caroline som upplever att hon har mer att visa än hon fick ut i våras.

En Caroline som Vattenbärare är inget vi vant oss att se de senaste säsongerna.
En Caroline som Vattenbärare är inget vi vant oss att se de senaste säsongerna.

– Tyckte jag gjorde min bästa säsong någonsin förra året och så kom benbrottet på senhösten. Det tog på självförtroendet och under våren har det svidit att inte få ut det man vill av sitt spel. Jag har absolut inte fått ut 100%. Det tror jag alla har sett så det är inget att hymla om. Men sommarträningen har löpt på bra och jag är redo för att göra en bättre höst.

Ni ligger under strecket med 12 matcher kvar att spela. Vad krävs för att fixa nytt kontrakt?
– Att vi höjer vår lägstanivå och håller samma kvalité varje match som vi gjorde i mötet mot Bollstanäs och under första halvlek mot Östersund. Vi har inte råd att gå ner oss så som vi gjort stundtals i matcherna utan vi måste tro på det vi gör i 90 minuter.
Men jag tycker att läget i truppen är riktigt bra. Vi har en grymt bra träningsvecka bakom oss och spelare som ”Marre” (Maria Johansson), Heather (Williams) och Maria (Synnerdahl) har höjt kvalitén och konkurrensen i truppen. Det ser bra ut tycker jag.

Till sist. Hur slutar matchen ikväll mot Kungsbacka?
– Jag hoppas på 2-0 för oss. Man vill förstås ännu mer, men det skulle kännas bra. Vi har Linnea Persson i målet idag (Matilda Haglund i Israel) men hon kommer göra det bra och hon har gjort sin bästa vecka på träning sedan hon kom till klubben.

Lämna en kommentar