ANNONS:
ANNONS:

Cirkus även kommande vinter?

Utdrag ur seriespel och gratisplatser i mängd.
Förra vintern blev en cirkus av sällan skådat slag.
– Vi har inga indikationer på det i år, men det hade vi inte vid denna tid förra året heller, berättar Mats Karlén på VFF.

Idag är det sista dag för seniorlag att anmäla sig till seriespelet 2018. Oavsett vilken division inom distriket man ska spela i krävs en anmälan.
– Det är inga konstigheter alls i det förfarandet och anmälningarna har trillat in, berättar Mats Karlén på VFF som dock vet att mycket kan hända innan serirna startar i april 2018.

Ingen som följer den lokala fotbollen kan ha missat den cirkus som uppstod innan årets säsongsstart då hela sex lag drog sig ur den division man på förhand skulle tillhöra.
– Ja, det var verkligen ett svårlöst pussel med alla sena uttdrag, berättar Mats Karlén som tillsammans med tävlingkommittén fick nya frågor att ta ställning till mellan december och april.
Mest trassligt var det på herrsidan, men hur gick det då för lagen som drog sig ur och de som fick gratisplatser?

Här en kort sammanfattning:

Utdrag: Hangelösa (division 4 – ner till 6:an)
Ersättare: Lundsbrunn (division 4), Axvall (division 5)
När: December 2016
Så gick det: Hangelösa fick spelarbrist efter Frimånaden och beslutade sig tidigt för att börja om i sexan. Efter en dålig vår avslutade man sylvasst och slutade trea i Lidköpingssexan. Lundsbrunn slutade 10:a i den norra fyran och kvalar i detta nu för nytt kontrakt. Axvall låg under nedflyttningsstrecket nästan hela hösten, men lyckades i sista omgången ta två placeringar och sluta nia.

Axvall grejade nytt kontrakt.

Utdrag: Lidköpings Akademi (division 5 – verksamheten borta)
Ersättare: Arentorp/Helås (division 5)
När: Februari 2017
Så gick det: LFK Akademi slutade i februari att existera. Arentorp/Helås chans att fixa en plats i division 5 levde till sista omgången, men laget föll mot Nossebro och blev nästjumbo i den västra femman.

LFK Akademi la ner verksamheten i februari.

Utdrag: FC Gauthiod (division 4 – ner till 6:an)
Ersättare: Skepplanda (division 4), Trässberg (division 5)
När: Februari 2017
Så gick det: FC Gauthiod känner att de inte klarar satsningen i fyran och väljer att börja om i sexan. En trög säsong slutade  till sist med en niondeplats. Efter många ”om och men” fick äntligen Skepplanda sin division 4-plats och via en femteplats i den södra fyran visade man att man var värd den. Trässberg tackade i mars Ja till division 5-platsen och via en kanonstart kunde man ta de poäng som krävdes för att behålla sivision 5-status även 2018.

Trässberg höll sig kvar i femman.

Utdrag: Hova (division 5 – verksamheten borta)
Ersättare: Värsås (division 5)
När: Mars 2017
Så gick det: Hova fick inte ihop tillräckligt med spelare och la ner verksamheten bara veckor innan seriestarten. Ersättare blev Värsås (efter kraftiga protester från Floby) och laget visade att man var värdiga femman och slutade fyra i den östra divisionen.


Ja, som ni märker ovan var det en cirkus utan dess like innan årets säsong och om det blir lika illa inför 2018 vågar inte Mats Karlén svara på.
– Vi har inga indikationer på det, men det hade vi inte vid den här tiden förra året heller. Frimånaden är en kritisk period för klubbarna och likaså uppstarten i januari-februari när träningarna startar för många lag.

Klart är dock att division sex som bara haft 85 platser av 96 möjliga tillsatta denna säsong får nya bekantskaper nästa år. Åsaka, Vartofta, BK Trix och Gånghester/Målsryd spelar alla division 6-fotboll 2018 och Hova gör comeback i en sammanslagning med Weimer.
– Vi släpper upp alla representationslag i Utvecklingsserierna som vill spela fotboll i division 6. Är det dessutom så att föreningar som vill starta upp igen efter max tre års frånvaro är de också välkomna. Helt nybildade föreningar får dock starta i Utvecklingserien, avslutar Mats Karlén.

Som redan skrivit. Mycket kan och lär hända innan vi är helt redo för en ny fotbollssäsong 2018.

1 tanke på “Cirkus även kommande vinter?

  1. Kindaholms FF som i år spelade i Kinna-sexan verkar än så länge vara enda laget som lämnat återbud till spel nästa år…

Lämna en kommentar