ANNONS:
ANNONS:

Corner kvalar vidare mot nytt kontrakt

Corner tog chansen och får kvala vidare mot nytt kontrakt.
Detta efter 1-0 (1-0) hemma mot Främmestad.
Här kommer en sammanfattning av söndagens heta kvalmatch.

Corner mot Främmestad i säsongens sista tävlingsmatch på ”hemmaplan”. En poäng för gästerna och de skulle få kvala vidare, medan Corner behövde tre poäng för att vinna gruppen.
Med andra ord var det upplagt för en gastkramning på Stenportsplan. Men hur var matchen då? Här kommer en sammanfattning i punktform.

– Stenportsplanen såg bättre ut än på mycket länge. Visst släppte den på sina ställen, men var helt klart värdig en match i slutet av oktober. Inget av lagen kunde klaga på dåliga yttre förutsättningar.
————————————–
– Niklas Mellström må se lika trött ut efter fem minuter som efter 85, men han springer och kämpar mer än någon annan i Corner. ”Mellis” är lagets motor och lagets viktigaste spelare. Man hade inte vunnit dagens match utan honom
————————————–
– Uppspelskvaliteten i Främmestad var under all kritik så gott som matchen igenom. Fel spelare fick sköta uppspelen och den rätta känslan saknades.
————————————–
– Anton Larsson stod för matchens enda mål. Djupledsboll från Niklas Mellström och sedan ett klassavslut i Fredrik Smiths högra hörn. Anton är en spelare av rang och behövs i Corner mer än några enstaka matcher per säsong. (pluggar i Göteborg)
————————————–
– Dålig passningskvalitet, kämpaglöd och smågrinigt. Söndagens fight var verkligen en typisk kvalmatch.
————————————–
– Främmestad hade behövt en Johan Fredlund eller Daniel Olsén i slag. Men anfallsduon såg ovanligt sega ut under söndagen. De fick kanske inte de enklaste bollarna att jobba med, men först när den gamle räven Martin Hallin kom in i den andra halvleken blev det fart på anfallsspelet.
————————————–
– Corner verkar ha ”nio liv” när det gäller att klara kontraktet i division fyra. Sägas bör också att Corner under föreningens historia aldrig  har åkt ur en serie. Något säger mig att laget krånglar sig kvar i fyran även denna gång. Sista hindret är Göta i en match på neutral plan nästa helg.
————————————–
– Främmestad hade faktiskt en supporterbuss på plats. ”Klacken” gjorde sitt bästa för att gjuta mod i sina grabbar, men precis som spelarna på planen fanns det nog redan innan matchen en viss nöjdhet och det muttrades bland publiken att ”kvalspelet ändå bara var en bonus”.
Och kanske var det också det som syntes bland spelarna. Den riktiga gnistan att vinna saknades och Corner var det lag som ville mest. Undantaget i Främmestad hette Robin Larsson. Hade alla i FIK haft samma glöd hade det sett bättre ut.
————————————–
– Under första kvalmatchen åkte matchcoach Johnny Larsson upp på läktaren. Under söndagen var det sonen och lagledaren Johans tur. I alla fall för någon sekund. Domaren visade nämligen bort Johan med orden ”du kan börja gå nu”. Det var bara det att Johan visade upp matchtröjan (han var uppsatt som spelare) och domaren fick då nöja sig med att ge Johan ett gult kort.
————————————–
– Främmestad har verkligen gjort en riktigt bra säsong. Nederlagstippade av många visade man att med bra organisation och sylvassa kontringar kommer man långt.
————————————–
– Matchens tre bästa spelare: 1) Niklas Mellström, Corner, 2) Anton Larsson, Corner, 3) Fredrik Smith, Främmestad

 

 

Lämna en kommentar