ANNONS:
ANNONS:

David Andersson lämnar ”Skôr” för tränaruppdrag i Ardala

Ardala var ute efter en spelande tränare efter Fredrik Bengtsson.
Och nu har man funnit en som passar in på önskelistan.
Ny tränare i division fem-klubben är ”Skôrs” David Andersson.

David Andersson
Lokalfotboll.se skrev så sent som i förra veckan om att Claes Johansson från Säven/Hol blir ny tränare i Levene/Skogslund kommande säsong.
Nuvarande tränaren David Andersson skulle således få delat ledarskap med Claes samtidigt som han fortsatte att spela. Men så blir nu inte fallet. David är nämligen klar som spelande tränare i Ardala.
– Det har gått riktigt fort, men känslan är att det känns spännande och kul såklart, men lite ångest att lämna ”Skôr” måste jag säga, berättar David och fortsätter.

– Killarna i ”Skôr” ville ha en tränare även vid sidan av plan under matcherna så jag var med och jobbade fram Claes. Dock har det under tiden växt fram att jag verkligen vill fortsätta att spela. Vill inte lägga skorna på hyllan än och jag har faktiskt tränat med Vårgårda den senaste tiden, säger 34-åringen som också är bosatt i just Vårgårda.

Men så ringde telefonen från Ardala och helt plötsligt hade David ytterligare ett alternativ att ta ställning till.
– Var inte alls länge sedan de hörde av sig och allt har som sagt gått riktigt fort. När Ardalaalternativet dök upp kändes det jätteintressant och här är vi nu, säger David vars sejour i Levene/Skogslund blev två år lång.

Vad lockar med uppdraget i Ardala?
– Det är ett ungt lag som alltid vill spela bollen efter marken. Hade bättre koll på dem under min tid i Elmer/Fåglum, men jag vet att de fortfarande en hög spelarkvalitét som passar för det spelet. Sedan hoppas klubben förstås på att krydda den befinliga truppen med ett par hemvändare. Att de sedan ville ha en spelande tränare lockade också, säger David som tittar tillbaka på två fina år på Skogevi.

– Har varit två bra år i Levene/Skogslund. Det är en bred trupp som kommer att klara sig bra. Konstigt nog är nästan alla spelare egna produkter och fler är på gång in. Framtiden ser ljus ut för ”Skôr” och kan man få in ett par spetsspelare så är man med och fightas om uppflyttning, tror David Andersson.

Lämna en kommentar