ANNONS:
ANNONS:

”De kallade mig Jesus”

Påskhelgen är här.
Och med det också en massa lokala matcher.
– Vi är verkligen taggade för att snart vara igång på allvar, säger Främmestads Johan Fredlund som hoppas kunna frälsa sitt lag under årets säsong.

Inte många veckor kvar till seriepremiär i den lokala fotbollen, men först ska formen toppas och spelsystem finslipas. Påskhelgen brukar vara en bra tid att göra detta och även om kanske matchutbudet är skralare än på länge så spelas det förstås matcher från Skärtorsdag till Annandag Påsk.

Ett lag som spelar är Främmestad som efter en tung avslutning på förra året nu laddar rejält inför en ny säsong i fyran – och denna gång i den norra serien.
– Ja, vi är rejält taggade. Efter att vi sjabblat bort avancemanget i höstas så var det tungt. Men när vi fick redan på att vi skulle spela i den norra fyran blev det en nytändning, berättar lagets notoriske målskytt Johan Wilhelmsson Fredlund när Lokalfotboll.se ringer upp för att stämma av Påskformen.

Främmestad hade som sagt ett riktigt fint fjolår, men en svajigare form under serieavslutet tvingade fram ett kvalspel man alltså misslyckades i. Även årets start har varit lite sämre resultatmässigt, men enligt Johan har det sina förklaringar.
– Det har varit lite tufft hittills. Vi har inte den bredaste truppen och skador och skjukdomar har gjort att fyra-fem startspelare missat varje match. Dessutom spelar vi in ett nytt spelsystem där vi går ifrån klassiska 4-4-2 som vi kört tidigare. Det tar lite tid att sätta, men vi är på rätt väg, förklarar 26-åringen som ser fram emot en ny säsong.

– Att byta serie blir skitkul. Sedan har vi fått in bra nyförvärv som Peter Aghamn, Simon Karlsson och Sebastian Johansson som gett oss bättre fart på träning. Den södra fyran hade många individuellt skickliga spelare, men lagen var ojämna. Lagen i norra fyran känns mer organiserade och jag tror vi får det tuffare i år – men ändå roligare, säger Johan som hoppas på fler mål än ifjol när det blev 12 fullträffar.

Främmestad filar på toppformen inför en ny säsong.

– Hade gjort över 20 mål tre år i rad och dit ville man förstås, men jag hade aldrig spelat i fyran tidigare och efter en seg vår får jag vara rätt nöjd med 12 mål. Emil (Olesen) gjorde ju 17 och tillsammans är det bra. Vi kompletterar varandra bra, men hittills under försäsongen har vi inte spelat ihop på topp, men det hoppas vi på redan till helgen, säger Johan som dock inte får avsluta intervjun utan att kommentera likheten med Påskhelgens förgrundsfigur Jesus.

Johan Fredlund efter ett av fjolårets mål.

– Ha, ha. Ja, det har man ju fått höra. Grabbarna på jobbet kallade med Jesus under en längre tid. Men nu har jag faktiskt klippt mig och det är nästan så att brorsan (Filip) är mer lik. Han jobbar på med håret i alla fall. Jag får satsa på att frälsa laget med mål istället.


Här hittar du Påskhelgens lokala matchutbud. Är det någon match som tillkommit, ändrat tid eller annat så kommentera gärna nedan.

Vara
Måndag 12:00 JK10 dam – Råda U dam (Bendersvallen)
Måndag 14:00 Tråvad/Larv – ÖSIK (Bendersvallen)


Lidköping
Måndag 12:00 Trässberg – JK10 (Dinaplanen)
Måndag 14:00 Råda U – Sil (Dinaplanen)
Måndag 16:00 Lidköpings FK U17 – Vinninga (Framnäs)
Måndag 16:00 Mellby – Saleby (Dinaplanen)
Måndag 18.00 Norra Härene – ÖSIK J (Dinaplanen)


Götene
Fredag 12:00 Källby – Järpås (Västerby)


Skara
Fredag 11:00 Skara – Götene (Sparbanken Arena)
Fredag 13:00 Ardala – Lundsbrunn (Sparbanken Arena)
Måndag 12:30 Arentorp/Helås – FC Corner (Sparbanken Arena)
Måndag 13:00 Skara dam – Ulvåker dam (Sparbanken Arena)


Essunga
Måndag 18:00 Nossebro – Vedum (Sparbanksvallen)


Grästorp
Måndag 15:00 IK Gauthiod U dam – Arentorp Helås dam (Lunnevi)


Bortaplan
Fredag 12:00 Åsarp-Trädet – Levene Skogslund (Odenvi, Falköping)
Fredag 14:00 Dalstorp – IK Gauthiod (Dalshov, Dalstorp)
Fredag 14:00 IFK Värsås – Axvall (Södermalm, Skövde)
Fredag 14:00 Åsarp-Trädet/Redväg dam – Levene Skogslund dam (Odenvi, Falköping)
Måndag 13:00 Kronäng – Främmestad (Kransmossen, Borås)
Måndag 14:00 Töreboda – Rackeby (Töreshov, Töreboda)
Måndag 16:00 Trollhättans FK dam – Vinninga dam (Edsborg, Trollhättan)

1 tanke på “”De kallade mig Jesus”

Lämna en kommentar