ANNONS:
ANNONS:

”Den billigaste vägen att få upp LFK i seriesystemet”

Onsdag innebär som vanligt ”Lill-lördag med Holmqvist”
Denna vecka om Götenes förlustsvit, framgångsreceptet för LFK och ogillandet av söndagsmatcher. Håll till godo!

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Återigen en händelserik vecka där jag tänkte ta upp lite tankar kring vår lokala fotboll.

Götene fortsätter tyvärr med sin oturliga förlustsvit. I matchen senast hemma mot Jonsered blev det ytterligare en uddamålsförlust för de blåvita. Jag var inte själv på plats då jag och Louise var hemma hos vår högerback Matte Englund och hans sambo Johanna för att grilla.  Hur som helst så har jag ganska bra insyn i Götene IF som lag. Givetvis är Götene inne i en tung period, men det är ju otroligt tungt för grabbarna när det handlar om en hel del uddamålsförluster och att motståndarlagen ofta gör mål när det är Götene som är inne i en bra period. Det var likadant sist mot Jonsered då Götene inleder matchen bra men får en kalldusch i och med att Jonsered gör 1-0. Jag är dock inte speciellt orolig att Götene ska åka ur då de har varit i jobbiga situationer många gånger tidigare. Roligt i alla fall att Apell var tillbaka och fick göra mål med en gång. Nu hoppas jag att Söderberg får igång målskyttet för han behöver göra mål då han är värvad som målskytt.

Jag hoppar lite mellan serierna nu och jag hoppas det inte blir för jobbigt. Jag tänkte gå vidare till division 6 Skara som jag följer på ganska nära håll. Innan säsongen var Hangelösa klara favoriter till att vinna serien, då menar jag alltså RIKTIGT KLARA. Sen fick Axvall in Stefan Ehn och Yonas Tsegay och då tänkte jag att nu finns det i alla fall en möjlighet till att Axvall utmanar Hangelösa. Axvall inledde också väldigt positivt men nu kan varken Tsegay eller Ehn spela och då kom första förlusten.

Hangelösa öser på med Linde och Björk i fram. 22-3 tror jag de har i målskillnad de inledande matcherna. Givetvis otroligt imponerande men jag tror de övriga lagen i division 6 önskar att Hangelösa redan gick upp i fjol. Det är lite tråkigt på ett sätt då både Hällekis/Trolmen och Axvall är bra lag som i en annan division 6 absolut skulle kunna vinna serien. Hur som helst, det mest spännande som jag kommer följa är hur många mål Robin Björk och Peter Linde gör.

LFK tog en grymt viktig serie nere i Kinna. Dock tror jag fortfarande inte att de har en chans mot de absoluta topplagen över en hel säsong. Men men, ambitionen finns i klubben. Tyvärr inte i Lidköping stad.

Detta gör att jag kommer in på ett annat ämne som jag har funderat ganska mycket över faktiskt. Hur är relationen mellan klubbarna i Lidköping kommun och LFK? Då jag inte är från (som Lidköpingsborna säger)  ”sta´n” är det svårt att sätta sig in i känslan. Jag läste en ganska intressant grej på Lokalfotbolls hemsida. Där stod det i kommentarsfältet under artikeln om LFKs sportchef som nu lämnat för Råda, att Råda har de bästa förutsättningarna att få ett bra seniorlag med sin stora ungdomsakademi och bra ledare. Absolut inget fel med det. Men dessa tankar hos folk i Lidköpings klubbar gör ju att det aldrig kommer bli ett elitlag i sta´n.  Den idén man måste jobba som hårdast med i LFK är att bygga upp en så god relation med klubbarna runt omkring att det ska vara naturligt att de bästa spelarna ska gå till LFK när tidpunkten är rätt. Jag vet att det går då jag spelade i Skövde så bestod truppen enbart av spelare från Skaraborg (kanske något undantag) och jag tror det var en eller två spelare som hade Skövde AIK som moderförening. Jag vet att LFK är ny som förening men det är ju två gamla föreningar som slagit ihop så den dök ju inte upp från ingenstans. Relationerna med övriga klubbar i regionen är den billigaste vägen till få LFK uppåt i seriesystemet. Det tror JAG i alla fall.

Nu till ett par snabba:

– Satt vid sidan om i vår senaste match mot Lerum p g a ett ont knä. Löjligt vidrigt att inte kunna påverka…

– Mathias Wedebrand hörde av sig och hade en rövarhistoria om en viss lokal fotbollstränare. Den storyn kommer komma upp innan sommaren. Tack Mathias

– Bayern Munchen tog det. Absolut värdiga vinnare men jag önskade så gärna att Dortmund skulle få vinna med det laget.

– Vara SK har det tungt, ny förlust och Björndahl och Barkin(Schmelzer) skadade

– Hällekis/Trolmen har bra matchreferat, riktigt bra

– Skaras klassfotboll gick av under helgen. 960 kids som spelade fotboll. Vilken guldidé av den person som kom på det från första början.

– Jag HATAR söndagsmatcher, okryddat

– Sköna smeknamn i Trolmen/Hällekis trupp mot Axvall:

Målvakt: Stjerna

Försvarare: Ftredriksson, Njut, Bocken, D´Goh

Mittfält: Lopez, Skutt, Hästen, Dahlberg

Anfall: Pluto och Kenya

”Första parkett”: Jägarn, Bingo, Bamse, Magic och Hedén

– En lika som bär avslutar vi med. Fick tipset av vår mittback Martin Svensson. Johan Landenmark och Alex Schulman. Håll till godo!
johan

 

 

 

Lycka till alla våra lokala lag i veckan som kommer.

//Jesper Holmqvist

 

2 tankar på “”Den billigaste vägen att få upp LFK i seriesystemet”

Lämna en kommentar