ANNONS:
ANNONS:

Den ende som kan se positivt på tre raka dubbelbogeys

Har domarkåren gått och blivit myntsamlare?
Och tycker verkligen Sören Hammarén att allt är ”Perfekt”?
Kolla in ”Bloggemyhrs” senaste tankar under ”en hörna på övertid”.

En hörna på övertid
På fredag smäller det. Då drar årets säsong igång på allvar med att Filip Andersson och Kristoffer Apell tar avsparken hemma på Västerby mot Haga. Om kapten Patrik Norismaa vinner slantsinglingen vill säga.

Har funderat lite på det där med just det momentet eftersom jag bär bindeln i Råda och jag förundras över utvecklingen hos domarna när det kommer till själva pengen. Borta är i stort sett den klassiska kronan där man får välja mellan ”krona och klave”. Istället ska man välja fåglar, svärd och andra fräcka grejer som domarna har på sina moderna kronor.
Pengen har helt enkelt blivit lite av en statussymbol för männen i svart och det verkar lite som att den coolaste pengen vinner…Pile_ou_face

Väntar spänt på den dagen då vi kaptener får se domaren ta upp ett pokémonkort, en gammal Pog eller varför inte en kortlek där en snabb omgång Black Jack får avgöra vem som får välja sida.

Förresten fick jag i en träningsmatch förra året gissa den sammanlagda vikten på dagens domartiro. Närmast fick börja med bollen och jag vågade förstås inget annat än att ignorera den ene linjemannens rondör och gissa så lågt som möjligt. Jag fick inte välja sida, men blev heller inte avvinkad två gånger i tveksam offsideposition…

Ja, i helgen smäller det alltså på allvar och i dessa tider görs det mängder med ”förhands” på lagen och spelarna. Så även här på Lokalfotboll.se  Läste emellertid intervjun med Sören Hammarén i dagens NLT där han beskriver att Skara slår ur underläge som ”Perfekt”.

Har redan tagit upp att jag tycker att Sören är en fantastisk människa och tränare, men även om Skara hade varit favorttippade inför säsongen så hade svaret också varit ”Perfekt”. Sören är nämligen mannen som kan hitta en positiv vinkel på alla situationer – hur hemska de än är.
Vet till exempel ingen annan som intalar sig själv att tre raka dubbelbogeys på golfbanan kan vara något positivt.
”Perfekt. Tre dubbelbogeys är bra. Det betyder att en birdie är nära nu” muttrade Sören för ett antal år sedan när Råda Open i golf gick av stapeln.

Seriestart innebär förstås en hektisk period med Lokalfotboll.se och många tankar går åt till fotbollen just nu. Här är lite ytterligare grejer jag funderat på det senaste.
——————————–

– Premiär på Rådavallen ikväll mot Vänersborgs IF. Med halva laget borta blir detta en utmaning av hög svårighetsgrad. Trots det myckna regnandet ska matchen spelas på Rådavallens A-plan. Mattan ser grym ut, men jag minns också hur den var förra året. Hoppas verkligen att ”vaktmästar-Pelle” vet vad han gör för att inleda serien med tre raka hemmamatcher på en matta likt den i fjol är inget jag önskar min värste motståndare.
——————————–

– Eldin Smajilovic, vår nye skribent med ”Koll från Kullen”. Tror vi kan ha hittat ett guldkorn där!
——————————–

– Arentorpssonen Martin Ahlin gör ett grymt jobb på TTElas Fotbollsblogg och jag är övertygad att Källbykillen Pontus Pettersson kommer att göra ett storstilat arbete för NLT i samma ämne. Kul att den lokala fotbollen får allt mer uppmärksamhet!
——————————–

– Härligt att Gauthiod dunkade in sju bollar mot Åsarp/Trädet igår. Av dessa gjorde nyförvärvet Valon Gashi tre stycken. Det bådar gott inför helgen!
——————————–

– Åtta dagar i ett soligt Malaga. Lär inte varit någon lokal spelare som INTE blivit avundsjuk på LFK dam och deras träningsläger. Inte minst Vara…
——————————–

– Målserviceappen LOKALBOLLEN har tagits emot mycket positivt och i skrivande stund har 44 lokala lag tänkt att rapportera från sina matcher. Först ut är Götene som dunkar igång på fredag 19:15.
——————————–

– Sitter och kollar över våra 14 serier med lokal inblandning. Tror faktiskt att vi kan få vara med och fira nio lokala seriesegrar i höst. Vilka lag det blir får jag lov att återkomma till.
——————————–

– Så. Det var lite korta tankar för den här gången. Snart dags att ta cykeln till Rådavallen. Undrar vilket häftigt mynt man får se den här gången?

NÅGRA SYNPUNKTER PÅ OVAN?

Lämna en kommentar