ANNONS:
ANNONS:

”Derbyseger och Isabella Scorupco i badrock slår lika högt”

Höstsäsongen har dragit igång på allvar och vi är inne i en underbar tid.
Finns massor som snurrat i min skalle det senaste och här kommer allt i ett samlat inlägg.
Denna gång om Isabella Scorupco, könsord från damspelare och trånga omlädningsrum.

Har alltid gillat höstsäsongen bättre än våren. Definitivt inte för att sommaren är slut, men för att jag tycker att vår lokalfotboll verkligen lever upp på hösten.
Det är nu planerna är som finast och det är denna tid på året som serierna ska avgöras. Borta är transportsträckor och veckomatcher.
Istället fokuseras alla känslor, nerver och annat spännande till helgerna. Oftast när luften är klar och höstsolen värmer så där lagom.

Det är verkligen nu allt ska avgöras och givetvis finns det massor att reflektera över så här under säsongens andra halva. Här har ni lite av det jag gått och funderat över det senaste.
 ————————————————–
* Silly Season inför fotbollssäsongen verkar redan vara igång.  Träffade lokalfotbollsikonen Mikael ”Pinnen” Björneborn på Framnäs IP i söndags.
Då släppte han ”bomben” att han är så gott som klar för Götene nästa säsong.
– Jag trivs riktigt bra där borta och känner ju Anders Persson, berättade ”Pinnen” som alltså verkar lämna Corner efter många och trogna år.
————————————————–
* Snygg gest av damerna i LFK under helgens match mot Mariestad när hela laget följde i Emma Gren Tregaros fotspår och målade naglarna i regnbågens färger.
Tyvärr gjorde man dock en lika medioker insats som Emma på det idrottsliga planet när man hemmaföll mot Mariestad med 1-2. Helt plötsligt har man inte allt i egna händer längre och det börjar märkas att laget saknar en härförare i backlinjen.

BSSHangCMAAPkAz
 ————————————————–
* Tråvad/Larv – Trässberg på fredag kväll blir en riktig nagelbitare. Lär vara då som Lidköpingssexan avgörs. Seger för hemmalaget och allt tyder på att det blir division fem nästa säsong. Skulle dock Trässberg vinna är det mycket som talar för att det blir en målskillnadsaffär som avgör. 18.15 på fredag smäller det!
————————————————–
* Bosna var lagnamnet på mångas läppar under förra veckan. Bosna FC drog sig ur den norra fyran p.g.a. spelbrist och ekonomiska orsaker. Spelarbrist kan man väl förstå, men ekonomiska skäl bara omgångar innan säsongsslut? Låter både ogenomtänkt och osmart. Hört talas om budget?

Nästa Bosna att missköta
sig förra veckan var Bosna Skövde som lämnade W.O. i matchen borta mot Källby. Om det upprepas på söndag när laget tar emot JK10 återstår att se. 
————————————————–
* Det tog cirka 20 år som domare. Sedan kom den första utvisningen i en dammatch för ”könsord”. Det var i en division fyra-match i helgen som farsan berättade att han fick slänga upp ”det röda” för första gången när en spelare slagit en straff upp bland trätopparna.
Under somma period berättade han att samma sak skett under herrmatcher vid cirka fem tillfällen. Tjejer har alltså ett finare språk på planen än oss killar.
 ————————————————-
* Vad har hänt med Vinningas herrar? Efter premiärförlusten mot Främmestad visade man klassen och vann sex raka matcher vilket ledde till en andraplats på 18 poäng – bara tre poäng efter seriesuveränen ENV. Då stod kalendern på den 28 maj.
Sedan dess har laget inte vunnit en enda seriematch på åtta försök. Bara gjort sex mål och tagit ynka tre poäng via oavgjorda resultat.
Helt plötsligt har man istället fått börja titta neråt i tabellen och till helgen väntar tabelljumbon Nossebro. Vänds den negativa trenden då, eller blir laget än mer indraget i bottenstriden?
————————————————-
* Årets domare 2012 i Västergörland fick under förra veckan sitt pris. Utmärkelsen gick till Trollhättedomaren Diako Behnam som i rask takt tagit sig upp genom seriesystemet.
Själv gav jag min utmärkelse till Jorge Tarouco. Vedumdomaren är auktoritär, men har ändå glimten i ögat. Dessutom har han bra spelförståelse och en bra dialog med spelarna. Vilken är din lokala favoritdomare?RETSDO~1
————————————————-
* Var länge sedan jag tittade till jakten på 70 mål för Hangelösaduon Peter Linde/Robin Björk. Grabbarna är nu uppe på 35 mål efter 12 spelade omgångar vilket ger ett snitt på 2,92 mål / match. Givetvis imponerande siffror, men grabbarna måste upp till 3,18 mål / match för att fixa målet.
Ett mål som vi nu sänkt till totalt 57 fullträffar, då det nu bara är tio lag med i serien.
Fixar man 22 mål ihop på de sex återstående matcherna?
————————————————
* Missade tyvärr derbyt förra helgen mot Lidköping United. Orsaken var bröllop ute på kusten, men resan till Kungshamn-Smögen var värt uppoffringen att missa matchen. Inte nog med att grabbarna fixade tre poäng. Jag träffade i en smal gränd Isabella Scorupco – endast iklädd badrock!
Var ute och försökte söva dottern, när jag gick förbi en kvinna som hejade (Ja, hon hejade först!) Kollade närmare och fick syn på att det var Isabella Scorupco som stod där i badrock. Rätt var det var dök också David Helenius upp (även han iklädd badrock). Så helt plötsligt stod jag i en gränd och snackade med dessa två som tydligen höll på att spela in film ute i Kungshamn.
Lite ”starstrucked” som man blev ville jag givetvis ta ett kort, men duon tackade vänligen men bestämt Nej. En gemensam badrocksbild var tydligen inget som fick läcka ut…
————————————————
* Trenden med uppkörda klubbmärken mellan skinkorna verkar nu även nått Götene. Med texten ”Stäng av mej. gör vad ni vill! @m_caspersson for president!” lade Anderas ”Ankan” Johansson ut denna bild på Twitter i helgen.
BSdXK-YIIAARacg————————————————
* Trist med utvecklingen hos Rackebys damer. Laget har alltid varit ett av våra bästa lokala damlag, men nu verkar intresset för damfotbollen ute på Degerberg inte vara lika stort.
Tränare Tobias Gustavsson sa så sent som förra veckan till NLT att ”Tjejerna prioriterar inte fotbollen längre och har andra intressen”. Givetvis tråkigt att läsa och en av förklaringarna till årets usla facit i division två. Laget har 12 raka förluster och den hemska målskillnaden 5-52.
Nej, hoppas att Tobbe får en större och mer engagerad trupp nästa säsong om han väljer att fortsätta som lagets tränare.
————————————————
* Funderar på att börja betygsätta omklädningsrummen hos de lag man gästar under säsongen. Ett lag som skulle få riktigt usla betyg skulle vara Främmestad. Besökte Bergevi i helgen och slogs återigen av den minimala storleken på omklädningsrummet. Vi kom med 14 spelare och tre ledare och sex av dessa fick inta ståplats när det kom till att byta om. Om vi hade stora ”rövar” eller om platserna var för få får någon annan avgöra.

Bör dock tilläggas att vi i Råda inte heller bjudit på några sköna omklädningsrum de senaste säsongerna då vi ”klämt in” våra motståndare i ”Omklädningsrum 1”.
I år har dock våra antagonister för dagen fått ”Omklädningsrum 5” och den som klagar på det utrymmet lever nog till vardags i ett slott.

BSbnO0fCQAAjmHE

————————————————
* Kul att se Mattias Hofling tillbaka mellan stolparna. Gauthiodmålisen som skadade mjälten i samband med vårens derby mot Götene var tillbaka i klubbens U-lag under gårdagskvällen.
Kanske är det Mattias som kan hjälpa till att vända den negativa trend laget för tillfället är inne i. Rutinerade Tobias Wennergren har faktiskt inte riktigt gått att känna igen det senaste och har stått för en hel del tveksamma ingripanden. Kolla bara in bildspelet från veckan som gick där Tobias ”är ute och hänger tvätt” på ett av Nordvärmlands mål.
————————————————
* Avslutningsvis ett stort tack till Stefan Albertsson och Sklt som valt att göra en artikel om Lokalfotboll.se. Stort att kunna uppmärksamma en ”konkurrent” på det sättet.
En av anledningarna med denna sajt är förstås också att få fart på all bevakning av lokalfotbollen i vårt område och om det kan vara med och trigga och sporra även våra lokaltidningar så är ju detta perfekt.
Vi som lirar här i västra Skaraborg kanske inte alltid är de bästa fotbollsspelarna, men vi har ett intresse för fotbollen som slår det mesta. Och sådant förtjänar givetvis all tänkbar uppmärksamhet.

För dig som inte läst artikeln hittar du den HÄR. 

BSQ06JnCQAAQTcu

8 tankar på “”Derbyseger och Isabella Scorupco i badrock slår lika högt”

    • Hekt rätt och slarvigt av mig. Är förstås 18 matcher som ska spelas i Skarasexan och ska de hålla samma snitt som krävs för 70 mål på 22 matcher (3,18 mål/match) är det 57 mål som gäller på 18 matcher. Frågan är således om de kan greja 22 strutar på de återstående 6 matcherna?

    • Hekt rätt och slarvigt av mig. Är förstås 18 matcher som ska spelas i Skarasexan och ska de hålla samma snitt som krävs för 70 mål på 22 matcher (3,18 mål/match) är det 57 mål som gäller på 18 matcher. Frågan är således om de kan greja 22 strutar på de återstående 6 matcherna?

  1. Och sooooooooooom du slet på gräsmatta. Och sooooooooom vi fick klippa efter dig. Tur det var vitt och grönt i dräkten.

  2. Och sooooooooooom du slet på gräsmatta. Och sooooooooom vi fick klippa efter dig. Tur det var vitt och grönt i dräkten.

  3. Av många lokala domare blir jag imponerad av Lars Sahlin Vara domarklubb, över 70 år men fortfarande engagerad och ute och dömer. På lite lägre nivåer numera men ändå viktig för den lokala fotbollen. Undrar hur många kommentarer mot domslut han fått genom alla dessa år ?

  4. Av många lokala domare blir jag imponerad av Lars Sahlin Vara domarklubb, över 70 år men fortfarande engagerad och ute och dömer. På lite lägre nivåer numera men ändå viktig för den lokala fotbollen. Undrar hur många kommentarer mot domslut han fått genom alla dessa år ?

Lämna en kommentar