ANNONS:
ANNONS:

Det pekar varken uppåt eller nedåt i den västra femman

Gott om derbyn och lokala lag i den västra femman.
Men är det egentligen något av ”våra” lag som slåss om seriesegern?
Här har du allt du behöver veta inför helgens seriestart.

Sju av 12 lag är lag som vi på Lokalfotboll.se följer extra i den västra femman under den kommande säsongen. Och även om vi kanske inte längre kallar serien för ”Derby5:an” så innehåller denna serie en massa högintressanta matcher med derbykaraktär. Den västra femman har alla chanser att bli en serie som många kommer att hålla extra koll på, men en extra krydda hade förstås varit om något av de lokala lagen kampat om seriesegern.

Nu tror vi faktiskt att så inte kommer bli fallet denna säsong. För blickar man västerut hittar man Edet och Trollhättans FK som ser ut som duon som kommer att göra upp om division 4-platsen. Visst kan säkert några av ”våra” lag vara med och störa, men känslan på förhand säger att det blir lite för tufft. Dock bör det tilläggas att vi inte heller tror att något lag kommer att trilla ur. Där finns det betydligt större avstigningskandidater – och även dessa är från Trollhätteområdet.

Nej, vi tror faktiskt att samtliga sju lokala klubbar kommer att hålla sig mellan de båda kvalstrecken. Men blir det en trist serie bara för det? Nej, verkligen inte. Många anrika lag och sköna profiler kommer att driva denna serie framåt på ett härligt sätt även i år.

Så här tror vi att division fem västra att sluta och givetvis fokuserar vi extra på våra lokala lag.

1. Edet FK

Edet satsar på en snabb återkomst till division 4 och man gör det genom en hel drös med spelare från Göta. Lagets centrallinje är den klart bästa i denna serie och på hemmaplan uppe bland bergen i Lilla Edet är det inte många som tar poäng på en trång plan. Edet får favortitipset!

————————————–

2. Trollhättans FK

Att Trollhättan skulle få svårt i division 4 förra året kändes oväntat. När man sedan föll mot Råda i kvalet var det dags att börja om i femman. Har kanske bredaste truppen i serien och tränar mest av alla. Allt annat än en plats bland de två bästa vore ett misslyckande.
————————————–

3. FC Gauthiod

FC Gauthiod visade redan under debutsäsongen i femman att man var ett lag som kunde utmana de bästa. Länge slogs man om kvalplatsen uppåt, men fick ge sig ett par omgångar från slutet.
I år är ställer man upp med i stort sett samma lag som fjol. Skillnaden är bara att de yngre spelarna blivit ett år bättre och lägstanivån bör ha höjts med detta.

Lägg där till att Pontus Waltersson som är ny från Främmestad kommer förstärka defensiven mellan stolparna och som vanligt blir spelare som Philip Rigfeldt, Sven Johansson, Pontus Nilsson och Daniel Fredriksson viktiga.
Ja, FC Gauthiod lär vara bättre än fjol och det bärgar för en plats precis under toppen.

Silly Season
Tränare: 
Eivon Robertsson, Pontus Waltersson (NY ass, Främmestad)
Nyförvärv:
Pontus Waltersson (Främmestad)
Förluster:
Kristofer Jansson (slutar)

Försäsongen:
Tomten (DM) 10-0, IFK Trollhättan (DM) 0-3, JK10 (DM) 3-1, Råda 0-0, ENV 3-2, Dalstorp (DM) 0-1, Vinninga 0-0, Herrljunga 4-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 2, Förluster: 2
Gjorda mål: 20, Insläppta mål: 8
Poängsnitt: 1,75

fcg5

4. Främmestad

Främmestad har fallit på mållinjen ett par år nu gällande en plats till division 4. Missat kval för två år sedan och förra året var man länge med och tampades om kvalplatsen till fyran. Men återigen var man tyvärr inte bäst när det gällde som mest trots att man kanske är ett av de lag inom den lokala herrfotbollen som tagit störst steg under de senaste åren.

Daniel Olsén har varit spelande tränare i laget och han kommer på planen att saknas i lagets offensiva speluppbyggnad där han varit en mycket viktig kugge. Vem som ersätter den rollen känns oklart, men desto mer säkert är att laget förstärkt defensiven. Filip Fredlund är tillbaka i laget och mellan stolparna kommer evigt unge Fredrik Smith att ersätta Pontus Waltersson.

Gänget från Bergevi kommer definitivt att vara med på tabellens övre halva, men risken är att det blir en sämre placering än 2015.

Silly Season
Tränare: 
Magnus Zackrisson (NY, Lerum J), Fredrik Smith (NY, ass Gerdsken), Robin Larsson (ass9, Mikael Falk (ass)
Nyförvärv: 
Jim Abrahamsson (Åsaka), Filip Fredlund (LFK Akademi), Fredrik Smith (Gerdsken), Hampus Olausson (Elmer-Fåglum)
Förluster: 
Daniel Olsén, tränare (Brålanda), Pontus Waltersson (FC Gauthiod)

Försäsongen:
ÖSIK 3-0 (DM), Skepplanda (DM) 1-4, Stora Mellby (DM) 4-1, Arentorp/Helås 0-0, Herrljunga 2-3, Vårgårda IK FK 2-0, Säven/Hol 3-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 15, Insläppta mål: 9
Poängsnitt: 1,86

Främmestad1

5. Nossebro

Även Nossebro får äntligen lira lite derbyn 2016 i och med en placering i den västra femman. Ifjol nådde man en femteplats i denna division, men nu är det en tuffare serie. Så hur står sig då Nossebro i denna omgivning?

Ja, man har tappat en mittback (Christian Lindelöf) och en central mittfältare (Viktor Almqvist) som båda kommer saknas. Å andra sidan har stabila pjäser som spelande tränaren Johan Adolfsson, måltjuven Andras Blom och rutinerade Tommy Werner tillkommit. Känslan är att Nossebro har klass, men ändå inte blir mer än ett lag i mitten av tabellen.

Silly Season
Tränare: 
Johan Adolfsson (NY, IFK Emtunga), Rickard Gunnarsson (NY, ass)
Nyförvärv:
Andreas Blom (Elmer-Fåglum), Markus Longnell (), Martin Härnälv (Elmer-Fåglum), Johan Adolfsson (IFK Emtunga), Tommy Werner (Elmer-Fåglum)
Förluster:
Christian Lindelöf, tränare (FC Corner), Viktor Almqvist (Råda), Najiib Ahmed Khaliif (flyttat)

Försäsongen:
DM: Trollhättans BoIS 3-4, DM: Rackeby 3-1, ENV 1-2, DM: Vinninga 5-1, Levene/Skogslund 3-2, Vedum 6-4, Åsarp/Trädet (DM) 1-5, Vårgårda IK FK 0-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 22, Insläppta mål: 20
Poängsnitt: 1,50

5873703

6. Corner

Corner smög med strax bakom toppen förra året, men stod inte distansen ut. Sedan förra året har man som brukligt fått in en rad nya spelare som definitivt både breddar och spetsar till truppen. Hänger bara alla i har Corner en positiv konkurrenssituation i laget man inte haft på flera år.

Med det som bakgrund borde kanske laget tippas högre, men försäsongen som innehållit fler matcher än något annat lokalt lag har svajat och man har blandat fina prestationer med bottennapp. Något som om det fortsätter i seriespelet kommer att placera laget någonstans i mitten. Corner kommer att bli tuffa att rå på för alla lag i denna serie, men frågan är om man har tillräcklig spets för att kamma hem tillräckligt många trepoängare? Och vem ska göra målen när Dani Nikolla lämnat för Råda?

Silly Season
Tränare:
Christer ”Musa” Andersson (2:a året) Johan Bergmer (ass), Mathias Wedebrandt (ass)
Nyförvärv: 
Christian Lindelöf (Nossebro), Emil von Knorring (ÖSIK), Kim Thorsell (Råda), Rickard Kanyo (Råda). Filip Bustad (Rackeby), Rasmus Ajnestål (ÖSIK), Jesper Holmberg (Råda), Oskar Mellgren (Källby), Fredrik Andersson (Kållandsö)
Förluster: Christoffer Kedén (Kållandsö), Emir Husic (Guldheden), Johan Christiansson (Vinninga), Danijel Nikolla (Råda), Jakob Matanovic (ÖSIK)

Försäsongen:
LFK Akademi 0-4, Lundsbrunn 5-0, Upphärad´(DM) 3-2, Vara (DM) 0-1, Levene Skogslund 2-3, Emtunga (DM) 5-2, Sil 1-1, Trässberg 2-3, Axvall 1-2, Jula 3-3, Töreboda 4-2

Vunna: 4, Oavgjorda: 2, Förluster: 5
Gjorda mål: 26, Insläppta mål: 23
Poängsnitt: 1,27

IMG_1575

7. Mellby

En stabil serieseger i sexan förra året och nu ska Mellby etablera sig på allvar i division fem. Man har definitivt varit ett av de lag som hittat flest nya spelare under Frimånaden och tittar man på nyförvärven nedan så borde detta innebära att Mellby kommer att klara sig bra under 2016.

Försäsongsresultaten har varit fullt godkända och i vissa matcher har Mellby visat klassen. Tyvärr har det dock skett lite för sällan för att vi skulle tippa laget högre upp än så här. Egzon Restelica på målhumör blir även detta år det viktigaste för Mellby, men i år finns det fler spelare som kan avlasta målkungen i offensiven.

Mellby är helt klart en spännande nykomling som kan besegra de flesta lag i femman. Men vi tror att man inte kommer att klara av att vara helt stabila över 22 matcher. Men ett nytt kontrakt fixar man med relativt god marginal.

Silly Season
Tränare:
Johnny ”Bäckis” Isaksson, Per-Inge Johansson
Nyförvärv: 
Johan Högmark (LFK Akademi), Markus Högmark (LFK Akademi), Joel Hartmann (LFK Akademi), Aman Daniel (Lidköping United), Viktor Sunnemark (LFK Akademi), Oskar Frändén (LFK Akademi), Mirza Jusovic (Lidköping United), Abraham Zeito (klubblös), Aldin Mesic (Lidköping United), Adam Thorsell (LFK Akademi), Gabriel Boström (Gauthiod)
Förluster:
Gustav Karlsson (Götene), Anton van de Velde (Vinninga), Marcus Roos (Rackeby)

Försäsongen:
Trollhättans IF 3-2 (DM), Råda 2-3 (DM), Frisco (DM) 4-2, Hangelösa 2-4, Vinninga 1-2, ÖSIK 3-3, Arentorp/Helås 3-2

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 18, Insläppta mål: 18
Poängsnitt: 1,43

IMG_1400

8. Levene Skogslund

Underdogs 2014 och överraskade. Favorittippade 2015 och svek. Ja, Levene Skoglund är som vanligt ett svårtippat gäng som man aldrig riktigt vet vart man har innan säsongen börjar. Det som är säkert är att det är ett genuint fotbollslag med mycket karaktär och tradition ute i väggarna på Björkevi.

I år ska laget tränas av gamla spelarna Pelle Svensson och Christoffer Kjellner vilket blir intressant att följa. Spelaromsättningen i laget har varit lugn, men värvningen av den oslipade diamanten Jerker Karlgren från Källby sticker ut.

Marcus Haraldsson, Robin Larsson och Rickard Fritsch är alla bra spelare, men ”Skör” i helhet ser inte lika vassa ut som tidigare. Därför tippas laget som åtta. Det är med andra ord dags att laget återigen överraskar alla…

Silly Season
Tränare:
Per Åke Svensson (NY), Christofer Kjellner (NY)
Nyförvärv: 
Jerker Karlgren (Källby)
Förluster: 
Claes Johansson, tränare (slutar)

Försäsongen:
Hjärtum (DM) 1-2, Edet (DM) 1-4, Corner 3-2, Sollebrunn (DM) 3-2, Nossebro 2-3, Herrljunga 2-2, Stångenäs 1-4, Hangelösa 0-1, Grolanda 1-3

Vunna: 2, Oavgjorda: 1, Förluster: 6
Gjorda mål: 14, Insläppta mål: 23
Poängsnitt: 0,78

IMG_1431

9. Tråvad Larv

Tråvad Larv har en tendens att vara trögstartat. Till viss del beror det på att man har många innebandyspelare i laget som kommer i träning sent. I år har laget dock sett sämre ut än på länge under försäsongen och det har faktiskt bara blivit en enda seger.

Joakim Andersson som tränade Vara förra året är annars ett spännande tränarnamn, men Jocke hade nog gärna sett en stabilare uppsättning målvakter, en Marcus Nilsson som funnits med i träningsmatcherna och en Johannes Johansson som gjort mål på topp. Den sistnämnda har faktiskt åkt på sjukdomen Tvar och kommer troligtvis inte att spela för än i höst.

Att ha sin viktigaste spelare sjuk och samtidigt en tunnare trupp än på länge gör att vi tippar Tråvad Larv som kom fyra i division fem förra året som ett lag som får kämpa för nytt kontrakt. Vi hoppas vi har fel…

Silly Season
Tränare: 
Joakim Andersson (NY, Vara)
Nyförvärv:
Joel Svantesson (Emtunga), Fredrik Mihlzén (Emtunga), Petter Källqvist (Emtunga), Jimmie Eriksson (Emtunga), Tom Sällberg (Vara)
Förluster: 
Michael Ejdestig, tränare (Vara), Kristoffer Ejdestig (Vara), Elias Fogel (Vara)

Försäsongen:
Thn Syrianska (DM) 0-2, Trollhättans FK (DM) 2-3, Södra Härene (DM) 0-2, Vedum 4-3, IFK Falköping U 2-2, Grolanda 1-5, Valtorp 1-1

Vunna: 1, Oavgjorda: 2, Förluster: 5
Gjorda mål: 12, Insläppta mål: 17
Poängsnitt: 0,71

Tråvad

————————————–

10. Hjärtum

Få mål och få segrar under försäsongen för nykomlingen Hjärtum. Man har dock visat upp en helt okej defensiv, men mer än till en kvalplats räcker det inte till för laget som har ambitioner om en plats på övre halvan.

————————————–

11. Lödöse Nygård

Lödöse Nygård har spelat gott om träningsmatcher med varierande resultat. Dock har det bara blivit två segrar och vi tror det blir tufft för ett division 6-lag som kvalade sig upp ifjol att rädda nytt kontrakt i en tuff serie som denna.

12. Halvorstorp

Anrika Trollhätteklubben Halvorstorp är inte längre var det varit. Ett stabilt division fyra-lag håller på att göra resan nedåt och laget har tappat en rad nyckelspelare inför denna säsongen. Källor som är insatta i föreningen menar att allt annat än en jumboplats i denna seren skulle vara en skräll.

 

 

3 tankar på “Det pekar varken uppåt eller nedåt i den västra femman

Lämna en kommentar