ANNONS:
ANNONS:

”Det var en av de sämre matcherna jag har sett i den här serien”

Han är en av de i trakten som ser mest lokal fotboll.
För Lokalfotboll.se berättar han sedan om sina intryck.
Välkommen till ”Hänt på schlätta” med Andreas Sandström.

Andreas Sandström

Det blev en späckad vecka med 4 matcher på 5 dagar. Det blev 3 matcher i division 5 nordvästra som jag var och kollade på och i min lagledar-comeback blev det torsk med 3-5 för TråvadLarvs P35 mot Halvorstorp.

Tråvad/Larv – Ardala 2 – 0 (0-0)

Det var en av de sämre matcherna jag har sett i den här serien i år, med massor av bortslagna passningar och dåliga bollmottagningar. Det blöta gräset spelade såklart en stor roll i detta men inget av lagen verkade vara på tå riktigt. Ardala hade mest bollinnehav första 30 minuterna men det var Tråvad/Larv som skapade de farligaste chanserna. 0-0 i paus var inte helt missvisande även om Tråvad/Larv låg närmare ett ledningsmål.

Tråvad/Larv inleder starkast i andra och även om spelet böljar en del fram och tillbaka så kändes det rättvist att det var Tråvad/Larv som tog ledningen. Det var nyförvärvet från Lidköpings FK Markus Nilsson som satte dit 1-0-målet efter en fin framspelning av Johannes Johansson. Ardala pressar på i slutet och man är absolut inte ofarliga. Men när Emil Larsson från misstänkt offside-position hittar nätmaskorna och utökar Tråvad/Larvs ledning, så var matchen över. Ett stort plus till Ardala som kämpade, slet och försökte trots underläge.

Matchens tre stjärnor

1. Johannes Johansson, Tråvad/Larv
Johansson är en klasspelare som visserligen inte får till det fullt ut än, men han blixtrar till emellanåt och då är han livsfarlig.

2. Nils Kuylenstierna, Ardala.
En riktigt bra insats från Kuylenstierna, som svarade upp i varenda djupledslöpning som Tråvad/Larvgrabbarna försökte sig på. Bra placeringsförmåga och grym speed som räddade Ardala vid flertalet tillfällen.

3. Hampus Fransson, Tråvad/Larv
17 årige Fransson är för mig årets överraskning. Kanske inte att han har tagit en plats i Tråvad/Larvs backlinje, men att han imponerar i varje match. Han saknar vissa egenskaper än men det kommer med större erfarenhet. Han tar väldigt få felbeslut och han får undan bollen i nästan varenda närkamp, trots att motståndarna oftast är större.

————————————–

Hangelösa – Trollhättans FK 2 -6  (0-2)

Ettan på besök hos tvåan i serien, det borde kunna bli en jämn historia. Men ettan Trollhattans FK var numret större och framför allt mer effektiva. Första halvlek var ändå ganska jämn spelmässigt, men TFK satte två väldigt psykologiska mål i den 1 och den 45 minuten. När man sen även sätter 3:an i den 47 minuten, då var det nästan kört för Hangelösa. 1-3-målet gav en viss nerv och hade det stått sig ett tag så kanske Hangelösa hade kunnat komma tillbaka. Men TFK:s fjärde mål kom knappt 9 minuter efter reduceringen och då kändes det klart. På förhand hade vi seriens 4 bästa målskyttarna på planen, men det var ingen av dom sov var vassast, utan det var Kristoffer Back som blev den store matchvinnaren med sina 4 mål. Jag tycker att Trollhättan var väldigt bra, men inte 4 mål bättre. Dessutom tycker jag att matchen mellan Råda och Akademin för någon omgång sen höll högre klass.

Matchen 3 stjärnor

1. Kristoffer Back, Trollhättans FK
Gör man fyra mål så är man given etta på min lista.

2. Johan Högberg, Hangelösa IF
Högberg var Hangelösas bäste för dagen och höll rent så gott han kunde framför eget mål. Bra blick, stark i luften och brytningssäker.

3. Dino Gasal, Trollhättans FK
Mycket teknisk och duktig mittback. Han var även farlig i luftrummet och kunde ha nickat in en hörna.

————————————–

Här kommer en kort sammanfattning av de serier som intresserat mig mest under veckan.

Division 4 norra

ENV var återigen nära att ta sin första trea när mittbacken Daniel Karlsson satte 1-0 i den 88 minuten. Men en kvittering i minuten efter av Halvorstorp gjorde att ENV fick nöja sig med ytterligare ett kryss. Elmer/Fåglum tappade också på slutet när IFK Trollhättan satte vinstmålet till 3-2 i den 81 minuten. Man hade annars hämtat upp 0-2 till 2-2, så det var nog extra tungt att tappa alla poäng i det läget. Vara stod för omgångens största seger och det blev som jag gissade förra veckan att Hjo skulle få sota för Varas förlust mot Ulvåker. Segern med 6-1 hemma på Torsvallen var övertygande och Vara ligger nu tvåa i tabellen, 2 poäng efter ledande IFK Trollhättan. I nästa omgång ska Vara dessutom åka till Kamratgården i Trollhättan för att möta serieledarna.
————————————–

Division 5 Nordvästra

Det har varit dubbla matcher i veckan för flera av lagen, där Råda blev den stora vinnaren med två 4-1-segrar. Först besegrades Trollhättans BOIS borta för att sedan slå Corner hemma med samma siffror. De två lagen längst ner i tabellen, Vinninga och United lyckades båda att kryssa dubbelt upp. Vinninga började med 2-2 borta mot Kållandsö för att följa upp det med 2-2 hemma mot Tråvad/Larv. Mot Tråvad/Larv hämtade man dessutom upp ett 0-2-underläge.

United kommer allt närmare årets första seger och kan man undvika att ge motståndarna fördelen av att vara en man mer i stora delar av matcherna, då kommer nog snart den första segern. Mot Ardala var man väldigt nära men det slutade 2-2. Tidigare i veckan lyckades man få till 1-1 hemma på Framnäs mot Levene/Skogslund. Som jag skrev förra veckan så börjar Akademin få upp ångan ordentligt och man gjorde fantastiska 6-0 på bortaplan mot Corner. Corner däremot hade ingen kul vecka, för som jag skrev ovan så blev det ju även en tung förlust i derbyt mot Råda. Hangelösa som åkte på en rejäl smäll mot Trollhättans FK fick även se sig slagna borta mot Levene/Skogslund i helgen med 3-2. I en jämn serie har man gått från att vara ett topplag till ett mittenlag.

Jag såg även matchen mellan Vinninga-Tråvad/Larv men gör ingen analys av den. Det kan bli lite enformigt för er med alla Tråvad/Larv-matcher jag ser. Men jag kan konstatera att inhopparen Christoffer Speed i Vinninga var en injektion och han var i stora drag den som såg till att Vinninga jobbade sig i kapp. Han var absolut matchens 1:a stjärna.

————————————–

Division 6 Vårgårda

Det blev tyvärr ingen resa till Kedumsvallen för att se mötet mellan Arentorp/Helås – Södra Härene i torsdags. Brist på tid gjorde att jag inte kom iväg. Men Arentorp/Helås kämpade sig tillbaka från ett 0-2-underläge och fick med sig ett kryss. Emtunga tappade sina första poäng i serien när man bara fick 2-2 hemma mot FC Alingsås. Emtunga blev nu passerat i tabellen av Nossebro som körde över Sjövik med 6-0 på bortaplan och tar sig upp i toppen med bättre målskillnad.

JK10 tog sin andra seger för säsongen när även dom besegrade Sjövik i veckan som gick. JK10:s segersiffror stannade vid 4-2 och än har det inte lossnat för Christian Karlsson. Senare i veckan kom även den tredje segern då man vann borta med 1-0 mot Långared. Vedum har hittade tillbaka efter förlusten mot Emtunga med 2-0 och vann enkelt med 4-1 borta mot Friscopojkarna. Kul för Vedum med tanke på den skrala försäsongen och inledningen på serien. Jag hoppas att Vedum kan fortsätta på det vinnande spåret.

————————————–

Det finns gott om kul matcher att se även denna vecka. Här kommer några exempel för den som har tid över och som jag tror kan bli bra matcher.  ENV – Falköpings FK på tisdag, derbyt på onsdag mellan Götene och Skara, toppmatchen IFK Trollhättan – Vara också den på onsdag . Tråvad/LarvAkademin på fredag och såklart massor med matcher i helgen när jag jobbar.

 

Lämna en kommentar