ANNONS:
ANNONS:

Det vill sig inte för Götene

De sena och klassiska Götenemålen uteblir.
Men LFK ångar på i toppen av division tre.
Här en sammanfattning av helgens lokala herrfotboll.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

FBK Karlstad – IK Gauthiod 1-2
(referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Valon Gashi, Jonatan Nilsson

 

Kommentar:
Gauthiod åkte till Karlstad för att möta tabelljumbon FBK Karlstad. Tre poäng var därför kravet, men man började illa och värmlänningarna tog ledningen.
Valon Gashi kunde dock kvittera på frispark och i den andra halvleken blev Jonatan ”Jonis” Nilsson matchhjäte när han satte segermålet. Tre nya poäng alltså för Gauthiod som fortsätter att skugga Karlstad BK på kvalplatsen. Närmast väntar nu hemmamatch mot IFK Uddevalla.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Haga – Lidköpings FK 3-4 (referat LFK)
Mål LFK: Dani Nikolla, Egzon Kraniqi, Elias Lindell, Daniel Nordmark, Oscar Norlin

Götene – Gerdsken 0-1 (referat Gerdsken)

Kommentar:
LFK fortsätter att vara laget att jaga i den mellersta trean. För även om man ”bara” är tabelltvåa så har man en match mindre spelad än serieledande IFK Tidaholm. Segern borta mot Haga verkade ett tag vara lugn, men man bjöd in hemmalaget i matchen. Dock kunde Daniel Nordmark snyggt sätta 4-3 till LFK och Oscar Norlin satte 5-3 på straff vilket innebar tre nya poäng i toppstriden.

Tyngre för Götene som fick se Gerdsken vinna på Västerby med 1-0. Rickard Hägg var tillbaka mellan stolparna i hemmalaget, men åt matchens enda mål kunde han inte göra något åt. Götene försökte kvittera på slutet, men likt många andra gånger detta år så ville inte det klassiska ”Götenemålet” de sista fem minutrarna in.


DIVISION 4 NORRA

Råda – ENV 2-3
Mål Råda: Robin Kvick 2
Mål ENV: Alfred Wemmert 2, Per Westerberg

Vara – Fagersanna 1-2 (referat Vara)
Mål Vara: Sebastian Nilsson

 

Kommentar:
Det kommer vara många lag som är inblandade i den nedre streckstriden i den norra fyran och helgens matcher cementerade detta faktum. Under fredagen mötte Vara bottenkollegan Fagersanna och matchens samtliga mål kom under de första 20 minuterna.
Vara det spelförande laget, men bollen ville inte in i offensivt mål och bakåt spelade man för tamt vilket ledde till ännu en förlust.
Även Råda har det kämpigt. Man började klart bäst mot ENV och hade bud på mer än ett mål, men gästerna vände genom firma Westerberg/Wemmert. ENV sedan det bättre laget i andra halvlek och man revascherade sig nu för debaklet mot Ekedalen tidigare i veckan.


DIVISION 5 VÄSTRA

Kinne Vedum – FC Corner 6-3 (referat Corner)
Mål KV: Peter Dahlin 3, Mikael Lugn 2, Anton Strid Svensson
Mål Corner: Gabrijel Matanovic 2, Goran Pupcevic

Levene Skogslund – Edet 1-0
Mål LS: Johannes Andersson

Lundsbrunn – Trässberg 1-3
Mål Lundsbrunn:
Mål Trässberg: Rickard Kanyo 2, Patrik Fogelqvist

Sjuntorp – Sil 2-1
Mål Sil: Oscar Seth Johansson

Kommentar:
Sju av våra åtta lokala lag i den västra femman är inblandade i bottenstriden av tabellen. En bottenstrid som blev ännu tightare efter helgens matcher. Kinne Vedum öste in mål hemma i en blåsig match mot Corner. Peter Dahlin tremålsskytt i en match där även Gabrijel Matanovic fanns på plan i Corner och gjorde två mål.
Trässberg tog viktiga poäng hemma mot Lundsbrunn. Ett Lundsbrunn som fortfarande saknar en seger denna säsong. Laget har nu 12 poäng upp till säker mark där Sil som förlorade i helgen befinner sig.

Till sist också värt att nämna Levene Skogslund som tog tre blytunga poäng hemma mot Edet efter att Johannes Andersson blivit matchhjälte.


DIVISION 5 MELLERSTA

Bollebygd/Olsfors – Nossebro 4-2
Mål Nossebro: Viktor Almqvist 2

Vedum – Sollebrunn 2-2
Mål Vedum: Daniel Johansson, Kristoffer Dahlberg

Kommentar:
Den övre kvalplatsen börjar glida ifrån den lokala duon Vedum och Nossebro. Poängtapp för båda lagen i helgen. Nossebro hade underläge 4-0 innan Viktor Almqvist reducerade två gånger om.
Vedum hade ledningen hemma mot Sollebrunn, men mot bottenlaget blev det bara en poäng via ett självmål i den andra halvleken. Nu krävs det övervägande trepoängare för lagen om man ska jaga ikapp Bergdalen på kvalplatsen.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Saleby – JK10 1-4
Mål Saleby: Pontus Augustsson
Mål JK10: Tony Berntsson 2, Jakob Berggren, Arvid Bergman

Rackeby – Järpås 0-5 (referat Järpås)
Mål Järpås: Johan Lövkvist 2, Patrik Petersson 2, Maikel Mehari

Hangelösa – Varnhem 6-1
Mål Hangelösa: Andreas Nyblom 2, Emil Persson, Erik Larsson, Martin Blomqvist, Robin Kling
Mål Varnhem: Daniel Eklöf

Kommentar:
Förväntade segrar denna blåsiga helg när toppen mötte botten i Lidköpingssexan. Trion JK10, Järpås och Hangelösa gjorde processen kort med sina motståndare och visade att formen hänger i efter sommaruppehållet.
JK10 just nu tabelletta, men Trollekis har som ni ser i tabellen ovan två matcher mindre spelade. Räkna med en fortsatt jämn höst i toppstriden av denna lokala serie.


DIVISION 6 FALKÖPING

Vartofta – Arentorp/Helås 0-6
Mål A/H: Andreas Johansson 2, Victor Lindelöf 2, Albin Regnström, Mohaned Al-Yafeei

Kommentar:
Höstpremiären slutade i dur för Arentorp/Helås. Man rivstartade borta mot Vartofta och hade avgjort redan efter tio minuter. Segersiffrorna blev till sist 6-0, men det var ändå ingenting jämfört med serieledande Annelund som besegrade Kinnarp/Slutarp med 15-0.
Ja, denna serie är en ojämn sådan, men toppmatcherna blir givetvis högintressanta. Nästa helg gästar också Annelund tabelltvåan Arentorp/Helås i en match som mycket väl kan avgöra vilket lag som tar hem Falköpingssexan.

Lämna en kommentar