ANNONS:
ANNONS:

Drar på sig handskarna – klar för LFK

Traktens bästa målvakt blev utespelare.
Men nu drar hon på sig handskarna igen och byter klubb.
Malin Björkman spelar 2017 i Lidköpings FK.

2009 startade Malin Björkmans målvaktskarriär ordentligt när hon tog klivet över till Gauthiod. En klubb som hon också var trogen ända tills förra året. Under åren i Gauthiod visade hon dock att hon förmodligen är traktens bästa dammålvakt och gång efter annan såg hon till att spika igen målet på Lunnevi.

Men inför årets säsong så tröt motivationen och lagom till våren så var hon tillbaka på planen igen. Men inte på Lunnevi – och inte som målvakt. Nej, istället valde Björkman att återvända till moderklubben Mellby där hon blev utespelare i det lag som nådde en mycket fin tabellplacering som nykomling i division tre.

Malin Björkman i Mellbytröjan.

Var målvaktskarriären över? Nja. Redan på senhösten ryktades det om att LFK var sugna på 26-åringen underskrift och efter årets seriespel har Malin tränat med division ett-laget och sakta men säkert fått upp suget för en comeback mellan stolparna.
– Jag kände någon gång i höstas att jag saknade att spela de där betydelsefulla matcherna på lite högre nivå. Vill testa något nytt för att fortsätta utvecklas och LFK har något väldigt bra på gång, berättar Malin för NLT.

För tillfället så förfogar alltså LFK över tre bra målvakter då förutom Björkman, både Jenny Gystafsson och Linnea Persson tillhör truppen. Rykten gör dock gällande att Jenny planerar för en flytt till Rävåsen. Oavsett vilket så talar så gott som allt för att LFK nu värvat sin förstamålvakt i jakten på en plats i Elitettan.

Lämna en kommentar