ANNONS:
ANNONS:

Dubbla nyförvärv till damerna i LFK

En målvakt och en mittfältare.
LFK dam breddar truppen inför Elitettan.
Och fler nyförvärv sägs vara på ingång.

Det har varit lugnt bland nyförvärven hos LFK dam inför comebacken i Elitettan. Det har heller inte varit någon hemlighet att Sportchef Daniel Nordmark letat spelare med rutin från spel i Elitettan och högre upp.

Hur det går att locka till sig dessa spelare låter vi vara osagt, men klart är nu i alla fall att LFK breddar sin trupp med två nya namn från lägre divisioner. Börjar vi bakifrån på planen så är Sara Alexandersson från Falköpings KIK klar för spel.
Den 24-åriga målvakten har tidigare spelat i Skövde KIK, men för den lokala publiken visade hon upp sig under säsongen 2016 då hon lånades ut från just Skövde till Sils IF i division två.

Sara Alexandersson mellan stolparna i Sil.

Senaste säsongen har hon representerat Falköpings KIK när laget åkte ur division ett.
– Hon gav ett stabilt intryck när hon var här och provtränade. Hon är stark i luftspelet och har bra reflexer, säger tränare Kjell Larsson till NLT.

Ifjol tvingades LFK använda tre målvakter under säsongen (Malin Björkman, Amanda Nordberg och Gabi Batmani) och nu har man alltså två klara inför 2018 med Sara Alexandersson och Amanda Nordberg. Till antalet givetvis bra, men frågan är om inte LFK bör hitta ytterligare en burväktare med mer erfarenhet från spel högre upp?

Nästa nyförvärv in är för den lokala publiken inte känd. Besmira Morina är en 30-årig yttermittfältare/anfallare som i början på 2010-talet gjorde två säsonger för Falköpings KIK. Därefter blev det spel med Skövde KIK, innan hon åter skulle spela med Falköping denna säsong. Men strul i övergången gjorde den tekniska Besmira till ett ettåsfall.
– Hon befinner sig på resande fot för tillfället, men är en oerhört teknisk spelare, som sprider mycket energi. Vi får räkna med att det tar några månader innan Besmira kommer in i tempot, säger Kjell till NLT.

Lämna en kommentar