ANNONS:
ANNONS:

”Dyra skor, grisar och skott i krysset”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 3 av 22


3:a (3:a) –  Råda BK, 7 poäng

FASEN! Besvikelse deluxe efter fredagsmatch mot Arentorp/Helås. Vi såg segern försvinna ur våra händer ungefär. Hur många lägen ska man egentligen få ha under 90 minuter? Hur kan man ha så många klara chanser sista kvarten, men ändå inte göra mål? Frustrerande med andra ord. Vi gör annars en ganska så bra match, mot ett tufft och bra Arentorp/Helås.
Men mot nya tag och mot nya lag – på söndag väntar Sil på bortaplan.

Truppen ser bra ut denna veckan och samtliga spelare har tränat för fullt (oh yes, Sofia har kommit i tid alla träningar denna veckan). Man känner att serien äntligen är igång då vi hänger på Rådavallen mest hela tiden. Känslan i kroppen blir helt annorlunda vid serien och man vill på något sätt bara få ut mer och mer när man tränar, vilket märks på samtliga då alla ger lite till.

Ledarstaben ser också stabila ut, tänk att vi har 8 gubbar som ser ut som ett litet knuttegäng när de kommer på led allihopa. Ett knuttegäng som ställer upp och orkar med oss i ur och skur. Det är en merit och vi är evigt tacksamma för det.
Sen att vi orkar med dem är också en eloge till oss såklart, det får vi inte glömma…

Annars då..

...Sanna Sabel har i alla år haft lite mer diskreta fotbollsskor, köpta för någon hundra lapp, eller i vissa fall från FA-fyndet. Men i veckan hände det, upp på träningen kommer ett par nya lysande skor, beställda från adidas för 2000 kr. Nä, det blir nog inte Sannas sista år ändå..

…Lina Larsson dundrade in mål på måndagens träning. Måste dock tagit väldigt hårt på henne då hon missade löppasset på tisdagen på grund av nyfunnen pollenallergi.

…Tränare Rolands stämband, hur orkar dem? Finns det någon tränare som hörs så mycket här i trakten som vår? Det är ju så att det ekar mellan björkarna på Rådavallen.

…Emelie Frick har hittat en ny hobby, nämligen cykla! Men att hon var tvungen att ta med cykeln in till yogamattan i tisdags var att ta hobbyn till en helt ny nivå.
… Alice Qvasters brukar vara vårt egna lilla vårtecken. När hennes luvtröja åker av, ja då är äntligen våren på gång.

… Maria Makboul får också komma med denna vecka. Ibland är det inte lätt med alla allergier… Se bilden nedan bara…

Efter fredags match blev det ”After Match”. Något som vår supportergrupp hade kommit på. Pizza, bärs och lite lek stod på schemat och vi var inte sena med att haka på. Kul!

/ Fanny Karlsson


6:a (6:a) – Arentorp/Helås FK, 4 poäng

Fredagen bjöd på derby, ett derby där vi fick med oss en poäng hem till slätta. 

Delad poäng mot ett Råda, som väntat, spelade en rak anfallsfotboll och med ett ettrigt och högt försvarsspel med tuff press på bollhållaren. Råda är tunga att möta och vår strategi var att sätta hög press på deras försvarsspelare, för att redan där förhindra att det skulle droppa in bollar bakom vår backlinje. Och utifrån det kunna vinna boll högt upp i planen och snabbt ställa om till anfall. 

De två andra dagarna under helgen hade också mycket trevligt att bjuda på. På lördagen var det derbydags för vår herrar där LSIF stod för motståndet, en enkronasmatch som avslutades med den årliga ärtsoppa och punsch.

Söndagen bjöd på träning. En träning där det var trötta ben men trots det krigar vi oss igenom den med mycket glädje. På måndagen var det dags för U-lagets tredje seriematch och därmed deras tredje raka seger. Grymt kul att se ett så starkt U-lag!!
Tisdagen och Onsdagen bjöd också på träningar med fokus på, förutom veckans vanliga beting gällande styrka, koordination, knäkontroll och snabbhet, mycket mottagningar och tillslag. Onsdagens träning var det även förberedelser inför fredagens match mot Hörnebo.

 

Veckans värsta för vårt lag denna veckan: Mer än halva laget har legat hemma med halsont och feber. Hoppas inte det ska hindra oss från tre pinnar till helgen.

Veckans hårding: Den går till våra målvakter som en dag i veckan tränar med våra herrar, som också hade ”turen”att bli våra två grisar innan matchen i fredags.


Ha det gött så hörs vi om en vecka / Emma Larsson 


10:a (9:a) – Sils IF, 3 poäng

Ännu en vecka har gått och som vanligt bestod vår vecka av träning, möten och en hel del skratt och stoj! Helgens bortamatch skulle spelas mot Holmalunds Akademi på bortaplan och mot en av seriens giganter. Det skulle innebära en stor utmaning. Den matchförberedande träningen innan helgens drabbning innehöll extra mycket nötning av de spelmoment som vi misstänkte skulle prägla den kommande matchen. Dessvärre kunde vi konstatera att flera ordinarie spelare fått förhinder. Som om det inte var svårt nog?!

Härligt väder i Alingsås. ”Shit, vad mycket folk det är på läktaren? Nu kör vi, ge järnet nu tjejer! Ju längre in i matchen som vi kan hålla jämna steg, ju mer stressade blir Holmalund!”

Det märks tidigt i matchen att vi möter ett riktigt bra lag. Högt bolltempo, bra rörlighet och ett starkt fysiskt spel. Redan efter 10 minuter är spelet mycket på vår planhalva. Men kan vi hålla tätt och få någon chans till kontring så….”Tänk vad det skulle bli tyst på arenan om vi tog ledningen!” Men, men…pang så kom Holmalunds ledningsmål, och pang-pang så kom några till innan halvlek… Ja, vi är rejält utspelade under första och motståndarna leder med hela 7-0 efter 45…

Samla kraft och mod i vilan. Vi går ut, gör några byten och kämpar på. Vi är bättre i andra. Faktiskt leder vi halvleken ett tag, efter att Jesse på ett elegant sätt tryckt in en volley! Holmalund kommer tillbaka sista kvarten och gör två till. Matchen slutar 9-1.

Sååå trötta siltjejer går av planen. Vi har gjort det vi kunde för dagen, vi mötte en bättre motståndare. Men vi kämpade, en för alla och alla för en i 90 minuter. Hoppas nu att Majas knäskada inte är så allvarlig, utan att hon snart är tillbaka hos oss på planen igen. ”Holmalund tack för idag, vi ses på Silbohof i höst! Då jäklar!” Ett extra stort beröm till vår junior Moa som var klart bäst i laget under 90 minuter.

Nästa match spelas hemma på Silbohof där vi välkomnar Råda BK. Vi är taggade till tusen och detta kommer bli ett derby ni inte vill missa! Vi ses väl där?

/ Wilma Ahlström, Clara Svensson, Tilda Svensson och Klara Ahlström

 

 


12:a (10:a) – Skara FC, 0 poäng

Sen sist:

Varje månad byter vi ut en träning mot något helt annat, denna gång blev det bowling! Då jag inte var med kan jag tyvärr inte svara på varför tjejerna kör med kloten framför ansiktet, kanske retuschering a la 2017.

Ännu en förlust, denna gång mot Frisco som faktiskt var för bra för oss, så hatten av. MEN nu är vi sugna på poäng & ska göra allt för att norpa några utav Sjömarken i helgen, dit vi har 1,5 timme i buss. Snaaaark!

Mycket tjejer på onsdagens träning, det är så roligt när vi är fler som peppar, flamsar & har kul!

Sist men inte minst, jag måste bara visa, vi har tränat avslut lite det senaste & antingen har jag lyssnat eller mest troligt så var detta bara min tur i livet…Tränar-Jonas sa dock att det måste legat en tuva framför, å jag är beredd att tro på honom för en gångs skull  ? Kolla in videon på länken nedan!

Video

Hörs nästa vecka igen!
/Tove

Lämna en kommentar