ANNONS:
ANNONS:

Elmer/Fåglums Andreas Blom ska skjuta LFK Akademi kvar i fyran

Bara 12 gjorda mål på 13 spelade matcher. Det är facit för tabelljumbon LFK Akademi i den norra fyran.
För att bättra på målskyttet har laget nu värvat Elmer/Fåglums anfallare Andreas Blom.
– Hoppas jag kan peta in en och annan boll i höst, säger Andreas till Lokalfotboll.se

20-årige Andreas Blom har tillhört Elmer/Fåglums A-trupp under ett par säsonger. Där har han spelat yttermittfältare och anfallare.
– Har väl mest spelat ytter, men det fungerar bra på topp också, säger Andreas Blom.
Ja, under fjolåret fick Andreas chansen på topp i division fyra och totalt blev det elva mål under serie- och träningsmatcherna.
I år har det dock blivit mindre speltid i A-laget och endast en fullträff har det blivit från Andreas fötter i år.
– Konkurrensen i Elmer är riktigt hård och truppen är riktigt bra. Därför har det blivit mycket tid på bänken och ett och annat inhopp. Men jag har trivts jättebra i klubben, säger Andreas som på grund av jobb i Lidköping byter klubb.

– Ja, jag har börjat på ICA Hjertberg och flyttade till Lidköping för en vecka sedan. Janne Svensson (tidigare LFK:s herrsektion) fick höra talas om det och för ett par veckor sedan provtränade jag med LFK Akademi. Fick ett bra intryck av laget och på den vägen är det.

Läget för Akademin är ganska utsatt. Vad hoppas du kunna bidra med under hösten?
– Ja, det ser väl inte superbra ut. Men jag hoppas förstås att jag kan peta in en och annan boll i höst, säger Andreas som blir något blyg när han får frågan hur han skulle beskriva sig själv som fotbollsspelare.
– Det är en svår fråga. Men jag är väl ganska snabb och kvick. Är rätt klen som target-player, men försöker kompensera det med att ha bra fart. Sen har man väl lite ”näsa för mål” också.

20 år alltså. Du blir nästan lite ”pappa” i laget nu då?
– Ha, ha. Nej, de flesta killarna är väl i min ålder och det verkar vara ett gött gäng. Ska göra mitt bästa för att passa in och hoppas kunna göra första träningen nu på torsdag, avslutar en glad Andreas Blom.

 

 

Lämna en kommentar