ANNONS:
ANNONS:

Emanuel Adebayo klar för spel med Gauthiod

Klas Bohmans ersättare i Gauthiodtröjan är klar
21-årige Emanuel Adebayo har nu skrivit på för division två-laget.
– Väldigt stabil och trygg med boll, säger tränare Kim Björkegren om nyförvärvet.

Det var i början av mars som vi för första gången såg Emanuel Adebayo i Gauthiods matchdräkt. Då i mötet mot Lidköpings FK och man kunde med en gång se vilken skicklig spelare 21-åringen var.

Efter matchen beskrev också tränare Kim Björkegren innermittfältaren med fina vitsord.
– Väldigt stabil och trygg med boll. Så han bidrar med någonting som jag inte tycker riktigt att vi har. Och i och med att Bohman tillfälligt i alla fall valt att tacka för sig så tycker jag att han fyller den luckan på ett bra sätt, sa Björkegren då.

11081303_1415824682056107_125891772903034222_n (1)

Sedan dess har det blivit fortsatta träningar med Gauthiod och ytterligare två träningsmatcher för Adebayo som förra säsongen representerade Oddevold i division ett.
När han kom till Oddevold från danska Midjylland beskrevs han av klubben som ”ett fynd” och under våren svarade han för mycket fina prestationer under seriespelet. Skador under den andra halvan av säsongen gjorde dock att Oddevold, till mångas stora förvåning inte valde att förlänga kontraktet.

Något som förstås IK Gauthiod tackar och tar emot för då laget nu är en spelfördelare rikare inför årets säsong.

IK Gauthiods Silly Season inför säsongen 2015:

Tränare: Kim Björkegren (NY, Älta dam), Jonas Larsson (NY ass, FC Gauthiod)
Nyförvärv:
Niclas Haglundh (Götene), Erik Hjalmarsson (Nossebro), Pelle Ödlund (FC Trollhättan), Sebastian Hedlund (Stenungsund), Emanuel Adebayo (Oddevold)
Förluster:
Jörgen Ericsson (tränare, slutar), Robin Lundgren (Vara), Valon Gashi (Carlstad United), Pontus Nilsson (FC Gauthiod), Henrik Andersson (slutar)

 

 

Lämna en kommentar