ANNONS:
ANNONS:

Emtungas skyttekung väljer Vara

Han gjorde 13 av lagets 25 mål 2016.
Men i år ska målen göras i division fyra.
Emtungas Alfred Larsson har nämligen bestämt sig för spel med Vara.

Emtunga har de senaste säsongerna blandat och gett i den lokala fotbollen, men 2016 nåddes ett riktigt bottennapp när man slutade på sista plats i division 6.
Laget har heller inte presenterat någon ny tränare inför årets säsong och om förra årets tränare Torbjörn Larsson stannar är ännu inte klart.

Klart är nu dock att Torbjörns son och lagets i särklass bäste målskytt de senaste åren Alfred Larsson lämnar klubben för spel i Vara.
– En striker av klass som hugger på allt. Alfred är inte riktigt tränad för division 4 i nuläget, men det ska bli intressant att se vilken nivå han kan kliva upp på, säger Varas tränare Patrik Widell till Nlt.

Ja, att Alfred har spetskvaliteter är det ingen tvekan om. För även om Emtunga som lag har sviktat så har Alfred fortsatt att göra mål. De senaste fyra åren har Alfred gjort 67 av lagets 165 mål. Det är 41% av Emtungas målskörd, så att anfallaren kommer att saknas på Mossbrott råder det ingen tvekan om.
Hur många mål det blir på Torsvallen kommande säsong lär dock framtiden få utvisa.

Alfreds målskörd de senaste åren: 2016: 13 av 25 mål, 2015: 19 av 36 mål, 2014: 24 av 80 mål, 2013: 11 av 24 mål


På förlustsidan kan dock Vara räkna in Philip Enström. Philip kom till Vara från Elmer-Fåglum ingör säsongen 2015 och har främst spelat mittfältare i division tre och fyra.
Nu väljer han dock att återvända till moderklubben Främmestad för spel i division fyra.

1 tanke på “Emtungas skyttekung väljer Vara

Lämna en kommentar