ANNONS:
ANNONS:

Engelskt finbesök gjorde succé på Lockörn

128 fotbollshungriga killar och tjejer i åldrarna 6-14.
Drillade av tiotalet tränare från engelska Liverpool.
Helgens fotbollsskola på Lockörn i Lidköping blev inget annat än en riktig succé.

IMG_9909
Det var full fart på Lockörns IP under det gångna veckoslutet. Liverpool Football Academy hade nämligen kommit till stan och anmälda till fotbollslägret var inte mindre än 128 tjejer och killar som alla såg fram emot att bli drillade av kunniga tränare från engelska storklubben Liverpool FC.
– Vi är supernöjda. Vi hade plats för 200 barn, men detta är en jättebra siffra för att vara första gången och alla inblandade är så nöjda, säger Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson från Lidköpings FK som är initiativtagare till att fotbollsskolan kom till Lidköping.

IMG_9903

Ja, när Lokalfotboll.se besökte Lockörn under söndagen så öste inte bara regnet ner i omgångar. Även lovorden från de mängder av föräldrar som kommit för att titta på sina barn haglade.
– Så otroligt proffsigt allt har varit. Helt kanon. Ledarna har varit fantastiska och arrangemanget också, berättar Anders Åkervall (till vardags spelande tränare i Råda) som hade sonen Oliver i en av de nio olika grupperna som barnen i åldrarna 6-14 var uppdelade i.

Att det varit fullt fokus på fotboll under dagarna har det inte varit någon tvekan över. Totalt har det blivit 12 timmar fotbollsträning på tre dagar, men trots den intensiva träningen har det varit fullt fokus från alla deltagare.
– Helt otroligt att de lyckats hålla upp en så bra nivå hela tiden. Men en stor förtjänst har ledarna från Liverpool. Vilket engagemang och disciplin de har. De håller uppe tempot hela tiden och driver på. Så fort de märker att koncentrationen inte är där så är de på spelarna, berättar Patrik ”Stor-Plätta” Gustavsson som tillsammans med lillebror Andreas dragit ett otroligt stort lass under dagarna ute på Lockörn.

– Men det har det varit värt. Vi har inte fått ett enda klagomål från tränare, deltagare eller föräldrar, utan bara hört positivt. Sedan har det med undantag från en stund idag varit kanonväder. Det hjälper förstås också till. Föreningen gör visserligen ingen stor vinst på ett sånt här engagemang, men det är viktigt att vi i LFK går i framkant och arrangerar grejer som detta om vi vill visa allvar med att vilja bli den ledande klubben i trakten, menar Anderas Gustavsson medan han blickar ut över en ”fullknökad” Lockörn och fortsätter:

– Vi har kontrakt på ett år till med Liverpool så nästa år kör vi igen. Erfarenheterna och inspirationen vi fått i år gör att det kommer att bli ännu bättre nästa år.

Värt att notera från Lockörn är också att på söndagen så korades vinnaren av ”Liverpool Way Award”. Ett pris som går till den spelare som under dagarna på fotbollsskolan visat bäst attityd till spelet och sina lagkamrater och dessutom visat prov på fina fotbollsegenskaper. Priset gick till Levene Skogslunds 11-åring Alfred Wejshag som vinner tre dagar på Liverpools egen Academy i England och dessutom får se en av A-lagets hemmamatcher.

10490214_265492143639304_153892594_n
IMG_9907 IMG_9906 IMG_9905 IMG_9919 IMG_9915 IMG_9917 IMG_9922 IMG_9921 IMG_9927

5 tankar på “Engelskt finbesök gjorde succé på Lockörn

 1. En fantastisk helg på lockörns IP. Stort tack till Andreas och Patrik och deras respektive som med hjälp av spelare och ledare från LFK drog runt detta arrangemang.
  Instruktörerna från Liverpool var något av det mest engagerade jag någonsin sett. Här har svensk fotboll något att ta efter.

 2. Tack till de fantastiskt skickliga tränarna från Liverpool och tack även till LFK för ett mycket bra genomfört fotbollsländer. Alla som vi pratade med tyckte att det var toppen. Ni kommer att få tillbaka många deltagare nästa år samt många nya fotbollslirare. Tack än en gång!

 3. Tack till de fantastiskt skickliga tränarna från Liverpool och tack även till LFK för ett mycket bra genomfört fotbollsländer. Alla som vi pratade med tyckte att det var toppen. Ni kommer att få tillbaka många deltagare nästa år samt många nya fotbollslirare. Tack än en gång!

 4. Fick äran att agera tolk och ass-instruktör under fredagen.
  Kan konstatera att bröderna Plätta (med respektive) gjort ett hästjobb.

  Dessutom ser Lidköpingsfotbollens framtid otroligt fin ut! Målvakterna var ju såklart dem bästa…
  Måste nog dra ner och träna nu så jag inte halkar efter…

 5. Fick äran att agera tolk och ass-instruktör under fredagen.
  Kan konstatera att bröderna Plätta (med respektive) gjort ett hästjobb.

  Dessutom ser Lidköpingsfotbollens framtid otroligt fin ut! Målvakterna var ju såklart dem bästa…
  Måste nog dra ner och träna nu så jag inte halkar efter…

Lämna en kommentar