ANNONS:
ANNONS:

ENV fick äntligen fira seriesegern i femman

Igår fick vi två lokala seriesegrare.
Idag ytterligare en när ENV äntligen fick vinna den nordvästra femman.
Här följer en kort sammanfattning av allt som hände i den lokala fotbollen under söndagen.

DIVISION 4 NORRA
IFK Skövde – Corner 5-0
Ulvåker – LFK Akademi 2-3

Hastigt och mindre lustigt åkte Corner tillbaka ner på kvalplatsen efter förlust mot IFK Skövde. Att siffrorna inte blev större var bra gjort då Corner stod utan ”ett helt lag” av ordinarie spelare. Nu är det bara seger för Corner som gäller i säsongsavslutningen. Men inte ens det kan räcka. Ett oavgjort resultat mellan Åsarp/Trädet och IFK Trollhättan samtidigt som Halvorstorp slår LFK Akademi och det blir ändå kvalspel. Akademin som ikväll förlorade mot Ulvåker, trots upphämtat 0-2-underläge, har alltså möjlighet att påverka Corners öde…
——————————————

DIVISION 5 NORDVÄSTRA
Lidköping United – Emtunga 4-2
ENV – Vinninga 1-1
Främmestad – Floby 2-2
Herrljunga – Levene/Skogslund 2-2
Kållandsö – Grolanda 6-2
Råda – Nossebro 1-4

ENV vann serien i och med det oavgjorda resultatet. Mittbacken Tobias Johansson nickade in kvitteringen mot sin gamla klubb och laget kunde äntligen få fira på Holmavallen. Främmestad är sedan tidigare klara för kvalspel med sin andraplats.
För Vinninga som kryssade mot seriesegrarna var ändå poängen i matchen väldigt värdefull. Laget har nu råd att förlora serieavslutningen mot Lidköping United med 2-0 och undvika kvalspel. Om det är så att Grolanda tappar poäng mot Råda kan man förlora med mer än så…
Lidköping United vann mot Emtunga och håller kvar i kvalplatsen inför mötet med Vinninga. Laget kan såväl ta sig över kvalstrecket som hamna på nedflyttningsplats inför sista omgången. Allt beroende på de två matcherna Grolanda – Råda och Nossebro – Herrljunga.
Nossebro är sista lag inblandat i den rafflande bottenstriden. Laget fortsätter att ånga på och vann sjätte raka segern mot Råda under söndagen. För NIF är det precis som alla andra lag en massa ”om” inför avslutningen, men laget är beroende av andra resultat oavsett vad som händer i mötet mot Herrljunga.

ENV

——————————————

DIVISION 6 SKARA
Hangelösa – Hällekis/Trolmen 5-2
Lerdala – JK10 1-1
Saleby – Våmb 6-0
Varnhem – Axvall 2-3

Hangelösa förblev obesegrade i Skarasexan efter 5-2 hemma mot Hällekis/Trolmen. 81 mål gjorde man till sist och 56 av dessa gjorde firma Björk/Linde! Axvall som vann derbyt mot Varnhem slutar tvåa i serien, men som bekant får tvåan inte kvala detta år.
Serien avslutas nästa helg och enda lokala lag som kan avancera i serien är Saleby. Just nu är man tabellsexa, men kan sluta fyra.
——————————————

DIVISION 3 NORRA DAM
Falköping – Skarke Varnhem 6-1
Floby – Kinne Vedum/Källby 6-2

Skarkes damer hamnade oturligt under nedflyttningsstrecket i den allra sista omgången. Förlust mot seriesegrarna Falköping samtidigt som Skultorp besegrade tabelljumbon Tidaholm innebar att man missade nytt kontrakt med en ynka poäng. För Kinne Vedum/Källby-tränaren Fredrik ”Teddy” Forsberg blev det förlust i sin sista match. Laget klarade dock kontraktet gott och väl med en femteplats.
——————————————

 

Lämna en kommentar