ANNONS:
ANNONS:

”Ett äkta hattrick på frispark är given etta på Topplistan”

Hattrick på frispark, omtänksamma spelare och inbrott.
”Veckans Topplista” fortsätter på Lokalfotboll.se

Listan där vi hissar det som hissas bör och dissar det som dissas bör.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Alush Jusufis hattrick på frispark

alush

Efter 58 minuter ledde Källbys U-lag med 6-0 mot Axvall. Inget speciellt med detta, men när Axvall tilldömdes en frispark ett par meter till höger utanför straffområdet började det spektakulära. Fram klev då Alush Jusufi som smekte in 6-1 över muren och in i nätmaskorna.
Sju minuter senare och ännu en frispark till Axvall utanför straffområdet. Nu till vänster. Fram mot bollen Alush Jusufi och någon sekund senare ännu en boll i nätmaskorna. 22-åringen var dock inte färdig där. Två minuter senare fick man ännu en frispark. Denna gång ännu längre ifrån mål.
Vem som skulle ta frisparken rådde det inga tvivel om. För tredje gången på tio minuter slog Alush Jusufi en frispark och för tredje gången satte han bollen i nät.
Ett äkta hattrick på frispark inom loppet av tio minuter. Sällan har en förstaplats på Topplistan varit mer välförtjänt.

 

——————————–

2. LFK dam mot nytt Elitettankval

lfkvall1
När höstsäsongen drog igång var Lidköpings FK tvåa i division ett. Tre poäng framför och med betydligt bättre målskillnad var Jitex och det kändes som att det skulle bli otroligt svårt att nå förstaplatsen för LFK.
När lagen också möttes 14 augusti hade LFK kniven på strupen, men tack vare ett sent kvitteringsmål från Julia Bryngelfors hade man fortsatt häng på göteborgslaget.

Men så under de två senaste omgångarna blev det tvära kast. Först besegrade ett pånyttfött Skövde KIK, Jitex på bortaplan med 2-0 och under helgen som gick stod Rävåsen för en skräll och vann med hela 7-5 det forna storlaget.
Dessa två resultat samtidigt som LFK gjorde imponerande 8-0 på två bortamatcher innebär att det är nu är LFK som sitter i förarsätet – och man har satt sig ordentligt till rätta. Fem poäng före Jitex med fyra matcher kvar att spela. Det lukar Elitettankval lång väg för Kjell Larssons tjejer. Något som man verkligen har rutin på.

——————————–

3. Johan Perssons vilja att stärka omgivningen

Skara - Götene Johan Persson
32-årige Johan Persson (läs mer om Johan här) har en vilja att stärka sin omgivning. Om det inte är att åka till Grekland för att hjälpa människor på flykt så är det även på och runt omkring fotbollsplanen.
Det förstnämda är förstås resor viktigare än det andra, men eftersom detta är en lista om fotboll så är fokus på planen. För på denna är Johan Persson just nu en starkt bidragande orsak till att ett relativt ungt Skara imponerar och jagar uppflyttning till division tre.

Johan är långt ifrån den som springer mest på planen eller gör de avgörande målen, men i sin roll som defensiv mittfältare är han den dirigent och det nav som Skaras spel kretsar kring. Med sin rutin och lugn styr han sina medspelare med tydliga instruktioner och hans pondus på plan är det inte många i den lokala fotbollen som slår. Just den typen av spelare blir allt ovanligare på vår nivå och bör lyftas fram på listor som denna.

——————————–

Inte ens nära… – inbrott på Skogevi i Hangelösa

14203183_662790727221505_424957598019083008_n

2013 stals det mobiltelefoner och andra värdesaker mitt under match på Skogevi. Och Hangelösas idrottsplats var långt ifrån den enda som var drabbad under en inbrottsvåg under 2013-14.
Även på senare tid har idrottsplatser och deras kanslin varit drabbade. Bland annat Skara har varit hårt utsatta för inbrott.

Otroligt trist då att inbrotten fortsätter. Så sent som förra veckan var det nämligen dags igen då Skogevi i Hangelösa drabbades av inbrott och förstörelse (se bild ovan). Att göra åverkan, stjäla och utsätta personer för detta är alltid förkastligt och det känns knappast mindre illa när man ger sig på idiellt och hårt arbetande föreningar.

Nej, personen/personerna som bryter sig in i föreningslokaler borde ställas inför rätta och få avtjäna sina straff och arbeta åt de föreningar de stulit ifrån. Då kanske poletten skulle trilla ner och att de skulle förstås hur deras aggerande påverkar klubbar som till exempel Hangelösa.

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar