ANNONS:
ANNONS:

”Ett skägg i Abraham Lincoln-klass”

Många lag från ”Kullen” premiärspelade utomhus i helgen.
Eldin Smajilovic har tittat närmare på samtliga premiärer.
Något som inneburit skäggprydda spelare, fastfrusna tår och härligt fotbollskaffe.
Koll från kullen

 

Bläddrade i veckan genom Götene tidning och deras sportkrönika som min kära lagkamrat Johan Månsson skrivit. Började genast fundera på om hela laget kommer bli uppdelade i två läger? En halva som stödjer den rutinerade och politiskt engagerade Johan. Och en som håller på den unga Balkan-bloggaren med strävt och silkeslent hår.

Johan trycker på att Curling är vår tids nya TV-sport. Medan jag fortsätter tro att pilkastning är det bästa som finns. Fick höra att ’‘två skribenter är två för många i ett lokalt fotbollslag’’. Vi båda sitter i spelarrådet. Vad som helst kan hända…

*****************************************************

Detta har varit en premiärernas helg. Låt oss börja med vårt lokala ’‘storlag’’ Götene IF. Jag trotsade kylan och begav mig på en halvtrasig cykel ner till konstgräset.
Väl där såg jag ett flertal lokala storstjärnor. Johan Apell, Patrik Andersson och Rolf Johansson. Och för att vara ärlig så värmde stjärnorna mer än spelet på Västerby.

Jag snackade med Götenes storsnickare ”Bengtis” som sa att han ska hem, ta en grogg och kolla på OS. Fick även bevittna årets första mystiska domslut. Nicklas Haglundh i Götenemålet fick rött kort för vad vi kunde komma fram till – ingenting? Kommentera gärna nedan om ni har mer kött på benen än jag.

I cirka en halvtimme letade jag efter hemvändaren Filip Andersson, när jag till min förvåning fick reda på att grabben odlat ett skägg i klass med USA’s frihetskämpe Abraham Lincoln.

Slutresultatet skrevs Götene – Vänersborg 1 – 2. Patric Norismaa bjöd på en bredsida med öppet mål som fick publiken att få upp normal kroppstemperatur. Efter matchen gav Vänersborgs Raimo Käkelä följande uttalande: ’’Om de fick ett mål borde vi ha gjort sju. Vi spelade ut dem fullständigt’’.

Filip Andersson i nytt skägg.
Filip Andersson i nytt skägg.

*****************************************************

Med Filips skägg i åtanke. Vore det inte kul med en modeblogg på sidan? PING Jesper Bankemyhr??

*****************************************************

Källby då? Jag hade inte äran att bevittna DM vinsten i Söndags. När jag frågade Johan Apell om vad han tyckte om matchen mot Hjärtum, fick jag en kort men taktisk analys. Grabbarna försökte hålla bollen nere och det blev ett lyckat koncept. Slutresultatet skrevs till 3-2. Vill ni ha en utförligare kommentar rekommenderar jag Källbys hemsida. Petter Georgsson (@Blombergssonen) skrev det bästa matchreferatet jag någonsin läst. Han ger sig själv högsta betyg och det gör även jag. Mer sådant!

Johan Apell satte två baljor i helgen och fick högsta betyg.
Johan Apell satte två baljor i helgen och fick högsta betyg.

****************************************************

Vi fortsätter på DM spåret. Hangelösa drog det längsta strået när laget för första gången i år hade kontakt med en 11- mannaplan. Eftersom jag var i Lidköping och kollade på Sil – Akademin, kände jag att tårna var fastfrusna och bestämde mig för att snacka med Stig Björk via telefon istället. Han hyllade försvarsspelet och spelarnas individuella kvalitéer.

– Med tanke på att vi har ett nytt spelsystem och några nya grabbar är detta betydligt bättre än jag förväntat mig, sa Stig Björk lungt som vanligt.

Vi konstaterar alltså att Hangelösa – Valtorp slutade 2-0. Målskyttar var Andreas Nyblom och Sebastian Larsson. Får se om våra muskulösa nykomlingar kan fortsätta imponera på Coach Björk.

****************************************************

Jag älskar fotboll. Låt mig rätta till det… Jag älskar fotboll i ett klimat där man överlever.

Exakt så kändes det när jag struntade i sömn, frukost, hårstyling och väder. Detta för att ta mig till Sils lagsamling 10.00 på Silbohof. När laget var ombytta och klara var det en timme och tio minuter till avspark. Jag gjorde mig själv till nytta och skrev in alla fogis-krussiduller som ingen ändå förstår.

När vi sedan tog oss till konstgräset på Framnäs bad jag till den högre instansen att jag var på Mallorca. Första halvleken var lika usel som Götenes dagen innan. Akademin rullade på och Sil fick jaga. Det enda positiva med det var att man fick värme i lemmarna. Nu i efterhand tycker jag att det var en godkänd insats. Men vill man vara i toppen av femman igen, måste man snäppa upp ALLT…

*************************************************

Vi avslutar med Lundsbrunn som förkrossande vann mot Tidavad med 4-0. Har Roger Florén-turen redan kickat igång? Är inte så påläst om segern men ryktet går att Lundsbrunn spelade den mest underhållande fotboll av alla lokala lag under helgen! Får se om det bara går spikrakt uppåt nu…

*************************************************

Veckans Ros går till kioskpersonalen på Västerby IP som serverade säsongens första fotbollskaffe. Tack för att ni värmde mig…

 

4 tankar på “”Ett skägg i Abraham Lincoln-klass”

Lämna en kommentar