ANNONS:
ANNONS:

Extra fokus på Damtvåan 2017

Kom lagen i damtvåan in på djupet.
Detta då Lokalfotboll.se fokuserar extra på damernas division två.
Arentorp/Helås, Råda, Skara och Sil är gängen att hålla ett extra öga på.

Svenska Fotbollförbundet har till 2017 valt att göra om damernas division två. 12 serier i Götaland har blivit åtta och i Västergötland har damernas tvåa alltså blivit en regional serie istället för en distriksserie.

Mycket formaliteter kanske, men hårda fakta är att vinnaren av serien tar klivet direkt upp till division ett och slipper kvala som varit ett faktum tidigare. Om något lokalt lag vinner serien återstår att se, men i den norra division två-serien spelar hur som helst kvartetten Arentorp/Helås, Råda, Skara och Sil.

Och just dessa fyra lag kommer du som besökare på Lokalfotboll.se att få följa lite extra denna säsong. Varje torsdag kommer du nämligen att få en extra inblick i lagens förehavanden då tjejerna skriver egna inlägg från fotbollsvardagen.

Hur har det gått i veckans matcher? Hur är stämningen i laget och vad är på gång framöver? Texter, bilder och kanske till och med någon film kommer lagen att bjuda på. Allt för att hjälpa till att lyfta fokus på den norra tvåan i allmänhet och just sitt lag i synnerhet.

På torsdag skriver lagen sina första inlägg, men innan dess måste vi på Lokalfotboll.se ge vår syn på lagets förutsättningar inför årets säsong.


Arentorp/Helås


Laget från ”schlätta” gick in i 2016 års säsong med höga förväntningar. Men sakta och säkert föll man allt längre ned i tabellen och på slutet klarade man kontraktet med minsta möjliga marginal.

Nu ska nye tränaren Christer Persson få fart på tjejerna och under försäsongen har det sett bra ut. Det finns gott om talang i laget och ett par intressanta nyförvärv kommer att både speta och bredda truppen.

Någon placering i den yttersta toppen lär det inte bli, men känslan är att det helelr inte ska vara några problem med att fixa kontraktet. En mittenplacering är fullt nåbar för AHFK och klaffar allt till 100% kan det bli att fightas med Råda om att bli bästa lokala lag i serien.

Silly Season
Tränare: 
Christer Persson (NY)
Nyförvärv:
Mikaela Lindahl (JK10), Alma Ederborn (JK10), Jennifer Ivehag (F/EF/N), Malin Leijner (JK10)
Förluster:
Anders Bergqvist (tränare), Filippa Jonsson (Falköpings KIK)

Försäsongen:
Skoftebyn 0-1, DM: Åsaka 6-0, DM: Skepplanda 1-3, Herrestad 3-1, DM: Nittorp 0-6, TFK/Halv/TBoIS 1-0

Vunna: 3, Oavgjorda: 0, Förlorade: 3
Gjorda mål:
11 st, Insläppta mål: 11 st
Poängsnitt:
1,50


Råda BK


Rådas damer inledde 2016 uruselt, men efter tränarbyte och bättre spel kom man starkt på slutet och nådde en helt okej placering. Denna säsong är nygamle tränaren Jens Antonsson med från början, men laget har lägre förväntningar på sig själva detta år.

”Strax bakom toppen” är vad man tror själva om året och ska man se till försäsongen låter det som ett rimligt mål. Truppen är i år bred och det finns gott om spelare för Jens att laborera med. Lagets offensiv med spelare som Sofia Karlsson, Arbenita Sagonjeva och nya Malin Andersson ser helt klart spännande ut och får dessa målskyttet att lossna kan Råda överraska positivt.

Av de fyra lokala lagen i serien är Råda på förhand det lag som bör placera sig bäst. Hur långt fram? Ja, ska vi komma med en gissning så blir det en fjärdeplats för de grönvita. Detta strax bakom Sjömarken, Mariestad BoIS och Friscopojkarna.

Silly Season
Tränare: 
Jens Antonsson
Nyförvärv:
Malin Andersson (LFK), Caroline Söder (Sil)
Förluster:
Josefin Bridholm (slutar), Frida Öberg (Skoftebyn)

Försäsongen:
Vänersborgs FK 1-5, Skoftebyn 1-9, LHK 2-4, DM: Töreboda 2-0, DM: Jula 4-1, DM:Vartofta 3-2, Sil 1-0, DM: LHK 2-0

Vunna: 5, Oavgjorda: 0, Förlorade: 3
Gjorda mål:
16 st, Insläppta mål: 20 st
Poängsnitt:
1,88


Sils IF


Michael Möller har lämnat herrarna i Källby för att ta över Sils damer. Hur den nya kombo blir återstår att se, men klart är hur som helst att Möller har en tunn trupp att jobba med. Laget saknar i år ett U-lag och de dryga 15 tjejer som kör på träningarna får helt koncentrera sig på A-laget.

Ett par sena nyförvärv från LFK Akademi gjorde dock förhoppningarna på säsongen större för helt klart är att Sils damer har ambitioner att återigen bli ett slagkraftigt lag för serier högre upp. Man bygger dock på sikt. Ifjol lyckades ett ungt lag hieroiskt klara sig kvar i denna serie. Nu är man ett år äldre och borde således blivit bättre.

Men serien känns tuffare och målsättningen bör åter vara att fixa nytt kontrakt. Om man klarar det? Ja, klart lär vara att man kommer att få kämpa kring det nedre strecket och vi tippar med hjärtat och tror att man fixar det även i år.

Silly Season
Tränare: 
Michael Möller (NY, Källby herr)
Nyförvärv:
Mathilda Sixtensson (Kållandsö), Klara Ahlström (LFK Akademi), Wilma Ahlström (LFK Akademi), Clara Svensson (LFK Akademi), Anna Åkesson (comeback)
Förluster: 
Irma Jusanovic (LFK), Caroline Söder (Råda), Mill Eriksen (LHK), Hanna Gustavsson (Mariebo)

Försäsongen:
Ulvåker 0-0, DM: LHK 0-6, DM: Våmb 2-1, DM: Skara 4-0, Råda 0-1, DM:Falköpings KIK 1-7

Vunna: 2, Oavgjorda: 1, Förlorade: 3
Gjorda mål: 
7 st, Insläppta mål: 15 st
Poängsnitt:
1,17


Skara FC


Skaras damer gjorde ett klart godkänt 2016. Man visade prov på en fin offensiv och var verkligen vassa den sista tredjedelen. Till i år är dock det stora problemet att så gott som alla av lagets måldrottningar valt att lägga skorna på hyllan eller byta klubb.

Med detta försvann inte bara mål framåt, utan också mycket rutin. Detta har inneburit att tränare Jonas Dahl fått flytta upp många unga spelare. Många duktiga sådana, men oerfarna på seniornivå.

Nu får laget hoppas på just laget. För utan skyttedrottningar i fram kommer det att behövas en laginsats utan dess like för att fixa nytt kontrakt i denna tuffa division två-serie. Skara har en historik av att få ihop det under seriespel och nu handlar det om att få ihop spelet redan från start för att inte tappa mark.

Känslan på förhand är tyvärr att Skara inte kommer att fixa nytt kontrakt, men vi har gärna fel i vår gissning och hoppas på att Skara motbevisar alla oss tvivlare och spelar division två-fotboll även 2018.

Silly Season
Tränare: 
Jonas Dahl
Nyförvärv: 
Emma Häggström
Förluster: 
Mikaela Wallgren (slutar), Annie Björk (slutar), Moa Hellstrand (slutar), Stina Persson (slutar), Camille Wellgraf (flyttat för studier), Elin Wallin (slutar), Emma Olsson (Utbynäs)

Försäsongen:
DM: Våmb 5-1, DM: LHK 0-3, DM: Sil 0-4, Ulvåker 1-1, Skoftebyn 0-3

Vunna: 1, Oavgjorda: 1, Förlorade: 3
Gjorda mål: 
6 st, Insläppta mål: 12 st
Poängsnitt:
0,80


Vad tror du om lagen i årets damtvåa? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar