ANNONS:
ANNONS:

”Får vi be om en ny show tack?”

En futsalsäsong som tog oss med storm.
Men kan United och övriga charma publiken på nytt?
Här en krönika om årets futsalsäsong som startar idag.

Ordet ”Show” kan vara ett av de mest överskattade och mest överanvända orden i dagens fotboll. Folk slänger sig med det till höger och vänster. Och så fort man vunnit en match så är det ”Show” för hela slanten…

Nej, bjuder man på ”show” så ska det vara något utöver det vanliga och som verkligen ger publiken något extra för entrépengen. Just det var också faktum när det kom till fjolårets futsalsäsong och Lidköping United Futsal.

För efter att hajpat sig själva och futsal till en helt ny nivå visade laget något nytt för den lokala fotbollspubliken. Många var nog de som var tveksamma till United och lagets satsning på att bli staden lag, men laget motbevisade tvivlarna och med härlig inramning och fartfyllt spel blev man helt plötsligt ”likeable” och det blev trångt på träbänkarna i Idrottens Hus när laget så när tog klivet upp till SFL redan första säsongen.

Dubbelmötet mot Skövde United var vinterns höjdpunkt och jag kan än i dag minnas den besvikelse som både spelare och publik kände efter slutsignalen.

Men United föll alltså på målsnöret och trots allt snack om möjliga gratisplatser är det idag dags att starta en ny säsong i futsalens division ett. Och än en gång gör man det med förhoppningarna om att nå en plats i SFL.

En självklarhet kan tyckas för någon utifrån, men vägen från vinterns framgång till dagens premiär har varit långt ifrån spikrak. Föreningens två starka män Dino Husic (ordförande) och Per Berntstig (Sportchef) kom efter många turer i luven på varandra och helt plötsligt hade Berntstig lämnat och skaffat ett nytt lag – Tina FC som lockade över några av Uniteds mest tongivande spelare.

Skulle Lidköping United Futsal bara bli en ettårig historia som många olyckskorpar kraxat om? Nej, laget knöt näven i träningsbyxan och behöll stora delar av truppen, fick in ett par namnkunniga nyförvärv och lyckades till sist också knyta till sig ett par namn från Lidköpings FK. Något som kändes helt omöjligt innan sommaren.

Just därför känns det minst lika roligt och spännande att kliva iväg till Idrottens Hus denna eftermiddag. För även om man brukar säga att ”säsong 2” i en serie är den svåraste så känns United väl rustade och har alla chanser att fortsätta vara ”stadens futsallag” med rätt att bjuda på ännu en show!


Men en krönika inför futsalpremiären kan förstås inte skrivas utan att nämna våra andra lokala lag som lirar seriespel denna vinter.
Vara SK tog sig efter ett par gastkramande matcher upp i division ett och kommer alltså att möta United. Spelare som Joakim Björndahl och Uno Guntherberg är långt ifrån ofarliga och de gulsvarta lär bli en obehaglig överraskning för de flesta lagen i serien. Hemmapremiären spelas för övrigt hemma i Alléhallen den 19 november mot just Lidköping United.


Tittar vi sedan längre ner i seriesystemet så spelas det i år en ren västgötaserie i division 2. Fyra lokala lag ställer upp och mest snack på förhand har det varit om Tina FC. Lidköpingsklubben har målsättningen att vinna SM-guld inom fem år och således borde inte division 2 vålla några större problem för laget som innehåller fler Nikolla-kusiner än vad man trodde var möjligt.

Kristijan Nikolla och Albrim Demaliljaj (längst till höger) spelar båda i Tina denna säsong.

Per Berntstig och Mikael Prodérs lag har inte bara ambitioner att vinna SM-guld, utan också att ta över titeln som Lidköpings publiklag från United. Det lär bli en fight hela säsongen kring vilka som kan locka flest personer till Idrottens Hus och marknadsföringen på sociala medier lär ligga som ett spamfilter under hela vintern…

I division två hittar vi också lag som Deportivo Götene, Skara och Varnhem. De två förstnämnda lär kunna hota Tina i toppen av tabellen och tittar man på spelartruppen i nystartade Deportivo så hittar man namn som Patric Norismaa, Filip Andersson, Pablo Varas och Jasmin Julardzija.

Ja, futsalen ökar verkligen på bred front och det är verkligen kul att se att fler lokala lag hoppar på och ställer upp i seriespelet och de som snabbt får abstinens om man inte får se på spel med en fotboll har mycket roligt att se fram emot i vinter.

Om det blir show? Ja, det återstår förstås att se…


Vad tyckte du om krönikan ovan och vad vill du tillägga om årets futsalsäsong. Kommentera gärna!

Lämna en kommentar