ANNONS:
ANNONS:

Filip Andersson tillbaka i Götenetröjan

Götene kan räkna in ett starkt nyförvärv inför 2014.
Detta när Filip Andersson återvänder till Västerby.
– Ett nyförvärv som visar att vi vill tillbaka till tvåan, säger Anders Erlandsson från Fotbollssektionen i GIF.

Götene letar både spets och bredd inför nästa säsong. Många spelare har tränat med klubben de senaste veckorna, men nu har också den förste nye spelaren valt att skriva på för de blåvitrandiga.
Och det är en gammal ”Giffare” som tar klivet tillbaka till Västerby för att hjälpa till med målskyttet. Filip Andersson är mannen i fråga och Anders Erlandsson från klubbens fotbollssektion är förstås nöjd med sitt nyförvärv.
– Det känns förstås bra. Förhoppningsvis kan vi också behålla många andra killar i truppen som tvekar kring en fortsättning. Detta visar att vi satsar och vill tillbaka till tvåan.

Filip Andersson har under de två senaste säsongerna representerat Skövde AIK i division ett och under dessa säsonger gjort fyra mål (2+2) . Under säsongen som just passerade har dock Filip varit skadedrabbad. Det är främst en fot som satt stopp för stora delar av säsongen och Filip har tvekat kring fortsättningen.
– Varit mest skadad i över ett år nu sedan en fotoperation. Inte kunnat träna eller spela kontinuerligt sedan juni förra året i princip, skriver Filip till Lokalfotboll.seFilip_Andersson_Halv

Skadorna är dock inget som oroar Götene eller Anders Errlandsson.
– Nej, det är inget som gjort att vi tvekat. Filip är en såpass bra fotbollsspelare så han kommer att hitta en väg ut ur skadorna, berättar Erlandsson och fortsätter.
– Vi ville ha Filip på lån redan i somras då Jakob Söderberg lämnade oss, men då ville inte Skövde släppa honom. Därför känns det nu bra att allt är klart. Filip vill spela med sina kompisar igen och det har varit en starkt bidragande orsak till att han kommer tillbaka till oss.

Filip lämnade ju under ganska kontroversiella former hösten 2011 och kallade bland annat klubben för oproffsig, samt att han då sa att han aldrig trivts i klubben. Är stridsyxan nedgrävd nu?
– Ja, det är den definitivt. Vi har pratat och rett ut allt. Filip är en frispråkig herre och det får man köpa. Det mesta säger han med glimten i ögat, avslutar Anders Erlandsson.

 

Lämna en kommentar