ANNONS:
ANNONS:

”Finns goda förutsättningar för avancemang”

Han är en av de i trakten som ser mest lokal fotboll.
För Lokalfotboll.se berättar han sedan om sina intryck.
Välkommen till ”Hänt på schlätta” med Andreas Sandström.

Andreas Sandström

Det blev en relativt lugn vecka med bara två lokala matcher.
Utbudet var lite skralt förra veckan, men det gjorde att jag hann med att vara med när vårt P35 matchade mot Levene/Skogslund. Där det för övrigt blev en bekväm 3-0-seger. Sen var jag och kollade lite på en P10-match, då hände det kanske mest häftiga under förra veckan.

I slutskedet av matchen låg hemmalaget under med kanske 1-12 (det gjordes mål så tätt att det var svårt att hålla koll), men man lyckades reducera till 2-12 och jublet visste inga gränser. Det gjordes målgester som man kunde känna igen från champions league och lyckan var fullkomlig. Båda lagen såg nöjda ut när matchen var slut och visst är det både viktigt och kul med fotboll, oavsett vilken nivå det spelas på.

————————————–

Lidköpings FK – Vara SK 8 – 0 (5-0)

Det blev inte någon spännande match denna kväll på Framnäs, men målrikt. Vara kom till spel med ett lag som saknade flera tongivande spelare och det märktes. LFK-tjejerna var totalt överlägsna och man gav aldrig Vara chansen. Lidköping har ett riktigt bra lag och jag tror nog att dom kommer att vara med och fightas om seriesegern in i det sista. Men ett av det bästa med att se något av LFK:s representationslag, är arrangemanget runt om. Senast fick vi höra lokalpressens utsända och två spelare från IK Gauthiod och Sils IF bli intervjuade i pausen. En gång hade man ett band som spelade i pausen och det gör att helheten blir ännu bättre.

Matchens tre stjärnor

1. Amanda Reinhardt, Lidköpings FK
Delaktig i det mesta som hände i anfallsväg och satte själv 2 mål.

2. Marina Zirdum, Lidköpings FK
Mycket duktig på mittfältet hon hade mycket boll och fördelade fint. Skrev även in sig i målprotokollet.

3. Sandra Lagerbratt, Lidköpings FK
Måldrottningen höll sig framme två gånger varav det ena målet var en riktigt fin nick som målvakten var chanslös på.

————————————–

Vara SK – Elmer/Fåglums FK 2 – 0 (0-0)

Derby, nationaldag och fina förutsättningar för en kanonmatch. Vara kom till start utan centertanken Robert Barkin men fick hållas som favorit trots det. Efter en mållös första halvlek där Vara var snäppet bättre, så kom 1-0 i den 51 minuten när Jacob Nilsson höll sig framme. Samme Nilsson var inte nöjd med ett mål och satte bara 5 minuter senare även 2-0 till Vara. Efter detta spelade Vara väldigt smart när man rullade runt bollen mellan backlinjen och mittfältet. Elmer/Fåglum fick ägna mycket tid och kraft att bara jaga boll och man orkade inte med någon forcering. Vara vann rättvist och man leder serien på bättre målskillnad ån Åsarp/Trädet och Tidaholms GoIF. Kan Vara fortsätta på samma linje så finns det goda förutsättningar för ett avancemang tillbaka till division 3. En förening som Vara i centralorten på slätten bör ligga i trean som sämst. Jag håller tummarna att Skara FC håller sig kvar och att Vara går upp till nästa säsong.

Matchens tre stjärnor

1. Jacob Nilsson, Vara SK
Nilssons speed och fina skott gör att han är farlig varje gång han kommer rättvänd. När Sebastian Eriksson och Joakim Björndahl serverar Nilsson fina bollar i djupet, då sitter bollarna i mål.

2. Gustav Ejdestig, Vara SK
Ejdestig har växt in i rollen intill Robin Johansson som mittback. Ejdestig var omutlig i luftrummet och höll rent varje gång Elmer/Fåglum försökte lyfta in bollarna mot mål.

3. Joakim Björndahl, Vara SK
Jag tycker att Björndahl gör sin bästa säsong som jag kan minnas. Björndahl fördelar bollarna snabbare än tidigare och då får Vara ett högre tempo och rakare spel.

————————————–

Här kommer en kort sammanfattning av de serier som intresserat mig mest under veckan.

Division 4 norra

ENV föll igen, trots bra spel. IFK Hjo ledde med 1-0 i paus och utökadetill 2-0 innan ENV reducerade alldeles i slutskedet.

————————————–

Division 5 Nordvästra

För första gången i år så har jag inte sett en enda match i den nordvästra femman. Men det spelades en del matcher och det som sticker ut är Hangelösas storseger med 6-1 över Akademin. Hangelösa har nu gjort 35 mål på 9 matcher, nästan 4 mål i snitt. Råda slog United på Framnäs med klara 4-1. Ute på vackra Hagavallen var Corner det starkaste laget och man slog Kållandsö med 3-2. Levene/Skogslund hänger på i toppen och man besegrade Vinninga med 2-1. Vinninga har det tufft och ligger just nu på kvalplats nedåt.

————————————–

Division 6 Vårgårda

Nossebro ångar på och vann toppderbyt mot Emtunga med 4-0, undrar vad som ska kunna stoppa dom från att avancera tillbaka till femman.  JK10 har spelat 2 matcher i veckan som gick och man första hemma mot Frisco med 5-0 för senare få stryk borta mot Mjörn med 2-1. Arentorp/Helås har också spelat dubbla matcher i vackan och man plockade åt sig alla 6 poängen. Först slog man Sjövik borta med 5-4 och sen klarare siffror i hemmamötet mot Långared där man vann med 6-2. Vedum hade besök av Södra Härene och man fick se sig besegrade med 1-0.

————————————–

Jag ser fram emot den kommande veckan. Det ser ut att bli fint fotbollsväder och det finns flera intressanta matcher att se.

 

Lämna en kommentar