ANNONS:
ANNONS:

Fler tränare på nya positioner

Allt fler lag fyller sina tränarled.
Det inför ett högintressant 2018.
Vi hjälper dig att hänga med i de senaste turerna.

Tränarkarusellen i den lokala fotbollen fortsätter och nu är det inte många lag som står utan tränare inför nästa fotbollssäsong.
Här kommer en sammanfattning vad som är hänt sen senaste tiden när det kommer till tränare i de olika divisionerna.
Och när det kommer till herrlagen får vi börja i division fem då samtliga lag i divisionerna 2-4 redan gjort klart med sina ledartrojkor inför 2018.

Och vad har hänt i divison fem då? Ja, tittar vi först på Lundsbrunn som var det lag som sist blev placerade i denna division så har laget gjort klart med nya namn.
Tommie Björk tackade som bekant för sig efter den tunga kvalförlusten och ny huvudtränare blir Karsten Svendsen. Karsten var många år assisterande tränare till Roger Florén på Sörbovallen, men nu tar han alltså rollen som ansvarig.
– Det ser han fram emot och brinner för till hundra procent. Ett jättebra alternativ, killarna känner honom sedan tidigare, säger Lars Lundgren från klubbens fotbollssektion till Sklt.

Till sin hjälp kommer han att ha Fransisco Verona. Fransisco är välkänd i lokala fotbollskretsar och har en fin meritlista som spelare då han varit proffs i Spanien. Nu jobbar han på IFK Skövdes kansli men har lovat att hjälpa Lundsbrunn att ta klivet tillbaka till division fyra.


Ett annat lag som gärna tar klivet till fyran är Levene Skogslund. Laget underpresterade under denna säsong, men hoppas nu på bättring. Anders Seveborg heter lagets nye tränare och tillsammans med spelmotorn Philip Rigfeldt kommer han att leda ”Skôr” 2018. Philips roll blir alltså i en roll som spelande tränare.

Nya tränare i Levene Skogslund.

I tränarsvängen noterar vi också att Lukas Norlin kommer in. Lukas som återvände från studier i USA innan årets säsong hamnade till sist i Trässberg efter att lagt ner satsningen i LFK. Men motivationen för fotbollen tröt även på Trässbergsvallen. Nu ska det dock bli ändring på detta då han återvänder till moderklubben Vinninga där fotbollshjärtat finns.

Lukas kommer förstås också att spela och styra laget på spelen, men också assistera Michael Caspersson i en roll som assisterande tränare efter Oskar Hektor som väljer att ta ännu ett sabbatsår.


Sammanfattar vi sedan division fem så är rapporterna till Lokalfotboll.se att alla lag utom trion Axvall, Kinne Vedum och Mellby nu har ”sitt på det torra” när det kommer till tränare.
Är det något på gång även i dessa klubbar? Ja, då får ni fsom läsare förstås kommentera detta.


Vår lägsta lokala serie på herrsidan är division sex och även här börjar tränarleden nu att fyllas på.
Går vi i bokstavsordning så ser vi att Bosse Dahlberg lämnar sitt uppdrag i Arentorp/Helås. Laget åkte ur femman detta år och nu får man förstås jobba för att ta sig tillbaka. Detta ska man göra med nygammal hjälp. Anders Sventesson som tidigare tränat laget kommer så att gör igen 2018.


En tur över ”schlätta” och till foten av Kinnekulle hittar vi Källby. Laget ska nästa år tränas av Sami Mara som tar över efter Axel Bohrén. Nu är det också klart vem som kommer att assistera Sami. Även Källby väljer att ha en spelande assisterande tränare och det blir Rickard ”Räkan” Nylander som nu inte bara ska göra mål på Edsborg, utan alltså också coacha sina lagkompisar.


Även grannklubben Trollekis är nu klara med hela sin ledarstab inför 2018. Och trots att Daniel Enggren själv var tydlig med att årets tränarsyssla bara skulle vara ettårig är det nu klart med en fortsättning även 2018. Engren leder laget tillsammans med Alexander Tasevski som också ska fortsätta att spela.
Övriga kring laget fortsätter också, men laget presenterar också en ny man som lagledare för U-laget. Ingen mindre än domarlegenden Tomas Bock ska nästa år sköta den sysslan.


När det kommer till division sex måste vi också erkänna att vår research den senaste tiden har sviktat och därför har vi just nu tomt i tränarkolumnen på Elmer-Fåglum, JK10, Järpås, Kållandsö, Rackeby, Tråvad/Larv, Varnhem och ÖSIK.
Alla tips om kommande tränarkonstellationer tas därför tacksamt emot.


Självklart så har också den kvinnliga tränarkarusellen snurrat den senaste tiden och här får vi börja i division två för att hitta de första förändringarna.
Leif Haglund från Mellbys herrar kommer till Rådavallen i rollen som ny huvudtränare. Vid sin sida får han Roland ”Rolle” Karlsson och Mats Larsson.
Och målsättningarna inför nästa säsong är tufft satta för den nya tränarstaben.
– Vi ska vinna serien. Det är vår tuffa målsättning, säger Christer Mann från Fotbollssektionen.

Nytt också på tränarsidan i Vedum. Division tre-laget får en nygammal bekantskap vid rodret nästa år. Stina Rudolfsson återvänder som huvudtränare och tar över efter Åke Hofling och Camilla Pettersson som slutar.

2 tankar på “Fler tränare på nya positioner

  1. Härlunda IF tränas nästa år av en tre man stark stab .
    Fredril Svensson
    Kenneth sabel
    Och Johan Partanen i den nån han hinner .
    Kom gärna och ut och gör ett reportage .

Lämna en kommentar