ANNONS:
ANNONS:

Följer sitt United från en lägenhet

En av Lidköping Uniteds viktigaste personer.
Men söndagens kvalmatch till SFL får han se från en lägenhet.
– Jag kommer att vara sjukt nervös, säger Jakob Matanovic.

En av anledningarna till att Lidköping United imorgon söndag har chansen att nå SFL stavas Jakob Matanovic. Tränaren har under snart ett års tid minutiöst jobbat med att finslipa taktik och annat för att nå framgång i sitt tränarskap och för sitt lag.

Efter att ha blivit uppvisad på läktaren i den första kvalmatchen tvingas Jakob dock att hålla sig ifrån laget när säsongens viktigaste match ska spelas. Lokalfotboll.se slog Jakob en signal för att höra hur man sätter sin prägel på lagets insats trots att man inte kan coacha laget från sidan.

Först. Hur var känslan efter förlusten senast?
– Jag var främst besviken över mitt eget beteende. Att jag blev uppvisad på läktaren. Vill verkligen inte tillbaka till stämpeln ”griniga United” och jag var rädd att mitt beteende skulle skada vårt rykte.
Men sedan fick jag skifta fokus och inse att jag var rätt nöjd med själva resultatet. Bara tre måls underläge gör att det finns chans.

Vad kommer ni att göra annorlunda på söndag?
– Vi kommer skifta lite i vårt försvarsspel och jobba mer med att komma två mot en. Skövde är bra en mot en och vi måste ha understöd på vissa positioner på planen. Annars är det bara att gå ut och köra som senast.

Ni måste framåt och vinna med minst tre mål. Hur tänker man då?
– Vi visade sist att vi kan göra snabba mål och det kommer jag trycka på till killarna. Sen måste vi vara med från start och inte släppa in mål. De har mer press på sig i matchen och ju längre matchen står och väger så talar det för oss. Vi är starka.

Eftersom du är avstängd får du inte coacha laget från sidan. Hur gör du för att trots det få fram ditt budskap till killarna?
– Vi har sista träningen ikväll (läs: i fredags) och då kommer jag ha ett långt prat med laget. Eftersom jag vet att jag kan bli sjuk (Jakob har MS) snabbt har jag haft som vana att snacka med killarna länge på träning ifall jag inte kan coacha på plats. Sedan kommer vi att ha en samling på matchdagen, men efter det lämnar jag över ansvaret. Men jag vet att laget kommer att göra det bra.

Vilka kommer att leda laget. Både du och assisterande Haris Mesic är ju avstängda?
– Det blir Nermin Mesic som tillsammans med Dino Husic sitter på bänken och leder laget.

Kommer du att sitta på läktaren och följa matchen?
– Nej. Det vågar jag inte. Har kollat med förbundet och de säger att det är ok att göra det, men läser man i bestämmelserna så får man inte vara i samma lokal så jag vågar inte riskera något. Kommer att kolla matchen i Haris Mesic lägenhet.

Hur jobbigt blir det att inte kunna leda laget på plats?
– I början tänkte jag inte på det, men nu känns det extremt jobbigt. Detta är ju det roligaste jag har och att inte få vara med när det avgörs är jobbigt. Klumpigt av mig att sätta oss i den sitsen. Jag kommer att vara sjukt nervös, men bra att NLT sänder matchen så att jag kan se den.

Hur har annars futsalcoachandet varit? Så kul som du trodde?
– Det är extremt mycket taktik i futsal och det passar mig. Så det har varit sjukt kul att få leda laget

Du blev utsedd till ”Årets Coach” av de som röstade på sajten Futsal.se. Det måste kännas som en bekräftelse?
– Har svårt att ta åt mig av berömmet då det är många som gjort ett kanonjobb. Men det är bara att tacka alla som röstat och det är förstås kul med ett erkännande när man jobbat hårt.

På söndag smäller det alltså. United måste alltså besegra Skövde med minst tre mål om SFL-drömmen ska leva. Men man får alltså göra det utan Jakob Matanovic vid sidan. Men den profilstarke tränaren lär få vara med och fira om laget lyckas på söndagkvällen.
– 60 minuter efter får jag ansluta till laget och då blir det glädje kan jag lova om vi fixat det. Men fram tills dess kommer jag att hålla låg profil – en extremt låg profil, avslutar Jakob.

Lämna en kommentar