ANNONS:
ANNONS:

Fortsatt tungt på den lokala kvalfronten

Ännu en tung lokal kvalhelg.
Speciellt för lag som Främmestad och JK10.
Om det och allt annat kvalspel läser du om här.

Kvalhelg nummer två blev mestadels en trist lokal historia. Främmestads herrar förlorade på nyo och får spela vidare i division fyra även nästa år.
Även tungt för damerna i JK10 som hade division tre-platsen i sin hand med åtta minuter kvar att spela…

Nedan hittar du en sammanfattning kring all kvalfotboll.


KVAL TILL DIVISION 3


Grupp 1:
Kinna – Jonsered 1-4

Lärje Angered – Ödesmål 1-3

Grupp 2:
Holmalund – Waggeryd 1-0

IFK Hjo – Främmestad 3-2

Mål Främmestad: Philip Enström, Johan Fredlund

Kommentar:
Främmestad behövde gå för trepoäng, men stötte på patrull i Hjo som gjorde både ett och 2-0. Philip Enström reducerade efter paus, men gästerna drog ifrån igen till 3-1.
Visst reducerade Främmestad igen, men det var på övertid och det blev ännu en kvalförlust med uddamålet för FIK som därmed får fortsätta med spel i division fyra även kommande säsong.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 4

Grupp 1:
Trollhättans FK – Lundsbrunn 1-2 (referat TFK)
Mål Lundsbrunn: Noah Tesfaye Berhane, Abel Tsegay

Grupp 2:
Sätila – Gällstad 1-1

Kommentar:
En bra insats i den första halvleken gav Lundsbrunn en 2-0-ledning på bortaplan mot TFK. Något darrigare i den andra halvleken, men närmre än en reducering kom inte TFK. Det innebär att Lundsbrunn är minst grupptvåa. Seger i gruppen och kontraktet är säkrat och en andraplats innebär skiljematch mot tvåan i den andra kvalgruppen. Allt avgörs nästa helg, men det ser positivt ut för Lundsbrunn.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION 5

Grupp 1:
Tråvad/Lav – Gullspång 1-2
Mål T/L: Jacob Nilsson

Grupp 2:
Trollekis – Dardania 3-1
Mål Trollekis: Liam Allen, Johnny Andersson, Erik Jonåker

Grupp 3:
Annelund – Wargön 3-3

Grupp 4:
Månstad – Sandhem 0-4

Kommentar:
Tråvad/Larv kom inte upp till normal standard i mötet mot Gullspång. Jacob Nilsson gav dock hemmalaget ledningen, men gästerna vände och vann. Nu krävs seger borta mot Nossebro kommande helg.

Trollekis studsade tillbaka efter storförlusten senast. 3-1 var klart rättvist mot Dardania i en grinig match på Hellehof. Trollekis kan dock inte sluta som en av de bästa tvåorna, utan måste hoppas på att både Holmalund och Hjo i division tre-kvalet tar klivet upp. Då, men bara då har laget chansen att spela en skiljematch i jakten på division fem.

Tabelläget:


KVAL TILL DIVISION TRE DAM

JK10 – Toarpsalliansen 1-2


Kommentar:
JK10 hade oddsen på sin sida inför den avgörande kvalmatchen till division tre. Men gästerna tog ledningen via ett självmål.
Emma Berndtsson satte dock kvitteringen och JK10 var ett lag för division tre. Men så åtta minuter från slutet satte gästerna ett långskott till 2-1.

Resultatet stod sig matchen ut och Toarpsalliansen tog klivet upp till trean på JK10:s bekostnad. Blytungt slut förstås efter en riktigt fin säsong av JK10-tjejerna.

Tabelläget:

Lämna en kommentar