ANNONS:
ANNONS:

Främmestad till trean som bästa tvåa

Målfesten i sista omgången uteblev.
Men det blev ändå vild glädje efter slutsignalen.
Främmestad spelar nämligen i division tre nästa säsong.

På Bergevi hade Främmestad chansen att vinna serien. För det krävdes seger, men samtidigt större måldifferens än Ardala. Ett ungt Råda satte dock käppar i hjulet för målfesten och tog också ledningen i matchen och hade bud på fler mål.

Men Främmestad åt sig in i matchen och via två mål hade man vänt på tillställningen. Att komma ikapp Ardalas målskörd insåg man dock inte skulle ske och precis vid slutsignal var det bistra miner hos Främmestads spelare och ledare.
Mungiporna drogs dock snabbt uppåt när man bara någon minut senare fick höra att tabelltvåan Kronäng i den södra fyran bara fått oavgjort hemma mot Ulricehamn. Ett resultat som förkunnande att Främmestad blivit ”bästa tvåa” och nästa år får spela i division tre.

Främmestad som haft serieledningen i stort sett hela säsongen höll som bekant på att tvingas till kvalspel även denna säsong efter en sviktande form på slutet. Men Kronängs lite oväntade poängtapp gör alltså att föreningen för första gången någonsin spelar i division tre.
Vild glädje på Bergevi och avgående succétränaren Magnus Zachrisson kunde bara stå och mysa när hans spelare jublade och sköng ikapp på den leriga gräsmattan.

Lämna en kommentar