ANNONS:
ANNONS:

Fredrik Bengtsson lämnar Nossebro

Trots sju raka segrar i höst åkte Nossebro ur femman.
Nu väljer lagets tränare Fredrik Bengtsson att lämna laget.
Ny klubbadress blir istället Sollebrunns AIK.
NIF-Herrlag-Fotboll-2013-High-Resulution

Nossebro hade en minst sagt jobbig vårsäsong, men på ett mirakulöst sätt repade laget mod under sommaruppehållet och under hösten avslutade man med sju raka segrar och 21 inspelade poäng.
Trots detta räckte inte poängskörden (25 poäng) till räddat kontrakt i division fem och nästa år spelar alltså Nossebro i sexan. Något som på förhand kändes högst otroligt med tanke på Nossebros trupp.

Det fanns heller inga indikationer att tränare Fredrik Bengtsson skulle få lämna sitt uppdrag, men nu väljer Bengtsson att själv lämna klubben för att gå mot nya utmaningar i Sollebrunn.
– Fick en förfrågan för några veckor sedan från SAIK och har vägt fördelar mot nackdelar och slutsatsen var att Saik blir en utmaning med en ung trupp samtidigt som jag kände att NIF kommer vinna division sex väldigt enkelt och därför valde jag det svårare alternativet.
Närheten och mitt övriga engagemang i SAIK spelade också in naturligtvis. Året i NIF har gett mig tonvis med erfarenhet vad gäller motgång och medgång. En fantastiskt välskött klubb med många eldsjälar”, säger Fredrik till Nossebros hemsida.

Patrik Svensson från lagets fotbollssektion kommenterar Fredriks beslut så här:
– Även om resultatet med degradering förstås inte var vad vi hade hoppats på så har Fredrik medfört väldigt många positiva saker i sin roll som tränare under året. Vi vill önska honom all lycka till i SAIK.

Vem som nu ska träna Nossebro är oklart, men arbetet med att hitta en ny tränare pågår.

Lämna en kommentar