ANNONS:
ANNONS:

Fullmatat från helgens lokala fotboll

LFK-seger i damderbyt på Lunnevi.
Och flera lokala lag som rusar mot serieseger.
Här har du allt från helgens lokala fotboll.

Varierande sensommarväder under helgen som gick. Och på planerna runt om i länet var resultaten lika varierande. Allt ifrån imponerande derbysegrar till riktiga magplask. Vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, intervjuer, målskyttar, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod – Skoftebyn 1-0 (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Jacob Berg

Karlstad BK – Lidköpings FK 3-0 (referat LFK)

LFK spelade match i Karlstads Airdome.

Kommentar:
När övriga topplag bara vinner och vinner gälde det förstås för Gauthiod att göra samma sak. Därför var lördagens 1-0-seger hemma mot Skoftebyn välbehövlig för att inte tappa mark. Jacob Berg matchvinnare med mål i första halvlek och Rikard Nilsson med en räddning med huvudet på mållinjen i den andra.

Tuffare för LFK som gjorde en okej insats borta mot Karlstad BK. Men både poängen och målen uteblev och det blev en tung resa hem. Förlusten innebär att glappet upp till lagen ovanför strecket blir allt större och snart måste trepoängarna trilla in för nästjumbon.


DIVISION 3 MELLERSTA

Habo – Götene 1-6
Mål Götene: Johan Karlsson 3, Christoffer Apell, Alexander Andersson, Robin Johansson

Kommentar:
Femte raka segern för Götene som helt plötsligt smyger med i mitten av tabellen och har lite häng på toppen. Tabelljumbon Habo stod emot en bit in i den andra halvleken, men sedan drog Götene ifrån. Johan Karlsson som är glödhet satte tre mål på slutet varav två på övertid.
Rolf Johanssons intåg i laget har verkligen gett effekt och näst på tur står tabelltvåan Gerdsken på hemmaplan. Ännu en seger där och toppen kommer allt närmare.


DIVISION 4 NORRA

IFK Hjo – Vara 1-1 (referat Vara)
Mål Vara: Alexander Larsson

ENV – Lundsbrunn 4-5
Mål ENV: Anders Hötomt 2, Alfred Wemmert, Filip Melin
Mål Lundsbrunn: Yazan Ghadri, Fanus Desalegn, Noah Tesfaye Berhane, självmål

Tidaholms G&IF – Skara 1-0 (referat TG&IF) (referat Skara)

Kommentar:
Det mesta talar nu för att vi kommer att få ett lokalt lag som tvingas kvala sig kvar i fyran. De fyra lokala lag vi har i denna norra fyra ligger nämligen på platserna 7-10 och ser i skrivande stund ut att få göra upp om att slippa denna plats.
Just nu är ENV på kvalplatsen efter förlust i en målglad historia hemma mot Lundsbrunn. Nio mål i denna streckmatch!
Vara knep en poäng borta mot formstarka Hjo, medan Skara föll i en jämn match borta mot serieledande Tidaholm.


DIVISION 4 SÖDRA

Främmestad – Kronäng 2-1 (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Emil Olesen, David Fredriksson

Kommentar:
Match mot tabellfyran Kronäng och trots underläge så visad Främmesatd styrka och lyckades vinna med 2-1. Därmed sex poäng ner till just Kronäng och trean Kinna som föll i derbyt mot Skene.
Nykomlingen Främmestad gjorde med andra ord ett litet ryck i den jämna toppstriden och fortsätter man att visa samma form så lär inget lag kunna stoppa Bergevigänget från division tre-fotboll 2018.


DIVISION 5 VÄSTRA

Råda – Mellby 2-0 (referat Råda)
Mål Råda: Tom Johansson, Arvid Lidholm

Arentorp/Helås – Corner 2-1 (referat Corner)
Mål AH: Magnus Werner, Robin Särud
Mål Corner: Philip Andersson

Victor Lindelöf drog längsta strået i mötet mot brorsan Christian i Corner.

Nossebro – Edet 5-8 (referat Nossebro)
Mål Nossebro: Rickard Gunnarsson 2, Peter Mogren, Victor Almqvist, självmål

Kommentar:
Råda håller undan i toppen efter 2-0 hemma mot Mellby i derbyt. Detta efter en blek första halvlek och en mer övertygande andra mot ett Mellby som saknade flera viktiga spelare.
Fler lokala lag som drabbade samman var Arentorp/Helås och Corner. Gästerna var ytterst nära ledningsmål flera gånger, men istället gjorde hemmalaget målen och kunde till sist hålla undan och kliva upp över nedflyttningsstrecket.

Detta på bekostnad av Nossebro som i en otroligt målrik historia föll med 5-8 mot Edet. Obefintligt försvarsspel från båda lagen och trots ett par Nossebroledningar ryckte Edet ifrån och Nossebro kom aldrig riktigt tillbaka.


DIVISION 5 ÖSTRA

Fagersanna – Kinne Vedum 1-2
Mål Kinne Vedum: Martin Algotsson, Albin Istrefi

Axvall – Töreboda 1-1 (referat Axvall)
Mål Axvall: Marcus Erlingfors

Kommentar:
Kinne Vedum besegrade topplaget Fagersanna på bortaplan. Ett resultat som hjälpte Ekedalen och Sil i toppen av tabellen, men också gav Kinne Vedum en liten chans att jaga en kvalplats. Albin Istefi matchvinnare med 2-1-målet i slutet av matchen.

Apropå sena mål så fick Axvall ett mycket tungt sådant i baken mot tabelljumbon Töreboda. Axvall som inte vunnit sedan i slutet av maj behövde verkligen tre poäng, men en tveksam insats gav alltså bara en pinne och en placering fortsatt under nedflyttningsstrecket.


DIVISION 5 MELLERSTA

Ardala – Säven/Hol 7-0
Mål Ardala: Peter Linde 2, Robin Björk 2, Simon Törnqvist, Mikael Mörk, Johan Ståhl

Kommentar:
Inget verkar kunna stoppa Ardala i den mellersta femman. Tabelltrean Säven/Hol blev en munsbit för serieledarna som fortsätter ösa in mål. Dessutom är det som vanligt flera olika målskyttar vilket visar på en bredd de andra lagen i serien inte kommer i närheten av.
Brämhult fortfarande laget som kan utmana om seriesegern.


DIVISION 6 VARA

Elmer-Fåglum – Hemsjö 0-1

Tråvad/Larv – Frisco/Hudene 5-0
Mål TL: Mattias Karlsson, Oskar Fransson, Anton Mellegård, Daniel Johansson, Jacob Nilsson

Kommentar:
En klar hemmaseger mot tabelljumbon Frisco/Hudene för Tråvad/Larv. Ett resultat som gör att man åter har kvalplatsen i egna händer. Detta då Mjörn tappade poäng mot Södra Härene.
Just racet om kvalplatsen lär bli ett tufft race ända in på slutet. Elmer-Fåglum tillbaka på banan efter förra helgens walk over. Hemsjö vann dock mötet på den undre halvan med uddamålet.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Rackeby – Källby 2-3
Mål Rackeby: Nermin Mesic, Christian Falk
Mål Källby: Markus Olsson, Jonathan Sandén, Alexander Hjernstedt

Trollekis – Kållandsö 1-1
Mål Trollekis: Marcus Eriksson
Mål Kållandsö: Andreas Segerqvist

Marcus ”Köttex” Eriksson t.v. gjorde Trollekis mål.

Kommentar:
Vinninga har ännu inte spelat någon höstmatch, men har ändå fått ett bättre läge på seriesegern än när laget klev på sommarvila. De övriga topplagen har nämligen tappat poäng och skulle Vinninga besegra ÖSIK ikväll har man nästan stängt denna Lidköpingssexa.

Trollekis är ett av lagen som tappat poäng i höst och senast blev det bara 1-1 hemma mot Kållandsö. Ett resultat som bjuder in Källby i racet om kvalplatsen. Utan att övertyga vann man med 3-2 mot Rackeby och har alltså fortfarande chansen att nå kval.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

IK Gauthiod – Lidköpings FK 1-2
Mål Gauthiod: Josefin Andersson
Mål LFK: Caroline Olsson, Sandra Lagerbratt

Kommentar:
Derby i damettan och ännu en gång drog LFK det längsta strået. Inför storpubliken på Lunnevi kunde gästerna göra två snabba mål i slutet av den första halvleken. Gauthiod jobbade sig dock in i matchen. Josefin Andersson satte reduceringen och i den andra halvleken gav man LFK en match ända in till slutsignalen.

LFK tog dock trepoängaren och fortsätter att ha seriesegern i egna händer även om Skövde KIK leder en haltande tabell.


DIVISION 2 NORRA DAM

Råda- Sil 3-1
Mål Råda: Emelie Frick, Lina Larsson, Sanna Sabel
Mål Sil: Amanda Staberg

Skara – Sjömarken 0-10

Hörnebo – Arentorp/Helås 0-1
Mål: Annie Nejdvik

Kommentar:
Derby på Rådavallen mellan Råda och Sil. Ett derby som blev tufft och välspelat. 1-1 länge i matchen, innan Råda var något starkare på slutet och kunde göra två sena mål. Segern innebär att Råda tar upp kampen om fjärdeplatsen med Frisco som man möter i nästa omgång.
Arentorp/Helås tog tre poäng mot nästjumbon Hörnebo vilket också mer eller mindre säkrade ett nytt kontrakt för både dem och Sil.

Skara har i teorin fortfarande chansen till nytt kontrakt, men då behöver laget nog vinna resterande matcher. I helgen blev det förlust 0-10 mot serieledande Sjömarken.


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

Norra Fågelås – LHK 3-3
Mål LHK: Mill Eriksen 2, Jennie Dahlqvist

Axvall – Gullspång/Hova/Weimer 3-1 (referat Axvall)
Mål Axvall: Ellen Emanuelsson 2, Anna Milton

Kommentar:
Spelade LHK bort chansen till seriesegern i helgen? Ja, det mesta talar nog för detta då man bara fick 3-3 mot Norra Fågelås. Underläge två gånger om och en mindre bra insats bäddade för resultatet. Nu ser det ut som att det krävs en gratisplats eller liknande om det ska bli spel i division två 2018.
Axvall tog ett kliv mot fortsatt spel i trean efter seger mot tabelljumbon Gullspång. 3-1 innebar ett litet ryck från lagen under strecket.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Vinninga – Kållandsö 6-0
Mål Vinninga: Lisa Johansson 3, Sara Andersson, Ida Johansson, Mathilda van Dijk

Saleby/Järpås – Sollebrunn/Stora Mellby 0-16 (referat Saleby/Järpås)

 

Kommentar:
Vinninga behåller sitt försprång i toppen av den västra trean. Mot Kållandsö var det aldrig något snack och siffrorna kunde blivit större. Apropå stora siffror så vill säkert Saleby/Järpås glömma helgens insats. 0-16 mot en bottenkonkurrent är just botten. En insats som till viss del förklaras med att halva laget var borta och hemmalaget önskade få byta speldatum.


DIVISION 4 NORRA DAM

Tymer – JK10 4-4
Mål JK10: Kajsa Carlsson, Camilla Karlsson, Caroline Wall

Rackeby – IFK Hjo 9-1
Mål Rackeby: Sara Appelberg 2, Marlene Andersson 2, Sabina Westerling, Therese Ekdén, Josefin Johansson, Emmy Holmqvist, Antonia Jonsson

Kommentar:
Bara 4-4 mot Tymer innebär att JK10 tappar mot Värsås i toppen av tabellen. Fortfarande har man dock kvalplatsen i egna händer. Islossning för Rackeby som krossade Hjo med klara 9-1 och visade att höstformen är god.

Lämna en kommentar