ANNONS:
ANNONS:

”Gå och se LFK när ni har chansen”

Han är en av de i trakten som ser mest lokal fotboll.
För Lokalfotboll.se berättar han sedan om sina intryck.
Välkommen till ”Hänt på schlätta” med Andreas Sandström.

Andreas Sandström

Veckan inleddes med ett besök på Torsvallen i Vara. Jag har inte varit där sen deras nya lokaler blev klara och man kan konstatera att VSK har en anläggning av väldigt hög klass. Det hann bli fyra matcher till innan veckan var slut. Trots att jag har sett allt mellan division 2 till division 6 den här veckan och att det skiljer mycket, så kan man ändå se att fotbollen är lika viktig oavsett division. Det är samma passion hos spelare, samma inlevelse hos åskådarna och det krävs samma ideella krafter för att få till matcharrangemanget.

Vara – IFK Värsås 1-2 (0-0)

Förutsättningarna för kvällen var att vid seger skulle Vara gå upp i serieledning igen och inte skulle väl Värsås kunde stoppa det. Första halvlek var ingen höjdare, men Vara var ändå snäppet bättre än Värsås. Andra halvan börjar lite småsegt men efter cirka en timmes spel skapade Vara tre fina chanser på mindre än 5 minuter och nu har man det mesta av spelet. Så när Värsås sticker upp i ett av få anfall och man dessutom gör 1-0, så var det allt utom rättvist. Men Vara kom tillbaka nästan direkt när Johan Strömfeldt gled igenom Värsåsförsvaret och placerade bollen nät till 1-1.

Nu trodde jag nog att Vara skulle rinna ifrån, men man lyckades inte få till det. Istället får Vårsås en frispark 25-30 meter från mål och den satt snyggt. En riktig Christiano Ronaldoträff där bollen dök över muren och Mikael Svensson i Varaburen var chanslös. Vara lyfte fram folk, man gick ner på en trebacks-linje och bytte in pigga spelare, men man lyckades inte göra några fler mål. Förlusten gör att man ligger kvar på en andra plats, en poäng efter ledande Ulvåker.

Matchens tre stjärnor

1. Johan Strömfeldt, Vara SK
Förutom målet så var Strömfeldt även nära att kvittera på slutet.

2. Paulo Younan, IFK Värsås
Younans snygga frisparksmål förtjänar absolut en plats på listan.

3. Johan Bylund, Vara SK
Bylynd var en av Varas bättre spelare i matchen. Bra defensivt spel plus att han från sin högerbacksplats tog många fina offensiva löpningar.

————————————–

Arentorp/Helås – Nossebro  3 – 7 (3-4)

Det blev ett rejält målkalas på tisdagskvällen när derbyt mellan Arentorp/Helås och Nossebro spelades. Det var Arentorp/Helås som inledde bäst och man hade faktiskt ledningen med både 2-0 och 3-1 innan maskinen Nossebro tuffade igång. Nossebro hann både reducera, kvittera och ta ledningen innan första halvlek var slut. 7 mål på 45 minuter är att få valuta för entrepengen.

I andra halvlek var Nossebro det klart bättre laget och man gör 3 mål till och bränner dessutom en straff. Jag hade sett fram emot att se matchen i matchen mellan veteranerna Magnus Werner i AHFK och Patrik Widell i Nossebro. Men Widell var inte med och Werner fick utgå redan efter cirka 20 minuters spel. Nossebro verkar starka, de malde faktiskt ner Arentorp/Helås och man har flera matchvinnare. Jag får nog revidera mitt omdöme jag gav efter att jag hade sett dom mot Södra Härene. Då trodde jag att de skulle få svårt att rå på Emtunga. Men med den här målproduktionen som de har haft de senaste matcherna, så kvittar det om man släpper in tre mål per match.

Matchens tre stjärnor

1. Philip Apell, Nossebro
3 mål, det räcker som motivering

2. Najib Ahmed Kalif, Nossebro
Duktig, teknisk innermittfältare som fördelar mycket boll och skrev även in sig i målprotokollet.

3. Andreas Johansson, Arentorp/Helås
2 mål varav det första var en snyggt slagen frispark rakt i mål

————————————–

Råda – Tråvad/Larv  0-2 (0-0)

Det blev en ganska så fysisk match på Rådavallen denna kväll, med högt tempo och en hel del tufft spel. Råda var det genomgående bättre laget rent spelmässigt, man hade mer boll och skapade fler målchanser än Tråvad/Larv. 0-0 stod det när det var dags för pausvila och kanske borde Råda haft ledningen med ett mål. Efter pausen så fortsatte Råda att ha viss dominans, men även Tråvad/Larv skapade en del chanser. När Tråvad/Larv fick en straff klev Johannes Johansson fram och var säkerheten själv. Råda hade två träffar i stolparna och Tråvad/Larv prickade ribban vid ett tillfälle, så chanser saknades inte. När sen Markus Nilsson satte 2-0 till Tråvad/Larv så kändes det klart. Även om chanser fanns, så blev det inget mer mål i matchen och Tråvad/Larv tog en fin skalp.

Matchens tre stjärnor

1, David Gidstedt, Tråvad/Larv
Mittbacken Gidstedt var en stor del i att Tråvad/Larv lyckades hålla nollan denna kväll. Oresonlig i närkampsspelet höll han rent runt eget straffområde.

2. Joakim Olsson, Råda.
Snabb, stark och lagom småtuff. En av seriens bättre forwards. Även om han inte gör några mål idag, så gör han en bra match.

3. Kristoffer Östergaard, Tråvad/Larv
Duktig bollvinnare på innermittfältet som även kan gå på genombrott, bra huvudspelare och har ett tungt skott.

————————————–

Lidköpings FK – IFK Åmål  5 -2 (0-1)

Det blev en härlig eftermiddag på Framnäs i ett fantastiskt fotbollsväder. Jag satt mest och njöt i 2 timmar av fotbollen och den ljumma temperaturen. Trots att LFK var det bättre laget i första halvlek låg man under med 1-0 efter en riktig bomb från Åmåls vänsterback.

Lidköping gjorde 2 byten i paus och vilket lyft det blev när Albrim Demalijaj flyttade in centralt i planen. Det tog cirka 10 minuter innan Demalijajs kreavtiva och tekniska fotboll började visa sig på allvar. Kvitteringen kom i den 60 minuten när krigaren på mitten, Peter Johansson skallade in 1-1. Sen gick det fort när Kristoffer Bohren sätter både 2-1 och 3-1 inom några minuter. Åmål kom tillbaka en aning och reducerade även till 2-3 innan Demalijaj satte sitt namn även i målprotokollet. Först målskytt på straff och sen fastställde han även slutresultatet till 5-2. Gå och se LFK när ni har chansen, de spelar en underhållande och bra fotboll.

IMG_9575

Matchens tre stjärnor

1. Albrim Demalijaj, Lidköpings FK
En av de allra bästa spelarna som finns i trakten. Demalijaj gör en kanonmatch, framförallt i andra halvlek. Två mål och starkt bidragande till LFK:s seger.

2. Samuel Sundström, IFK Åmål
Kanonskottet som gav Åmål ledning, förtjänar absolut en plats på stjärnlistan.

3. Kristoffer Bohren, Lidköpings FK
Måltjuven Bohren sätter 2 mål och gör de viktiga målen som gör att LFK rycker ifrån till 3-1.
————————————–

Vinninga – Hangelösa  0 – 5 (0-2)

Vinninga hade innan kvällens match tagit poäng i de tre senaste medan gästande Hangelösa inte hade vunnit på sina tre sista matcher. Upplagt för en jämn drabbning med fördel för Vinninga, eller? Nej, det blev det omvända då Hangelösa rivstartade och man tog ledning i den 17 minuten när Tommie Björk höll sig framme på en hörna och satte bollen i nät. Inte långt därefter var det den mer vane målskytten Robin Björks tur att hänga dit 2-0 till Hangelösa. Resultatet står sig halvleken ut och det är klart rättvist, då Hangelösa är det bättre laget.

Knappt 20 minuter spelade av den andra halvleken så höll sig Tommie Björk återigen framme och ökade på Hangelösas ledning till 3-0. Ytterligare två av Hangelösas målmaskiner, Peter Linde och Yonas Tsegay noterades för var sitt mål. Vinninga ska ha beröm för viljan att inte ge upp och man hade en träff i ribban på slutet. Men i det stora hela, så var Hangelösa det klart bättre laget.

Matchens tre stjärnor 

1. Tommie Björk, Hangelösa
Förutom de två målen så gör han en kanonmatch på mitten. Hårt och resolut går han in i varje närkamp och får oftast med sig bollen.

2. Robin Björk, Hangelösa
Robin var ett orosmoment för Vinningas backlinje under hela första halvan och när han kom in igen i den andra.

3. Yonas Tsegay, Hangelösa
Det snygga 5-0-målet av Tsegay tar han in på topp 3 idag.
————————————–

Här kommer en kort sammanfattning av de serier som intresserat mig mest under veckan.

Division 4 norra

Veckans skräll stod ENV för när man äntligen fick vinna och då gör man det med 3-0 mot topplaget Ulvåker på bortaplan. Jag skojade lite med Goran Pupcevic innan matchen och sa till att han inte får bränna så många frilägen som han gjorde mot Falköpings FK. Det verkade som han lyssnade på mej, för det tog bara en halvtimme innan han hade gjort 1-0 för ENV. Spelande tränare Johan Sörstrand och trotjänaren Daniel Johansson gjorde ENV:s båda andra mål. Vara hämtade sig efter förlusten hemma mot IFK Värsås, åkte upp till Mariestad och bärgade 3 enkla poäng. Segern mot IFK Mariestad skrevs till fina 5-1 och det tar Vara upp i topp av en superjämn tabell. Det skiljer endast 2 poäng mellan de 5 bästa lagen. Elmer/Fåglum föll tungt mot Åsarp/Trädet med ett sent straffmål från motståndarna.

————————————–

Division 5 Nordvästra

Här kom skräll nummer två för veckan, när Lidköping United slog ett LFK Akademi i toppform med 2-1. Akademin hade tidigare i veckan enkelt avfärdat Kållandsö med klara 6-0. Kållandsö följde dessutom upp 0-6-förlusten med att torska borta mot Trolhättan BOIS med 5-1. Corner som har gått trögt i inledningen av serien skrällde lite och snodde poäng av serieledarna Trollhättans FK. Matchen slutade 2-2 efter mål av Kim Thorsell och Martin Apelqvist. Ardala har det fortsatt trögt och man föll med uddamålet hemma mot Levene/Skogslund. Levene/Skogslund däremot går bra och hänger på i toppen, där jag man Tråvad/Larv på andraplatsen i första hand.

————————————–

Division 6 Vårgårda

Vedum startade veckan med att spela 1-1 hemma mot Hemsjö, vilket var ett helt ok resultat. Men när man åkte till Alingsås i helgen gick det inte lika bra och man fick se sig slagna av FC Alingsås med hela 7-1. Derbyt mellan Emtunga och JK10 slutade med en knapp seger för Emtunga, dock en rättvis seger efter vad jag har läst.

————————————–

Det blir svårt att se 5 matcher även denna vecka, då det är domarnas ledig tisdag i veckan. Sen såg det sparsamt ut med matcher på onsdagen.  Men veckan inleds i alla fall med att vi i Tråvad/Larvs P35 ska möta serieledande Levene/Skogslund på natursköna Hedensborg i Larv. Det blir troligtvis ett besök på Framnäs där LFK.dam – Vara.dam spelar på torsdag. Sen får jag svårt att välja på fredagen, då det krockar när Vara tar emot Elmer/Fåglum och Hangelösa ställs mot LFK Akademi.

 

Lämna en kommentar