ANNONS:
ANNONS:

Gauthiod enkelt vidare till andra rundan av Futsal-SM

5-0 mot Viken och 7-2 mot Qbik.
Ni förstår själva att Gauthiod enkelt är vidare i Futsal-SM.
– Båda segrarna var komfortabla och tjejerna plockade fram ett bra spel, säger Stefan Kristensson.

Gauthiod har som tradition att ta sig långt när det vankas Futsal-SM. Två raka fjärdeplatser har det blivit, men i år ska det bara bli medalj.
Under söndagen började också resan mot denna. Och detta i samma hall där laget snöpligt slutade fyra ifjol.
– Men vi har bra vibbar av Hammarö. Vi spelade första kvalrundan här förra året också och vi gjorde en bra semifinal i slutspelet också. Sedan gick tyvärr luften ur oss, säger tränare Stefan Kristensson.

CZf8a6ZWYAACeC4

Och visst visade också Gauthiod att man trivs på Hammarö. Efter att Qbik besegrat Viken med 3-2 fick Gauthiod möta det förlorande laget i match nummer ett.
– En hyfsad komfortabel seger. De skapade ingenting och vi kunde gjort fler, men fem mål får räcka, säger Stefan vars lag alltså kunde kryssa i gruppfinalen mot Qbik för att ta sig vidare.

Men något oavgjort resultat var aldrig nära. Gauthiod fick föra matchen även mot Qbik och även om Karlstadlaget hade bra rörelse var segern aldrig hotad.
– Man ska ha klart för sig att Qbik har ett Futsal-lag med unga tjejer. Det är knappast Elitettanlaget vi mötte, så det var klasskillnad idag, förklarar Stefan Kristensson.

Ni radar upp fina prestationer när ni lirar Futsal. Vad gör er egentligen så bra?
– Finns en kultur i gruppen och tjejerna älskar att spela Futsal. Sedan är de duktiga på att plocka fram det fina spelet. Skulle jag beskriva vårt spel handlar det i normala fall om en tät defensiv och snabba omställningar, men idag var det vi som fick föra spelet.

12 lag återstår nu. Vad har ni egentligen för någon målsättning?
– I gruppen är det att ta sig till finalspelet och ta den där medaljen. Men det blir tuffare i år. Kvalitén känns bättre på samtliga lag och det finns en del riktigt bra lag, avslutar Stefan som ville ge en extra blomma till målvakten Malin Björkman och utespelaren Sanna Jensen för sina insatser under söndagens spel.

Lämna en kommentar