ANNONS:
ANNONS:

Gauthiod får inte försvara sin DM-titel

Klart för kvartsfinaler i både herr- och dam-DM 2016.
Men det blir inget försvarande av DM-titeln för Gauthiods herrar.
Förlust mot IFK Falköping i åttondelsfinalen innebär respass ut ur turneringen.

Knappt en månad av vårsäsongen återstår i den lokala fotbollen och detta innebär också att vi nu kommit en bra bit in i Intersport Cup. Eller DM som det kallas i folkmun. I veckan som gick spelades de sista åttondelsfinalerna i turneringen och har nu alltså klart vilka åtta lag som återstår i såväl herr- som damklassen.

Om vi börjar med damerna så har vi fortfarande två lokala lag med i racet om guldet. Det är regeerande mästarna Lidköpings FK som i sin kvartsfinal får möta division två-laget Friscopojkarna. Seger i den matchen och det kan bli ett derby mot Gauthiod. Grästorpslaget är nämligen det andra kvarvarande lokala laget och möter i sin kvartsfinal Skövde KIK.

På den andra sidan av slutspelsträdet hittar vi LFK:s DM-antagonist Nittorp som ställs emot Holmalund Akademi. I den fjärde och sista kvartsfinalen spelar Mariestads BoIS mot Holmalund. Samtliga kvartsfinaler kommer att vara spelade när vi når 10 augusti och hela slutspelsträdet hittar du om du klickar på bilden nedan.

I herrarnas turnering återstår det också nu bara åtta lag. Och endast ett av dessa är lokalt. Det är Skara som via en förlängningsseger mot Grolanda knep en kvartsfinalplats. I denna ställs man nu emot Skövde AIK. Ett lag som har flera gamla Skaraspelare i sin uppställning.
Ett lokalt lag som emellertid inte får spela kvartsfinal är Gauthiod. De regeerande mästarna kom inte alls upp i klassen borta mot IFK Falköping tidigare i veckan och hemmalaget kontrade till sig en seger med 3-2. Således inget försvarande av titeln för Gauthiod.

Övriga kvartsfinaler spelas mellan Norrby och Elfsborg. Borås AIK och Vänersborgs FK samt Vänersborgs IF och IFK Falköping. Notera också att DM kan innebära kvalificering till Svenska Cupen 2017. En garranterad plats får man om man når semifinal.
Hela Slutspelsträdet i herrturneringen får du om du klickar på bilden.

Lämna en kommentar