ANNONS:
ANNONS:

Gauthiod och LFK vidare i Futsal SM

De lokala framgångarna i Futsal fortsätter.
Både Gauthiod och LFK är nämligen vidare till nästa steg i Futsal SM.
Detta efter imponerande spel i Hallsberg under lördagen.

Både damerna i Gauthiod och Lidköpings FK begav sig i helgen till Hallsberg för att spela första gruppspelet i årets Futsal SM. Var sin trelagsgrupp väntade för lagen och det gällde att bli gruppetta för att ta sig vidare i turneringen.

För LFK:s del stod Kumla och Smedby för motståndet och när Smedby besegrade närkingarna med 4-1 i gruppens första match väntade match först mot Kumla.
Matchen blev en mycket jämn tillställning där båda lagen spelade mycket offensivt och glömde allt vad försvarsspel hette. LFK låg dock hela tiden steget före och kunde till sist vinna matchen med 7-5. Stor segerorganisatör blev Stina Axén som svarade för tre mål.
Segern mot Kumla innebar en helt avgörande match mot Smedby – en match LFK var tvungna att vinna.
Man började också matchen bra, men det var Smedby som tog ledningen. LFK kom dock tillbaka och ledde med 2-1 i halvlek. Smedby kvitterade emellertid ledningen i början av andra, men sedan stal Amanda Reinhardt showen. Anfallaren gjorde tre raka mål (totalt fyra i matchen) och LFK kunde gå ifrån till en komfortabel seger.

1. Lidköpings FK, 6 poäng
2. Smedby, 3 poäng
3. Kumla, 0 poäng

Även Gauthiods damer vilade den första matchen och fick se Örebro Södra fullständigt köra över värmländska Råtorp med 11-1. Två raka segrar skulle därför vara nödvändigt om man skulle ta sig vidare till nästa runda.
Först ut var således Råtorp och även Gauthiod hade inga problem med Karlstadlaget. Hanna Österberg svarade för tre mål och när domaren blåste av matchen stod det 5-1 till Grästorpsgänget.

Seger krävde dock mot Örebro Södra och matchen började jämnt. Det dröjde faktiskt till minut 14 innan Emma Gustafsson tryckte in 1-0. Två minuter senare kunde Helen Dahl sätta tvåan efter hörna och i den andra halvleken var det bara Gauthiod. Tre ytterligare mål mäktade man med och DM-segraren imponerade stort med att till sist vinna med 5-0. Något som också innebär att man är klara för nästa gruppspel. Ett gruppspel som lottas under måndag.

1. Gauthiod, 6 poäng
2. Örebro Södra, 3 poäng
3. Råtorp, 0 poäng

Lämna en kommentar