ANNONS:
ANNONS:

Gauthiods Emil Svensson går mot en ny höst

Man brukar ju snacka om att ”gå mot en ny vår.”
Men i Emil Svenssons fall handlar det snarare om en ny höst.
– Nu ska jag spela hela säsongen, säger en förväntansfull Emil till Lokalfotboll.se


4197067

I eftermiddag sparkar Gauthiods säsong 2014 igång på fullt allvar. Man startar med en tuff bortamatch mot Torslanda och även om det bara är första matchen av 26 så lär den berätta lite vad vi kan förvänta oss av årets Gauthiod.
Ett Gauthiod som haft ovanligt stor spelaromsättning för att vara dem och som dessutom valt att satsa på spelare från något lägre divisioner.

Detta är emellertid ingenting som oroar lagets bolltrollare Emil Svensson. Den nyckfulle 23-åringen har som bekant bestämt sig för att spela denna säsongen och det är inget snack om vad han känner för sitt ”nykomponerade” lag.
– Vi har någonting riktigt intressant på gång tycker jag. Att spela med detta laget ska bli otroligt kul. Visst har vi tappat ett gäng duktiga killar, men de som kommit in har så j-kla bra inställning till fotbollen. Tycker de har löst att de kommer från lägre divisioner bra. De har kanske inte haft samma tempo från början som oss andra, men det tar sig för varje träning, säger Emil som bestämde sig i början av januari för att spela boll denna säsongen.

– Bestämde mig den 7 januari för att spela och ta en månad i taget. I början körde jag mest på egen hand. Vågen stod på 99,8 kilo och jag behövde verkligen röra på mig. Såg snabbt att det gav resultat och jag bestämde mig dessutom för att skita i allt vad godis och alkohol heter. Det har gjort susen, förklara Emil som inte tvekat att fortsätta under försäsongen.

Varför har du överhuvudtaget tvekat att spela vidare?
– Ska jag köra vill jag vara fullt tränad och det har jag inte varit. Dessutom vill jag känna att jag kan spela en hel säsong om jag ska köra på. De två senaste åren har jag ju bara spelat vårsäsongen och då har det känts som man svikit grabbarna i laget. Det vill jag inte göra igen och därför har det varit viktigt att få känna sig tränad igen. Nu ska jag spela hela säsongen och jag känner mig faktiskt bättre tränad än någonsin!

Att Emil behöver vara extra tränad i år förstärks också av det faktum att han i år får en ny roll i laget. Från att ha varit spjutspets får han nu en roll som mittfältare.
– Är helt underbart. Det är min drömposition. Tycker det är skitkul att få vara mer involverad i spelet och bjuda på lite passningar. Sedan kommer jag förstås att göra mål härifrån också. Trivdes på topp också, men att jag spelade där berodde mest på att vi inte har haft några anfallare de senaste åren. Nu har ju Valon (Gashi) kommit och tagit den rollen och det är perfekt.

Valon Gashi - ny i Gauthiod.
Valon Gashi – ny i Gauthiod.

Vad tror du om ert samarbete?
– Många tror att jag skulle ha något emot att Valon kom hit, men det är tvärtom. Jag har varit en av de som tjatat mest på att få hit honom. Nu har vi inte spelat så jättemycket ihop, men det kommer att bli bra. Han är lätt att spela med och gör ju mål på allt.

Så vad ska vi tro om Gauthiod årgång 2014?
– Vi borde vara med i toppen. Vi har både spets och bredd och är minst lika bra som de andra lagen som ska tillhöra toppen. Men vi har en tuff start. Torslanda borta och sedan Nordvärmland hemma. Annars tror jag att vi kommer få se en grym inställning från oss. Ska verkligen bli kul att spela med det här laget och tränarduon Jörgen (Ericsson) och Tore (Johansson) känns perfekt.

Det är ju tvära kast med dig Emil, men hur ser dina fotbollsdrömmar ut nu?
– Ja du. Jag vet faktiskt inte. När jag var yngre ville man ju bli bäst i världen. Nu tar man det lite mer som det kommer. Har ju liksom aldrig vågat att ta klivet.
När jag var uppe hos Brage för två somrar sedan gick det hur bra som helst. De la praktiskt taget upp kontraktsförslaget framför mig och ville jag skulle skriva på. Men då tvekade jag och tänkte att ska jag flytta från allt hemma nu?

Även förra sommaren så fanns det intresse. Var väl 20 klubbar som hörde av sig. Bland annat om provspel nere i Tyskland. Men även då tvekade jag och tackade Nej.
Nu tänker jag inte så mycket på det utan nu ska jag bara köra på med Gauthiod i en hel säsong, avslutar Emil – tio kilo lättare än den där dagen i början av januari.

———————————-
SILLY SEASON

Tränare: Jörgen Ericson, Mattias ”Mjölis” Johansson (NY, mv-tränare Götene), Tore Johansson (NY, ass-tränare)
Nyförvärv: Albin Wemmert (Götene), Sebastian Johansson (Nossebro), Rasmus Johansson (Vara), Emil Olesen (Elmer/Fåglum), Robin Lundgren (Vara), Pontus Nilsson (ENV), Sebastian Bahnemann (Vara), Valon Gashi (IFK Åmål)
Förluster: Stefan Vennberg (tränare, slutar), Tobias Wennergren (mv-tränare, slutar), Abraham Zeito (LFK), Erik Landqvist (Elmer/Fåglum), Rikard Nilsson (Levanger), Anders Mogren (Utsikten), Jonas Larsson (FC Gauthiod), Viktor Forsblad (ENV), Robert Davidsson (Vänersborgs IF), Jonas Andersson (slutat)

Emil Olesen - ett av många nyförvärv från en lägre division.
Emil Olesen – ett av många nyförvärv från en lägre division.

———————————-
FÖRSÄSONGEN

Matcher: 9
Vinster: 3
Oavgjorda: 0
Förlorade: 6
Gjorda mål: 15
Insläppta mål: 17

Matcher: Örgryte 1-4, IFK Uddevalla 2-4, Norrby 1-4, Skoftebyn 2-1, Skövde AIK 2-1, Oddevold 0-1, Tvååker 0-1, FC Trollhättan 0-0, Åsarp/Trädet (DM) 7-1
——————————-

LOKALFOTBOLL.SE TIPPAR

Gauthiod har fått in en rad nya lokala förmågor i laget Varas Rasmus Johansson lär vara den som i alla fall i början som får mest speltid, då han ska hålla ihop mittförsvaret. Tror han kommer att fixa det galant med en bra inställning och ledarstil. Just inställningsbiten lär som vanligt bli Gauthiods styrka. Man ger sig verkligen aldrig och det finns en kämparglöd som sitter inpräntad i väggarna ute på Lunnevi.

Rasmus Johansson ska hålla rent i försvaret.
Rasmus Johansson ska hålla rent i försvaret.

Centrallinjen i laget känns stark och man har i år en större bredd än i fjol. De nya spelarna behöver dock ta stora kliv under säsongen om man ska tillhöra den absoluta toppen. Givetvis får Klas Bohman dra ett stort lass och han behöver vara skadefri och tillgänglig om Gauthiods spel ska stämma till 100%.

Men hur långt räcker det då? Jo, med en spelsugen Emil Svensson strax bakom en målfarlig Valon Gashi kan det bära långt – riktigt långt. Dock kommer värmlandslagen att bli farliga i den här serien och bli inte förvånad om Nordvärmland, Carlstad United och Karlstad BK alla tre finns med i toppen av serien.
Gauthiod kommer att kunna slå alla dessa lag, men frågan är om man med en så stor spelaromsättning kommer att hålla den jämnheten som krävs för att vinna en serie över 26 matcher.

Tror man gör en fullt godkänd säsong som ger mersmak. Länge finns chans till uppflyttning, men det räcker till sist till en fjärdeplats i division två norra Götaland.

Lämna en kommentar