ANNONS:
ANNONS:

Goda förutsättningar för årets kvalspel

Säsongens ”elfte timme” är här.
Och det ska som vanligt kvalas runt om i distriktet.
Lokalfotboll.se har gjort sitt bästa för att reda ut kvalspelets alla ”om och men”.

Serierna är färdigspelade och nu väntar en kvalfylld oktober för några av våra lokala fotbollslag. Som vanligt i dessa sammanhang är det en massa ”om och men”. Vi på Lokalfotboll.se gör dock ett tappert försök att lotsa dig igenom hur höstens kvalspel egentligen är uppbyggt och vilka lag som deltar.


 


Som vanligt så påverkas resterande herrlag som kvalar i distriket av hur det går i division tre-kvalet för våra lag från Västergötland. Kvartetten Ulricehamn, Kronäng, Skara och Åsarp-Trädet är lagen man bör hålla tummarna för och dessa är inplacerade i två olika kvalgrupper där vinnaren av varje grupp går upp till division tre.

Utfallet i övriga kval blir alltså som följer om…

Två västgötalag i grupperna ovan fixar uppflyttning:
Division 4-kvalet: Gruppsegrarna och grupptvåorna flyttas upp.
Division 5-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp. Grupptvåorna spelar parvis om resterande två platser.

Ett västgötalag i grupperna ovan fixar uppflyttning:
Division 4-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp. Grupptvåorna spelar en skiljematch om sista platsen.
Division 5-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp. De två bästa grupptvåorna spelar en skiljematch om den sista platsen.

Inget västgötalag fixar uppflyttning:
Division 4-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp.
Division 5-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp.

Ur lokal synvinkel är förstås Skaras herrar av största intresse. Laget inleder nu till helgen med match borta mot Kronäng. Därefter väntar två stycken bortamatcher. Först mot småländska Anderastorp innan man helgen 27-28 oktober gästar Åsarp-Trädet.


 


Kvalet till division fyra består av två stycken trelagsgrupper och hur många som flyttas upp beror på det du just läste ovan. Inget lag från vårt bevakningsområde spelar i detta kvalspel, men givetvis kommer vi att följa även detta då utfallet påverkar våra lokala serier till kommande säsong.


 

 

Kvalet till division fem består av fyra stycken trelagsgrupper och antalet lag som tar sig till femman beror som redan skrivit av hur det går för västgötalagen i division tre-kvalet.

Tre lokala lag finns bland de 12 lag som ska kvala. I grupp 3 hittar vi både JK10 och Kinne Vedum. De sistnämnda står över första omgången. En omgång då JK10 tar emot Igelstorp.

Tredje lokala laget är Arentorp/Helås som fått en tuff kvalgrupp då man bland annat möter division fem-laget Gullspång som i den allra sista omgången trillade ner på kvalplatsen. Arentorp/Helås startar denna helg på hemmaplan mot nämnda Gullspång.

JK10 hoppas ta klivet upp till femman.

Lämna en kommentar