ANNONS:
ANNONS:

Göteneduo har bestämt sig för Råda

Gustaf Tigerberg återvänder till Råda.
Och från Götene följer även Samuel Svensson.
– Råda har en stor plats i hjärtat, säger Gustaf Tigerberg vars sejour i Götene bara blev ettårig.

Efter en överraskande bra säsong tog Rådas herrar klivet tillbaka till division fyra redan efter en säsong. Efter en skral Frimånad där många spelare valde att lämna fick man succesivt ordning på sin trupp och till sist var man det lag i serien som hade både spetsen och bredden för att åter ta en plats i division fyra.

Men Råda har som bekant en tradition att inte hålla sig kvar speciellt länge i distriktets högsta serie. Det vill man förstås ändra på 2018 och redan nu har klubben gjort klart med två nya spelare som ska hjälpa laget att etablera sig i fyran.
– Vi har ett härligt gäng i vår befintliga trupp med många unga killar från de egna leden, men vi vet också av erfarenhet att klivet till fyran är stort. Därför behöver vi spetsa till truppen med spelare som passar in i gruppen och på sättet vi jobbar, säger Anders Andersson från Rådas fotbollssektion.

De två första spelarna som är klara för Råda är Göteneduon Gustaf Tigerberg och Samuel Svensson.
”Tiger” har som bekant spelat med Råda under många år, men inför förra säsongen valde han att testa vingarna med Götene i division tre.
Det har dock blivit en hel del speltid hos de blåvitrandiga, men 20-åringen väljer alltså att återvända till Rådavallen.
– Har fungerat bra i Götene, men jag har jobbat skift och missat träning varannan vecka. Det har varit tufft. Råda har en stor plats i hjärtat och har något kul och bra på gång som inleddes i år, säger Tigerberg som alltså får sällskap av klubbkompisen Samuel Svensson.

Under sommaren kom Samuel till Götene efter att tillhört nedlagda LFK Akademi och 19-åringen har fått speltid på yttermittfältet under hösten. Nu blir det dock spel på närmare håll för Samuel som bor i Lidköping.
Samuel fanns också med i lagets testmatch mot Främmestad förra veckan. I Rådatröjan fanns då även följande spelare med och träningsspelade: Philip Andersson (FC Corner), Axel Bohrén (Källby), Rasmus Broberg (FC Gauthiod), Rasmus Möller (Levene Skogslund)

Lämna en kommentar