ANNONS:
ANNONS:

Guldhattar på fyra lag i helgen?

Fyra lokala lag kan vinna serien i helgen.
Men hur stora är egentligen segerchanserna?
Lokalfotboll.se ger dig svaren och förutsättningarna.

Sista helgen i september och det återstår fortfarande någon eller några omgångar i de lokala serierna. Men redan till helgen kan det faktiskt vara så att vi får se fyra lokala lag ta på sig guldhattar, spruta skumpa och sjunga segersång. Kvartetten det handlar om är herrarna i Lidköpings FK, Främmestad och Trollekis samt damerna i IFK Emtunga.

Lokalfotboll.se passar inför helgen på att ranka lagets chanser till serieseger redan till helgen.


1. IFK EMTUNGA – vinnare av division 4 västra dam
När Emtunga besegrade Östadkulle för någon vecka sedan satte man sig själva i en guldsits. Då tog man nämligen över serieledningen och när det dessutom blev seger förra veckan så är man nu bara en enda match ifrån division tre. Visserligen har man samma poäng som tvåan Östadkulle inför den sista omgången, men målskillnaden är 17 mål bättre. Något som Östadkulle inte kommer att ta in i mötet med Åsaka.

Nej, ska det bli missad serieseger är det poängtapp som gäller för IFK Emtunga, men det lär knappast ske. I lagets avslutande match möter man nämligen tabelljumbon Saleby/Järpås som senast vann en fotbollsmatch den 24 maj. Känslan är således att det mer eller mindre inte är något som kan stoppa Emtunga från segerfesten till helgen.

Chans till segerfest denna helg: 98%

Mycket troligt att det blir segerfest på Mossbrott i helgen.

2. TROLLEKIS – vinnare av Lidköpingssexan
En trepoängare i någon av de två sista matcherna är allt som behövs för att Trollekis ska spela i division fem kommande säsong. Och första försöket kommer denna helg när man ska ta sig an Rackeby på bortaplan.
Att Trollekis skulle vara i denna sits var innan säsongen långt ifrån självklart. Oenighet kring hur laget skulle skötas och flera spelartapp innan säsongen gjorde lagets framtid osäker.
Men sakta och säkert har man byggt upp laget igen och visat på styrka och stabilitet när andra lag i serien svikit. Vändningen i slutminuterna mot JK10 var sedan helt avgörande och med den nuvarande form laget besitter ska det otroligt mycket till om man missar denna chans.

Det som står emot är först ett Rackeby som ligger trea från slutet. Laget har dock visat upp ett bättre spel under hösten än i våras och en hel del rutinerade spelare har dammat av skorna och fått laget på rätt köl igen. Men att det ska vara tillräckligt för att stå emot ett guldjagande Trollekis känns otroligt.

Chans till segerfest denna helg: 90%

Killar sugna på serieseger.

3. FRÄMMESTAD – vinnare av division 4 norra herr
Förra helgen kunde Främmestad tappat serieledningen till Ardala efter att man förlorat mot Skara hemma på Bergevi. Men så tappade Ardala oväntat poäng hemma mot Ekedalen vilket innebär att Främmestad har två poängs försprång med två matcher kvar att spela.

Närmast väntar Ekedalen som faktiskt inte vunnit på hemmaplan denna säsong. Laget är dock inblandade i den negativa kvalstriden och behöver alla poäng man kan få i de två sista omgångarna. Främmestad är dock stora favoriter i lördagens match och skulle tvåan Ardala tappa poäng på bortaplan mot Råda samtidigt som det blir tre poäng i Ekedalen så får Främmestad fira avancemanget till division tre.

Chans till segerfest denna helg: 35%

Kan Främmestad fixa seriesegern i helgen?

4. LIDKÖPINGS FK – vinnare av division 3 mellersta herr
Hade LFK skött sina kort rätt i matchen mot Gerdsken senast låg en serieseger i potten vid seger mot IFK Tidaholm på lördag. Nu fick laget emellertid bara en poäng med sig från konstgräset i Alingsås och därför kommer det bli svårt för Patrik ”Plätta” Gustavssons gäng att korka upp champagnen redan denna helg.

Förutsättningarna för att detta ska ske är dock att om man besegrar IFK Tidaholm samtidigt som Trollhättans BoIS (som spelar två timmar tidigare) tappar poäng hemma mot Åsarp-Trädet så blir det serieseger för LFK.
Seger för LFK och samtidigt seger för TBoIS? Ja, då är det mer eller mindre klart då det skiljer 3 poäng och 13 plusmål mellan lagen. LFK lär då få plocka med sig all festutrustning till Ulvesborg (möter Tidaholms G&IF borta) nästa helg och boka segerbankett för att säkra segern i praktiken.

Chans till segerfest denna helg: 15%

Går allt LFK:s väg redan på lördag?


Lämna en kommentar