ANNONS:
ANNONS:

Gustav Hellman provtränar med Brage

Lif, Udinese, Motala, LFK – och nu Brage.
Ja, det kan bli verklighet för LFK-försvararen Gustav Hellman som nu provtränar med Superettanklubben.
– Vi behöver försvarare och Gustav är fortfarande en ung spelare, säger Brages sportchef Michael Kallbäck till NLT.

Det har snackats en längre tid om att LFK-försvararen Gustav Hellman haft ögonen på sig från klubbar högre upp i seriesystemet.
Dock har det inte dykt upp något konkret – för än nu.
Gustav har nämligen genom sin agent Mattias Tylander fått chansen att provträna med Superttanlaget IK Brage från Borlänge under ett par dagar.
Efter fyra timmar i bil under måndagsmorgonen gjorde Gustav sitt första pass med laget innan lunch och klubbens Sportchef Michael Kallbäck var försiktigt optimistisk.
– Det är svårt att säga så tidigt. Men vi ser honom som mittback och det är främst vänsterfoten som gör att det är intressant att titta på honom
Vi har bara hört positiva saker om Gustav, det är en spännande och ung kille. Han provtränar med oss men det är fortfarande förutsättningslöst, konstaterar Michael Kallbäck till NLT.

Brage är i stort behov av att stärka upp sitt försvarsspel. Laget ligger nämligen för närvarande på jumboplatsen i Superettan och när halva serien är spelad har man bara lyckats att vinna en match. Ett facit som innebär att det är hela elva poäng upp till säker mark med 15 matcher kvar att spela. Hellman_2013_200_250

21-årige Hellman har ett kontrakt med LFK som löper ut nu i sommar. Skulle det dock inte bli ett kontrakt med ett lag högre upp i seriesystemet kommer han att spela kvar i klubben.
För att täcka upp en eventuell flytt har LFK redan börjat att se sig om efter ersättare. Bland annat tränar tre spelare från amerikanska FC Bridges för tillfället med Lidköpingslaget.

Lämna en kommentar