ANNONS:
ANNONS:

”Hade inte målvakten tagit den, hade den suttit”

Visserligen en dag sen. Men här är äntligen ”Lill-lördag med Holmqvist”
Denna vecka om trender som vänt och ringar som borde sättas på fingrar. Dessutom en go floskel från tränare Sören Hammarén.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Att inlägget dyker upp en torsdag är ingenting jag strävar efter men ibland hinns det bara inte med. Igår så hade jag vårens sista tenta plus match borta mot Falköping så det var en ganska hektisk dag. Men nu har undertecknad ett gott sommarlov att se fram emot. Håll till godo.

Det bästa med att skriva en dag som denna är att det spelades en del matcher igår under onsdagskvällen. Götene åkte ner till Ytterby och fick med sig tre otroligt viktiga pinnar i bottenstriden. De vände ett 1-0-underläge till 3-1 vilket är riktigt starkt. Jag vet inte riktigt vad som hänt med Ytterby för bara ett par år sedan var vi nere med Skövde AIK där och spela seriematch. Men det vänder snabbt, fråga Västra Frölunda. Hur som helst otroligt starkt av Götene som verkligen behöver poängen inför hösten.

LFK spelade också igår och de ångar på nu. Har det med underlaget på planerna att göra tro? Eller är det som Hellman skrev till Wejshag på twitter. ”Tack vare våra 35 minuter i omklädningsrummet”. LFK kan kanske bli ett lag som siktar på serieseger trots allt? Men i den här jävla hawaii-serien är det svårt att peka ut ett vinnande lag redan nu.

Vi själva vände ett par trender under gårdagen då vi spelade 3-3 borta mot formstarka Falköping. Vi har ju som de flesta vet varit lite nere i skorna men gjorde en klar uppryckning under onsdagskvällen. Våran första halvlek igår var nog den bästa på säsongen och vi leder helt rättvist med 2-1. Men det gäller att spela i 90 minuter och där är vi inte riktigt än men förhoppningsvis snart.

Egentligen kan jag bara ge lite kommentarer om våra övriga serier en vecka som denna. LFK Akademi är lika ute ur division fyra som Hangelösa är klara för division fem nästa år. När det gäller Akademin så är det otroligt tråkigt för LFK som förening att bli av med sitt ”B-lag” i division fyra, då det är ett ganska bra sätt att kunna slussa upp spelare till trean. Från femman till trean eller möjligtvis tvåan är inte lätt. Men det är bara att acceptera att LFK har inte den truppen att man kan ha ett lag i toppen av trean och ett lag i division fyra.

I division fem så kör ENV på mot en serieseger. För tillfället väldigt svårt att se något annat lag ta förstaplatsen i den serien.

I division sex Lidköping är det lite roligare. Tråvad/Larv har gjort det riktigt bra och toppar serien med 22 poäng. Men jag undrar om inte Trässberg är för bra för att inte vinna den serien?

– Jo, ”andra lång” är givetvis favoriten men området kring järntorget i allmänhet 🙂

– Sören igår: ”Hade inte målvakten tagit den hade den suttit”….

– Tog en fika med Orlov under gårdagen också, han på väg till Borås för match mot Elfsborg och jag på väg till Falköping. Vi fick en poäng var i alla fall…

– Sandra Lagerbratt, inte en sportslig att hon blir kvar nästa säsong? Om hon inte vill förstås.

– Daniel Nordmark och Carin Berling har varit ihop i fyra år nu. Jag säger som Semlan, -”Dags för ringen nu då?”. Grattis vilket fall.

– Kristoffer Bohrén i LFK är en riktig bra striker, inte helt olik Orlov faktiskt.

– Roligt initiativ av LFK att dra igång jippo-turneringen i juli. Om Holmqvist kommer med så är bandybyten ett måste. Semester?

– Martin Grehn i JK 10 har i alla fall veckans twitterkommentar: ”ENV joggar hem sin serie medans vi förlorar mot lag som Lerdala, Hangelösa och Varnhem. Sen citerar han Glenn Hysén med orden, det här är kuken nu ska jag supa mig kanon på midsommar”. Världsklass Grehn!

Ha en trevlig midsommar gott folk.

//Jesper Holmqvist

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar