ANNONS:
ANNONS:

Håller Vinninga undan i Lidköpingssexan?

Som vanligt en serie med bara lokala lag
Och i år mer tuff och oviss än någonsin.
Lidköpingssexan lär bli ett hett samtalsämne under året.

Endast tio lag i Lidköpingssexan. Men som vanligt består hela serien av lokala lag och därför är intresset kring serien extra stort. 2017 så ser dessutom serien tuffare ut än på många år. En kvartett med lag är nog alla sugna på att avancera till femman och på förhand är serien otroligt oviss att sia om.

Vi på Lokalfotboll.se gör dock ett försök att rangordna lagen så här innan seriestart.


1. Vinninga

Det var ett tungt 2016 för Vinninga som till sist föll under nedflyttningsstrecket i division fem. Det klassiska ”Vinningahjärtat” fanns inte riktigt där. Något som det nu ska bli ändring på till årets säsong.

Firma Michael Caspersson och Oskar Hektor ska återigen få killarna i laget att hitta glädjen och under försäsongen har det sett bra ut för Vinninga. Det finns en stabilitet i laget och en bra blandning av gammalt och ungt.

Man är dock fortfarande mycket beroende av spelare som Jakob Johansson, Andreas Erkenborn och Fredrik Caspersson, men det finns spelare med stora möjligheter att blomma ut.

Vi tror att rutinen fäller avgörandet i denna tuffa serie och att det är Vinninga som på Lindvallen i höst får fira seriesegern.

Silly Season
Tränare: Michael Caspersson (NY, Vinninga dam), Oskar Hektor (NY, ass)
Nyförvärv: 
Johan Malmgren (Råda), Linus Ekdén (Corner), Carl Henrik von Elling (Järpås), Oskar Pettersson (Järpås)
Förluster: 
Mikael Andrén (tränare), Fredrik Synnergren (Mellby), Anton van de Velde (Mellby), Joakim Synnergren (klubb ej klar)

Försäsongen:
Mellby 2-2, DM: Skepplanda 2-1, DM: Vedum 1-2, DM: Hjärtum 4-1, JK10 2-3, Björsäter 4-3, Corner 3-1, Saleby 3-1

Vunna: 5, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 21, Insläppta mål: 14
Poängsnitt: 2,00

Kan Johan Malmgren och hans lag ta klivet tillbaka till femman?

————————————–

2. Trollekis

Det satsas rejält uppe på ”Kullen” när Trollekis gjort ett nytag kring föreningen i allmänhet och seniorlaget i synnerhet.
Styrkan i satsningen personifieras av duon Alexander Tasevski och Jimmie Olausson som båda kommer från LFK i division två.

Trollekis vill definitivt vara med och slåss om uppflyttning och laget ser mer homogent ut än på många år. Tasevski kommer att styra laget från en central mittfältsroll och i straffområdet ska Olausson vräka sig fram och sätta bollarna.

Ja, Trollekis kommer definitivt att vara med i toppen. Allt annat vore en stor skräll och bli inte förvånad om ”Kalle-Pip” och övriga Trollekisfantaster hejar på ett lag i division fem 2018.

Silly Season
Tränare: 
Daniel Enggren (NY), Richard Olsson (NY,ass)
Nyförvärv: 
Anton Gustavsson (Björsäter), Daniel Lind (Kinne Vedum), Adam Frost (Götene), Carl-Philip Angelöf (Götene), Malte Falk (Ulvåker), Alexander Tasevski (Lidköpings FK), Jimmie Olausson (Lidköpings FK), Kevin Blomqvist (Götene)
Förluster: 
Stig Björk (tränare)

Försäsongen:
DM: Tidaholms G&IF 1-1, DM: Borgunda 0-1, DM: Korsberga 0-3, ÖSIK 3-1, Våmb 2-1, Ardala 2-5

Vunna: 2, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 8, Insläppta mål: 12
Poängsnitt: 1,17

Trollekis har ett vassare lag än på många år.

————————————–

3. ÖSIK

ÖSIK började förra säsongen uselt och gav konkurrenterna ett för stort försprång. Ett försprång man så när tog ikapp under hösten. En tredjeplats hade också inneburit division fem-spel, men nu slutade man fyra…

Som vanligt är ÖSIK ett stabilt lag där inte många spelare faller ur ramen. Bakåt är Niklas Johansson stabil mellan stolparna och hela centrallinjen i ÖSIK är absolut en av seriens främsta. Nu blir det mycket upp till nya tränarduon Janne Magnusson och ”Kongo” Nilsson att få ut det bästa ur sitt manskap och att laget är bäst när det gäller.

Allt annat än en topplacering för ÖSIK denna säsong vore en skräll. Frågan är bara hur högt man kommer. Vi tror på en tredjeplats.

Silly Season
Tränare: 
Janne Magnusson (NY, Rackeby), Jan-Olof ”Kongo” Nilsson (NY, LFK P16)
Nyförvärv: 
Johannes Albertsson (Rackeby), Jacob Mouchard (Råda), Kristoffer Kedén (Kållandsö), Linus Hogbäck (LFK Akademi), Victor Magnusson (LFK Akademi)
Förluster: 
Roland Karlsson (tränare), Peter ”Colten” Andersson (tränare)

Försäsongen:
Järpås 3-0, LFK U 5-5, DM: Lundsbrunn 2-2, DM: Södra Härene 2-2, Trollekis 1-3, Tråvad/Larv 2-3, Mariestads BK 2-4, Kållandsö 3-1

Vunna: 2, Oavgjorda: 3, Förluster: 3
Gjorda mål: 20, Insläppta mål: 20
Poängsnitt: 1,13

ÖSIK behöver få en bättre start i år.

4. Hangelösa

Upp som en sol – ner som en pannkaka. Hangelösa har varit en frisk fläkt i den lokala fotbollen de senaste åren, med många fina resultat. Ifjol firade man serieseger i division fem och livet lekte ute på Skogevi.

Men så började intresset för division fyra-spel vackla och klubben fick till sist dra sig ur fyran för att istället börja om från början i sexan. Man gör det i stort sett med ett nytt lag anförda av Andreas Nyblom som dragit på sig skorna igen efter förra årets benbrott. ”Nybbe” blir förstås otroligt viktig både på och utanför planen, precis som övriga rutinerade spelare som valt att stanna kvar.

Upplevelsen är att det trots de tvära kasten är en positiv stämning i och kring klubben och framgångarna de senaste åren har alla möjligheter att fortsätta. Men att det räcker till en uppflyttning tror vi inte. Dock en placering strax bakom den yttersta toppen.

Silly Season
Tränare: 
Andreas Nyblom (NY), Markus Sundén (NY)
Nyförvärv: 
Sebastian Larsson (comeback), Martin Johansson (Skara), Albin Nordström (Lundsbrunn), Simon Nygren (Skara), Vidar Karlsson (Skara), Patrik Svantesson (Härlunda), Martin Blomqvist (Ardala)
Förluster: 
Jörgen Sjöberg (tränare), Erik Larsson (Kinne Vedum), Kristoffer Blom (Lundsbrunn), Dino Husic (slutar), Fredrik Larsson (slutar), Stefan Ehn (flyttar), Markus Sundén (slutar), Peter Linde (Ardala), Haris Jusovic (Sil), Goran Pupcevic (Lundsbrunn), Kristoffer Sundén (Lundsbrunn)

Försäsongen:
FC Corner 0-1, DM: Härlunda 4-1, DM: Gullspång 1-0, DM: Tymer 2-4, Sil 3-4, Levene-Skogslund 0-2, Arentorp/Helås 2-7

Vunna: 2, Oavgjorda: 0, Förluster: 5
Gjorda mål: 12, Insläppta mål: 19
Poängsnitt: 0,86

Hangelösa firade ifjol. I år början man om.

5. Källby

Michael Möller har lämnat tränaruppdraget i Källby och ersatts av Axel Bohrén. Ett oprövat kort i dessa sammanhang. Men engagemang och Källbyhjärta ska Axel ta Källby till nya höjder.
I detta fall innebär det att göra laget till en toppkandidat, istället för ett mittenlag som varit fallet de senaste åren.

Förutsättningarna för detta finns absolut. Inte minst tack vare att Christoffer Apell kommit hem efter spel i Götene. Anfallaren kan mycket väl bli hela seriens skyttekung och får han bara vara skadefri kan han bli den faktor som gör att Källby blandar sig kampen om uppflyttningsplatserna. Tillsammans med lillebror Johan utgör han mycket av det offensiva hotet på Eolsborgs välklippta matta.

Annars är det mycket ”hemvävt” hos de vitblå och de egna produkterna haglar i startelvan. Men man har en tunn trupp och skador skulle göra att Källby får finna sig i att åter hamna bakom toppen. Det får också bli vårt tips så här på förhand.

Silly Season
Tränare: 
Axel Bohrén (NY, Råda), Christoffer Apell (NY, ass), Fredrik Forsberg (ass)
Nyförvärv: 
Christoffer Apell (Götene), Oscar Mellgren (Corner)
Förluster: 
Michael Möller (tränare, Sil dam), Patrik Ekman (Sil), Carl Nilsson (Sil)

Försäsongen:
JK10 3-1, Sil 0-3, DM: Fröjered/Håven 3-0, DM: Norra Fågelås 0-2, DM: Ardala 2-4, Kinne Vedum 2-2, Trässberg 2-6, Jula 4-1

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 4
Gjorda mål: 16, Insläppta mål: 19
Poängsnitt: 1,25

Kan Källby blanda sig i en toppstrid i år?

6. Rackeby

Länge stod Rackeby utan en tränare inför året, men fick till sist tag i ett rutinerat namn. Hans ”Komicken” Komaizkos mörka stämma kommer att höras över Degeberg denna säsong. Annars har det varit lugnt under ”Silly season” för Rackebys del och de få försäsongsresultat man gjort har varit helt okej.

Som vanligt är Rackeby ett lag som i sina bästa stunder kan ta en hel del skalper, men serien är tuff och bättre än en sjätteplacering blir nog svårt för laget.

Silly Season
Tränare: 
Hans Komaizko (NY), Christian Falk (NY ass), Kenny Rygell (NY, ass)
Nyförvärv:
Förluster: 
Janne Magnusson (tränare, ÖSIK), Johannes Albertsson (ÖSIK)

Försäsongen:
Trässberg 3-4, Kållandsö 2-0, FC Gauthiod 0-2

Vunna: 1, Oavgjorda: 0, Förluster: 2
Gjorda mål: 5, Insläppta mål: 6
Poängsnitt: 1,00

7. Saleby

Magnus Eriksson har under ett par år försökt att få igång sin gamla klubb Saleby. Ifjol fick man stöttning av grannklubben Norra Härene, men det sportsliga tog inte många kliv framåt. I alla fall inte om man tittade på tabellen.

Men grunderna sitter allt mer i det Saleby som nu också plockat in ytterligare en hemvändare i form av alltid hårt jobbande Jhimmy Svantesson. Magnus och Jhimmy lär få dra ett stort lass hos de rödvita som lär få befinna sig på den undre halvan.

Silly Season
Tränare: 
Magnus Eriksson, Jhimmy Svantesson (NY, ass)
Nyförvärv: 
Jhimmy Svantesson (ENV), Rasmus Andersson (Norra Härene), Jonathan Ståhl (Norra Härene), Vilhelm Svensson (Norra Härene), Pontus Rosén (Norra Härene), Marcus Bladh Svensson (Norra Härene), Alexander Eriksson (LFK Akademi)
Förluster: 
Rasmus Hellgren (Trässberg), Joakim Göransson (Trässberg), Björn Karlsson (Trässberg), Ivar Carlsson (Mellby)

Försäsongen:
Björsäter 30, Vinninga 1-3, Södra Härene 1-3

Vunna: 1, Oavgjorda: 0, Förluster: 2
Gjorda mål: 5, Insläppta mål: 6
Poängsnitt: 1,00

Salebys ledarstab är rutinerad.

 

8. Kållandsö

Även i Kållandsö tog det ett bra tag innan man hittade rätt med tränare inför året, men med John ”Tjurn” Tobiasson, Carl-Johan Karlsson och Mikael Eriksson fick man in personer med både klubbhjärta och rutin.

Och det lär behövas i ett mycket ungt Kållandsö som springer ut i Lidköpingssexan denna säsong. Laget lär ha seriens yngsta medelålder och lär få slå ur underläge. Ett par spelare ”från förr” brukar emellertid kunna dra på sig skorna under hemmamatcherna och då får laget extra stadga. Något som lär behövas om inte Kållandsö ska få kriga i botten 2017.

Silly Season
Tränare: 
Johan Tobiasson, Carl-Johan Karlsson, Mikael Eriksson
Nyförvärv:
Förluster: 
Kristoffer Kedén (ÖSIK)

Försäsongen:
Rackeby 0-2, ÖSIK 1-3

Vunna: 0, Oavgjorda: 0, Förluster: 2
Gjorda mål: 1, Insläppta mål: 5
Poängsnitt: 0,00

9. Järpås

Järpås hamnade förra året i Varasexan, men är i år tillbaka i Lidköpingssexan där man hoppas få fler lag bakom sig i tabellen. Truppen har breddats något och tränare Jörgen Nilsson har en hel del killar att välja på i startelvan.

Man saknar dock den riktiga spetsen och lär få jobba hårt för att inte dras med i den absoluta bottenstriden. Något som även försäsongen skvallrat om.

Silly Season
Tränare: 
Jörgen Nilsson
Nyförvärv: 
Carl Ahlstrand (Corner), Zekerias Mebaththu () ,Oskar Persson (comeback), Philip Ahlstrand (comeback), Dennis Ahlstrand (comeback)
Förluster: 
Johan Norrbin (tränare), Carl Henrik von Elling (Vinninga), Oskar Pettersson (Vinninga)

Försäsongen:
ÖSIK 0-3, Tråvad/Larv 0-2, Levene-Skogslund 0-3, Elmer-Fåglum 1-2

Vunna: 0, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 1, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 0,00

10. Varnhem

Varnhem hamnar ofta lite ”under radarn” och man är sällan så offensiv med sin kommunikation om sitt fotbollsspelande. Just därför är informationen om laget inför 2017 något osäker.

Ifjol tog man fyra poäng och hamnade sist i denna serie. Den knapphändiga information som finns om laget inför årets säsong tyder på något liknande.

Silly Season
Tränare: 
Niclas Schöld
Nyförvärv:
Förluster: 
David Larsson (Kinne Vedum)

Försäsongen:
IFK Skövde J 1-1, Borgstena 1-4, Tidavad 2-4

Vunna: 0, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 4, Insläppta mål: 9
Poängsnitt: 0,33


Vad tycker du om våra tankar om serien? Är vi rätt ute, eller helt ute och cyklar? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar