ANNONS:
ANNONS:

Händelserik Frimånad i division fem

Som vanligt en händelserik Frimånad.
Inte minst bland våra lokala herrlag i division fem.
Här en sammanfattning av det senaste som hänt i våra lokala lag.

Med bara dagar kvar av årets Frimånad så har det blivit dags att sammanfatta vad som hänt i de olika divisionerna.
Våra lag i förbundsserierna brukar få och har fått rubrikerna även tidigare så därför lägger vi nu fokus på distriktsserierna och nu tar vi oss an herrarnas division fem.
Här kommer en kort sammanfattning vad som hänt i våra lokala lag den senaste tiden och som vi inte redan redovisat.

Givetvis börjar vi även här i bokstavsordning och då hamnar Axvall överst. Här har laget precis gjort klart med en fortsättning med tränare Linus Stjärnklar. Linus roddar över en näst intill intakt trupp där Sebastian Larsson (Hangelösa) och Adam Gustafsson (JK10) är lagets nya ansikten.


Näst i alfabetisk ordning är FC Corner och som brukligt är det relativ stor rulijans i laget. Hela åtta nya spelare är än så länge redovisade där sex av dessa kommer från Mellby. De fem senaste vi inte berättat om här på sajten är trion Johan Karlsson, Mattias Laurell och slitstarke mittfältaren Philip Frändén från Mellby. Den sistnämde lär bli oerhört nyttig på lagets centrala mittfält.
Vidare har laget också gjort klart med bollsäkre Mirza Kulasevic från Järpås och Philip Mears som senast lirade utomhusfotboll med LFK Akademi.

Åtta nya ansikten in för nye tränaren Christian Lindelöf att laborera med, men man får också klara sig utan några vassa namn nästa år. Duon Philip Andersson och Anton Åkesson har lämnat för Råda och mittbackarna Victor Ajneståhl och Jesper Holmberg spelar nästa år i Trässberg. Detsamma gäller även Rickard Kanyo som också får Trässbergsvallen som hemmaarena 2018.


Levene Skogslund har det varit relativt tyst kring under Frimånaden, men nu på slutet har det börjat att hända grejer. Offensiva spelare som Karl Hermansson (Emtunga) och Rasmus Andersson Möller (Råda) har valt att byta miljö och samma gäller Fllip Dahlgren som även han väljer spel med Emtunga.

In i laget då? Ja, det ryktas om att ”Skôr” kommer få in en hel del spelare från årets FC Gauthiod, men än så längre är endast Johannes Andersson klar för division fem-spel. Laget har dock också gjort klart med Jesper Svensson från Saleby.


Lundsbrunn är ytterligare ett lag som det varit tyst kring. Man har dock för vana att presentera nya spelare i grupp under slutet av Frimånaden och då ofta unga spelare från Skaratrakten. Just nu är kolumnen ”Nyförvärv” alltså tom, men på förlustsidan har man två tunga avbräck i målvakten Kristoffer Sundén (Ardala) och mittbacken Alexander Hambäck (Skara)


En av Frimånades stora förlorare heter just nu Mellby IK. Laget har ännu inte klart med ny tränare och man kämpar just nu med näbbar och klor för att få ihop ett lag som kan spela i division fem nästa säsong.
Utan tränare blir det förstås svårt att locka till sig spelare och istället har halva startelvan sökt nya utmaningar. Senaste trion att lämna är Johan Karlsson och Filip Frändén som ska spela i Corner och Mikael Malmqvist som nästa år ska spela i Vinninga.


Nossebro klarade kontraktet via kval och har under Frimånaden i alla fall utåt sett haft en lugn resa. Viktor Widell ska som bekant till Elfsborg och på pluskontot hittas Erik Hjalmarsson som åteervänder till moderklubben från IK Gauthiod.


I ”Rödtjutsmeckat” Sil ska Rickard Gustavsson med hjälp av Jesper Svensson och Jasmin Jalurdzija leda Sil mot ännu en topplacering i femman. Än så länge är det glädjande tomt i förlustkolumnen och på pluskontot är det sju nya spelare in.
Senast en trio hämtade från Kinnekulle när Erik Jonåker, Jonathan Skarp och Christoffer Frostemark anländer från Trollekis. Glömmas bör ej heller Kristoffer Andersson som återvänder från Götene och Anton Lennartsson Björlin. Anton som tidigare frälst Silbohov med mål i mängder dammar nu av skorna och gör comeback.


Vi tar oss vidare till Trässberg och laget som på ett fint sätt förvaltade gratisplatsen man fick till femman inför 2017. Nu ska det åter spelas division fem-fotboll på Trässbergsvallen och man kommer att göra det med flera stabila nyförvärv. Robin Fröjd återkommer efter en sejour i LFK och från Corner kommer duon Victor Ajneståhl och Rickard Kanyo.


Ett par namn på förlustkontot där tidigare spelande tränaren Patrik Arvidsson lär märkas mest. Ny klubbadress blir ÖSIK för anfallaren som också kommer träna laget.


Sist ut bland division fem-lagen där det hänt grejer det senaste är Vinninga. Och ute på Lindvallen har det minst sagt hänt grejer. Nio nya killar är klara för den nyblivna division fem-klubben där vi redan tagit upp namnkunniga trion Lukas Nordin, Andreas ”Ankan” Johansson och Robin Johansson. Utöver detta har man fixat en ny målvakt i Källbys Niklas ”Kaka” Pettersson. Även Källbys bäste målskytt Jonathan Sandén spelar nästa år i Vinninga. Likaså gör Mellbys Mikael Malmqvist, Carl-Philip Angelöf från Trollekis och Salebyduon Jonathan Ståhl och Oskar Ivarsson.

Det börjar således bli hård konkurrens i ett Vinninga som ser spännande ut inför comebacken i femman.


Ovan var det som vi på Lokalfotboll.se snappat upp under den senaste tiden. Är det något vi missat eller något som är på gång. Kommentera gärna nedan eller skriv ett tips i rutan till vänster.

Lämna en kommentar