ANNONS:
ANNONS:

Hangelösa kan förbereda sig på kval redan nu

Har Sil någon chans att ta kvalplatsen uppåt?
Och kan Kinne Vedum rädda nytt kontrakt?
Här har du förutsättningarna inför starten av den norra herrfemman.

DIVISION 5 NORRA VÄSTERGÖTLAND

Skärmavbild 2015-08-06 kl. 22.36.44


Serieledaren:
Redan på förhand ryktades det om att IFK Hjo skulle vara alldeles för bra för division fem. Därför var det överraskande när Sil som enda lag plockade poäng av favoriten redan i premiären. Detta blev dock en väckarklocka för Vätternlaget då man efter detta har 12 raka segrar. Hangelösa försöker där bakom, men Hjo har redan ett försprång på sex poäng. När vi summerar säsongen är det avståndet ännu större.

Den positiva överraskningen:
Efter par rätt tunga tunga år verkar Sil äntligen ha hittat tillbaka till gammal god stil. Man avslutade förra säsongen starkt och hade länge en obruten förlustrad även denna säsong. Efter 13 spelade matcher ligger man trea och det känns som att man är det enda lag som skulle kunna utmana Hangelösa om kvalplatsen till division fyra. För att detta ska ske krävs en vassare offensiv för bakåt är man stabila så att det räcker.

Den negativa överaskningen:
Lätt att tro att Kinne Vedum får denna utmärkelse, men det finns faktiskt ett annat lag som varit en större besvikelse. IFK Värsås var i många år ett stabilt division fyra-lag, men åkte precis ur fyran förra året. Efter våren ligger laget nu på nedflyttningsplats i division fem och mycket tyder på att man rasar ner till sexan nästa år.

Våra lokala lag:
Om vi börjar uppifrån så har Hangelösa infriat alla förväntningar under våren. Under Andreas Nybloms ledning har man fortsatt att spela en underhållande och offensiv fotboll. Som vanligt öser man in mål, men trots detta kan man inte rå på IFK Hjo. Laget lär knipa andraplatsen i denna serie och det känns som ”Nybbe” kan förbereda sina mannar på ett tufft och spännande kval i oktober redan nu.

Hangelösa fortsätter att leverera.
Hangelösa fortsätter att leverera.

Sil har vi redan skrivit om och istället tar vi oss sedan an Lundsbrunn som ligger poängen bakom på en fjärdeplats. De gulsvarta grabbarna har återigen bevisat att man är ett lag för den övre halvan i denna serie, men då det i år finns ett par lag som är snäppet bättre lär man få rikta in sig på att försöka att komma förbi ärkerivalerna i Sil. Helt klart är i alla fall att Lundsbrunn år efter år fortsätter att visa klass.

Sista lokala lag hittar vi också på sista plats i den norra femman. Kinne Vedum har dansat kring kvalstrecket nedåt ett par år nu och frågan är om man ens kommer i närheten av en kvalplats detta år. Lagets toppspelare Alexander Andersson och Patrik Dahlin lämnade för Götene innan säsongen och med ryggraden i laget borta har man bara tagit fem poäng under våren. Något som lett till att unge tränaren Jesper Rydh och klubben gått skilda vägar. Nu tar istället Jim Larsson över laget och spelar troligtvis också själv. Kan det räcka för att Kinne Vedum ska vända det tråkiga utgångsläget?

1 tanke på “Hangelösa kan förbereda sig på kval redan nu

  1. Sil har överpresterat, och kommer få det jättejobbigt när kapten Fredrik gson skadat korsbandet och inte spelar mer i år! Hangelösa blir nog alldeles för tuffa nu!

Lämna en kommentar